Αλμέιδα στην πρωτοχρονιάτικη πίτα των παλαιμάχων: «Είμαι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ, είμαι σε ένα θαυμάσιο κλαμπ» (vid)

Αλμέιδα στην πρωτοχρονιάτικη πίτα των παλαιμάχων: «Είμαι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ, είμαι σε ένα θαυμάσιο κλαμπ» (vid)

Ο Ματίας Αλμέιδα βραβεύθηκε στην κοπή της πίτας των παλαίμαχων της ΑΕΚ και μεταξύ άλλων μίλησε για την απόφαση να αναλάβει την Ένωση.

Στην κοπή της πίτας των παλαιμάχων της ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας (19/2) στην «Opap Arena» βρέθηκε πλήθος εκπροσώπων της ΠΑΕ και του ποδοσφαιρικού τμήματος. Από τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Δημήτρη Μελισσανίδη και τον προπονητή Ματίας Αλμέιδα, μέχρι στελέχη της ΠΑΕ και ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας.

Διαβάστε επίσης: Οι «τανάλιες» του Μπαρτζώκα έκαναν θαύματα

Η ενημέρωση της ΑΕΚ:

«Την ετήσια εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ στο εστιατόριο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ, στην OPAP ARENA. Όλη η οικογένεια της ΑΕΚ ήταν εκεί, στην πρώτη εκδήλωση των παλαιμάχων στο νέο γήπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, μια εκδήλωση που συμπίπτει με τον ερχομό του 2024 και τη συμπλήρωση 100 χρόνων του συλλόγου.

Κεντρικά πρόσωπα, αλλά και τιμώμενοι της βραδιάς, ήταν ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, ο προπονητής της ομάδας Ματίας Αλμέιδα και οι ποδοσφαιριστές που κατέκτησαν το νταμπλ, εκπροσωπούμενοι από τους Στίβεν Τσούμπερ, Κώστα Γαλανόπουλο, Γιώργο Αθανασιάδη και Πέτρο Μάνταλο.

Τιμητική πλακέτα έλαβε επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. κ. Γαβριήλ, ο οποίος είχε δώσει την ευλογία του στον Αγιασμό του γηπέδου το 2017, αλλά και στα εγκαίνια της OPAP ARENA στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022. Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, ευχόμενος στην ΑΕΚ να συνεχίσει να θριαμβεύει και μέσα στο 2024, το οποίο αποτελεί έτος-ορόσημο για την ιστορία της.

Για την ευσυνείδητη εργασία τους και την προσφορά τους στην προσπάθεια της ΑΕΚ να επιστρέψει στο σπίτι της τιμήθηκαν ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος και η υπεύθυνη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Έργων και Υποδομών Περιφέρειας Αττικής Ιωάννας Μπάτσου. Για τη σημαντική προσφορά της στην υπεράσπιση των δικαίων της ΑΕΚ βραβεύθηκε η νομικός κα Έλλη Ρίζου.

Ήταν μια όμορφη «κιτρινόμαυρη» βραδιά σε οικογενειακό κλίμα, αλλά και με έντονες αναφορές σε αυτούς που μας άφησαν μέσα στο 2023, όπως ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο Κώστας Νεστορίδης και ο Αντώνης Παραγιός. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους, αλλά και στη μνήμη του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσουρή.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Καραφέσκος στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων: «Το 2024 σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 100 χρόνων ιστορίας της ΑΕΚ και τα υποδεχόμαστε σε αυτόν τον ιερό τόπο. Η ΑΕΚ είναι αιώνια, είναι στο σπίτι της, είναι πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος Ελλάδας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ συνεχίζει τη δράση του. Συνεχίζει να εκπροσωπεί τα κιτρινόμαυρα χρώματα και να στέκεται κοντά σε κάθε συνάνθρωπό μας που χρειάζεται βοήθεια. Η αποστολή μας είναι ιερή, όπως ιερή είναι η φανέλα που φορέσαμε στα νιάτα μας και φοράμε ακόμα».

Παρόντες από πλευράς ΑΕΚ ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ευάγγελος Ασλανίδης, ο Α’ Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Κοσμάς, ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Αλέξης Αλεξίου, η Γενική Διευθύντρια Αγγελική Αρκάδη, το μέλος του ΔΣ και Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Ανθή Παπακώστα, ο Εκτελεστικός Διευθυντής Παναγιώτης Κονέ, ο team manager Δημήτρης Ναλιτζής και ο υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Τάσος Τσατάλης, ενώ την εκδήλωση παρουσίασαν ο Σύμβουλος Επικοινωνίας Γιάννης Καραλής και το μέλος του Γ. Τύπου Γιάννης Μπίλιος.

Παρόντες επίσης στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Τομπούλογλου, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης και ο Αντιπρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ Σταμάτης Παπασταμάτης.

Ο γνωστός ερμηνευτής και μεγάλος ΑΕΚτζής Πάνος Κιάμος συμμετείχε αφιλοκερδώς στην εκδήλωση και ήταν αυτός που διασκέδασε τους καλεσμένους με τα τραγούδια του, ενώ ο κ. Ιάκωβος Μελισσανίδης ήταν χορηγός της ορχήστρας και του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί»».

Όταν πήρε τον λόγο ο Ματίας Αλμέιδα είπε:

«Αρχικά για εμένα είναι τεράστια τιμή να περνάω τη σημερινή μέρα μαζί με εσάς. Είμαι εδώ και 1,5 χρόνο που βρίσκομαι σε αυτό το θαυμάσιο κλαμπ και είναι ένας μέρος που δεν σταματά ποτέ να εκπλήσσει θετικά. Εδώ σήμερα υπάρχουν πάρα πολλοί πρώην ποδοσφαιριστές, ένας προπονητής που έδωσε πάρα πολλές χαρές οπότε μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο μέρος της ζωντανής ιστορίας του κλαμπ. Όπου τους σέβομαι, τους θαυμάζω και εγώ προσωπικά ως πρώην ποδοσφαιριστής, αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι το κλαμπ τιμά αυτούς τους ανθρώπους. Σε γενικές γραμμές, όταν κάποιος σταματά να παίζει ποδόσφαιρο, είναι συχνά ότι τον ξεχνούν. Αυτό που βλέπω εδώ είναι ότι βρίσκομαι για δεύτερη σερί χρονιά στην κοπή πίτας των παλαιμάχων και όχι μόνο θυμούνται αλλά τιμούν και αυτά τα πρόσωπα.

Υπάρχουν πάντα πολλοί άνθρωποι που θα θυμάμαι στη ζωή μου για διαφορετικούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ο πατέρας μου για όσα μου πρόσφερε στη ζωή, δεύτερον είναι ο θεός που εγώ πιστεύω και έπειτα το ποδόσφαιρο με έκανε γνωρίσω πολύ κόσμο. Το ποδόσφαιρο αποτελεί το 80% της ζωής μου. Και κατά τη διαδρομή μου στο ποδόσφαιρο έχω γνωρίσει ανθρώπους όπως αυτοί που είναι στο σταφ μου.

Με δύο από αυτούς έχουμε παίξει μαζί, ο άλλος μου έκανε μασάζ όταν ήμουν ποδοσφαιριστής, με κάποιους γνωριζόμαστε εδώ και 12 χρόνια και για αυτό τον λόγο συνεχίζω μαζί τους αλλά είμαι ευγνώμων και στους ανθρώπους που μου δίνουν δουλειά. Τα πρώτα μίτινγκ όταν έκανα με τον κ. Κονέ, ήθελα να έρθω στο κλαμπ. Το ονειρεύτηκα κάποια στιγμή μετά τα πρώτα μίτινγκ. Μέχρι που έκανα τη συνάντηση με τον κ. Μελισσανίδη.

Στο πρώτο μίτινγκ μαζί του, πείστηκα ότι έπρεπε να δουλέψω μαζί του. Δεν ήξερα τι ήταν αυτό το προκάλεσε. Αν ήταν φόβος ή κάτι άλλο αλλά ήξερα ότι έπρεπε να δουλέψω μαζί του. Αυτός ο άνθρωπος κάνει πολλά πράγματα δυνατά. Την ιστορία που έγραψα στην ΑΕΚ είναι χάρη σε αυτόν τον κύριο. Χάρη σε αυτόν τον κύριο γνώρισα ποδοσφαιριστές, έχω γνωρίσει πολύ κόσμο, τον Κονέ, το νομικό επιτελείο, τους ανθρώπους της ομάδας και είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ.

Η ιστορία μου δεν τελειώνει μόνο στο ποδόσφαιρο. Εμβαθύνω όχι μόνο σε αυτούς που ανέφερα αλλά σε όλους όσους βρίσκονται εδώ, είτε είναι μασέρ, είτε όσοι δουλεύουν στο γήπεδο. Οπότε εμβαθύνω, όχι μόνο την αγάπη μου δίνετε αλλά τον καταπληκτικό πολιτισμό που έχετε οι Έλληνες. Σε κάποιες καταστάσεις νιώθω ότι βρίσκομαι στην Αργεντινή».

Από πλευράς του ο Δημήτρης Μελισσανίδης είπε για τον Αργεντινό: 

«Όταν μιλήσαμε την πρώτη φορά, τον ρώτησα πόσους συνεργάτες έχει και μου απάντησε οκτώ. Του λέω: «τι γίνεται., τι οκτώ άτομα, συμμορία είναι αυτοί;». Και στο δεύτερο ραντεβού του είπα αν γίνεται να… κόψουμε δύο-τρεις καθώς είχαμε και εμείς. Και μου είπε: «Πρόεδρε, αν μου πεις να κόψω έναν, δεν έρχομαι». Αυτό ήταν που μου είπε και λέω αυτός κάνει για εμάς. Οι προπονητές είναι σαν τα… καρπούζια, από τους πέντε, ο ένας θα σου βγει. Εμείς χτυπήσαμε φλέβα… χρυσού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ