Οι «τανάλιες» του Μπαρτζώκα έκαναν θαύματα

Οι «τανάλιες» του Μπαρτζώκα έκαναν θαύματα

Ο Γουόκαπ ήταν ξανά συγκλονιστικός και περιόρισε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Ναν, αλλά δεν ήταν μόνο η περιφερειακή άμυνα των «ερυθρόλευκων» που έκανε τη διαφορά και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε μετά το Super Cup στην αρχή της χρονιάς και το Κύπελλο, επικρατώντας του Παναθηναϊκού στον χτεσινοβραδινό τελικό με 69-58, διαλύοντας κάθε πλάνο των «πράσινων» με απίστευτη άμυνα.

Είχαμε επισημάνει πριν από τον μεγάλο αγώνα πως το στοιχείο που θα μπορούσε να δώσει μεγάλο πλεονέκτημα στην ομάδα του Πειραιά ήταν η άμυνα και ειδικά η προσπάθεια να βγει εκτός σκοραρίσματος ο Κέντρικ Ναν.

Διαβάστε επίσης: Το δίδυμο Τσικίνιο – Όρτα, το «λίφτινγκ» του άξονα και ο… Superman

Οι «τανάλιες» του Ολυμπιακού έκαναν με το παραπάνω τη δουλειά τους και από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν εκτός παιχνιδιού τον Αμερικανό γκαρντ του «τριφυλλιού» όλα έγιναν πιο εύκολα στη… σκακιέρα.

Ναι ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος στο πρώτο ημίχρονο αλλά όσο είχε την άμυνα να κάνει τη δουλειά δεν είχε να φοβηθεί κάτι. Και όχι μόνο δεν επέτρεψε στον αντίπαλο του να πάρει διαφορά αλλά πήγε και μπροστά στο σκορ με πέντε πόντους (30-25) στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Ακόμα κι όταν οι «πράσινοι» κατάφεραν να περάσουν μπροστά στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός είχε την καθαρή ψυχολογία και κυρίως τη δυναμική της άμυνας για να κάνει τη διαφορά.

Ο Γουόκαπ ήταν ξανά συγκλονιστικός και περιόρισε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Ναν, αλλά δεν ήταν μόνο η περιφερειακή άμυνα των «ερυθρόλευκων» που έκανε τη διαφορά και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του τροπαίου.

Η φροντ λάιν των πειραιωτών ήταν καθοριστική καθώς Φαλ και Ράιτ αλλά και ο Πετρούσεφ, κυριάρχησαν στους αιθέρες και έκαναν πάρτι οδηγώντας τον Ολυμπιακό στη μεγάλη νίκη.

Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι οι τρεις ψηλοί των «ερυθρόλευκων» επικράτησαν κατά κράτος και στην ρακέτα του Παναθηναϊκού, τόσο σε ότι αφορά το σκοράρισμα όσο και τα επιθετικά ριμπάουντ.

Φαλ, Ράιτ και Πετρούσεφ «φόρτωσαν» με 36 πόντους το καλάθι του Παναθηναϊκού ενώ την ίδια ώρα οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να βρουν καλό σκορ μέσα από τη ρακέτα του Ολυμπιακού.

Η μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό ήταν ότι πήρε πολλά πράγματα από τον πάγκο του, από παίκτες όπως ο Ράιτ και ο Πετρούσεφ αλλά και από τον Παπανικολάου που δεν ήταν στο αρχικό σχήμα.

Το πλάνο που είχε σχεδιάσει ο Μπαρτζώκας δούλεψε καθώς είχαμε επισημάνει ότι αν οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν τον Ναν κάτω από τους 15 πόντους θα είχαν κάνει μεγάλο βήμα για την επίτευξη του στόχου τους.

Πόσους κατάφερε να βάλει ο Ναν; Δέκα πόντους, κι αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας του Ολυμπιακού. Ο Μπαρτζώκας πέτυχε αυτό που ήθελε, χωρίς μάλιστα να έχει στη διάθεσή του Μιλουτίνοφ και Γκος και από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός εμφάνισε ξανά επιθετικό πρόβλημα (όπως σε αρκετά παιχνίδια το τελευταίο διάστημα) η «πλάστιγγα έγειρε στην ερυθρόλευκη πλευρά».

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την κατάκτηση ενός τροπαίου αλλά ήταν επίσης και μια σημαντική νίκη από ψυχολογικής άποψης ενόψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ