Η… κιθάρα του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο συγκρότημα του Μεντιλίμπαρ (vid)

Η… κιθάρα του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο συγκρότημα του Μεντιλίμπαρ (vid)

Ο «σεσημασμένος» Αγιούμπ Ελ Κααμπί μετρά ήδη τέσσερα γκολ από την άφιξη του νέου προπονητή. Και…

Ο μύθος λέει πως ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί δεν ξεκίνησε το ταξίδι του στο ποδόσφαιρο με εισιτήριο πρώτης θέσης, απευθείας για… σέντερ φορ.

Το αξιόπιστο αριστερό του πόδι, οι μεγάλες του φυσικές αντοχές και η σήμα-κατατεθέν ταχύτητα τον έστειλαν από μικρό παιδί στον αριστερό διάδρομο με εκείνη την «μπακ-χαφ» διπλή ιδιότητα να τον καθιστά μια χαρά σημαντικό, αλλά σίγουρα όχι και ξεχωριστό, κρίκο στην αλυσίδα της «άσημης» Ρασίνγκ Καζαμπλάνκα.

Ένας προπονητής του, στο «εφηβικό» ήταν που του άλλαξε «ταυτότητα» καταλαβαίνοντας πως το πιο σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι του είναι η αντίδραση, το χάρισμα στη «μια επαφή». Και εκείνος ήταν που τελικά τον έπεισε πως ο ρόλος που του ταιριάζει φοράει το «9» στην πλάτη της φανέλας και βγάζει το… ψωμί του ταρακουνώντας τα αντίπαλα δίχτυα. Τι κρίμα που δεν ήξερε το όνομα του ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για να του στείλει λουλούδια.

Διότι αν ο Βάσκος έχει ένα πρώτο μεγάλο στήριγμα στο μεγάλο λιμάνι αυτό δεν είναι άλλο από τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Και την… κιθάρα του που έστησε συναυλία στην Τούμπα.

Διαβάστε επίσης: Μπαρτζώκας: «Το μέχρι τέλους νομίζω είναι μία συνολική φιλοσοφία, είμαστε σεμνοί σε ό,τι κάνουμε» (vid)

Γκολ με τον ΟΦΗ, γκολ με τη Φερεντσβάρος, doppietta με τον ΠΑΟΚ. Όλα τους ικανά να θυμίσουν πόσο μεγάλη απώλεια ήταν ο Μαροκινός. Διότι ο 30χρονος φορ δεν ήταν εδώ από τα τέλη Δεκέμβρη ως τις αρχές του Φλεβάρη. Η συμμετοχή με την εθνική ομάδα της χώρας του στο Africa Cup of Nations τον γλίτωσε από το να δει με τα μάτια του, τον ξεκάθαρο εκτροχιασμό με τον οποίο οι Ερυθρόλευκοι απειλήθηκαν στα μισά της αγωνιστικής σεζόν. Έπαιξε όμως και τον ρόλο της για αυτό. Το εύκολο γκολ του Ελ Κααμπί στοίχισε σε ματς όπως η Λαμία, και τέλος πάντων δεν ήταν στον λογαριασμό του Γενάρη: Εκεί όπου ο Ολυμπιακός με προπονητή τον Κάρλος Καρβαλιάλ έμεινε στο -9 από την κορυφή της Super League και αποκλείστηκε από το κύπελλο έχοντας μόλις τρεις νίκες σε επτά παιχνίδια!!!!

Μετρά ως εδώ ο Ελ Κααμπί 16 γκολ σε 29 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τον Ολυμπιακό. Και ο λογαριασμός αυτός δεν είναι μικρός για έναν σέντερ φορ στην πρώτη του σεζόν. Έχει έξι γκολ στην Ευρώπη (όλα στο γήπεδο «Καραϊσκάκης») και δέκα στο πρωτάθλημα όπου πλέον επέστρεψε δριμύτερος για την διεκδίκηση του τίτλου του πρώτου σκόρερ –ο Λούκας Μορόν του Άρη έχει 12 γκολ-. Δέκα σε μόλις 44 τελικές! Ένα κανονικό asset που έλειψε πολύ, αλλά που επέστρεψε την κατάλληλη στιγμή. Τώρα που η διαχείριση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κάνει τους Ερυθρόλευκους να θυμίζουν ξανά μια κανονική ομάδα.

Φυσικά ο Μαροκινός είναι σεσημασμένος σκόρερ. Το επιβεβαιώνουν τα 110 γκολ σε 211 ματς καριέρας σε συλλογικό επίπεδο και άλλα 22 σε 43 αναμετρήσεις με το εθνόσημο του Μαρόκο: 132 σε 254 ματς είναι κάτι σε ένα γκολ κάθε δύο παιχνίδια. Όχι για μια χρονιά, αλλά για μια καριέρα. Εκείνη που τον «έβγαλε» από το Μαρόκο (Ρασίνγκ Καζαμπλάνκα, Μπερκάν) για την Κίνα (συμπαίκτης του Χαβιέ Μασεράνο και του Εζεκιέλ Λαβέτσι στη Χεμπέι Τσάινα Φόρτσιουν). Που τον έστειλε πίσω στην πατρίδα του για την Ουιντάντ ως ότου να του ανοίξει την πόρτα της Τουρκίας για τη Χατάισπορ. Η ίδια που πριν από έναν χρόνο (1/3/2023) του έβγαλε εισιτήριο για την Ντόχα του Κατάρ και την Αλ Σαντ.

Ποδόσφαιρο σε τρεις διαφορετικές ηπείρους με διαβατήριο εκείνη την «μια επαφή» μπρος την αντίπαλη εστία. Την τέχνη του γκολ. Μια ταξιδιάρα ψυχή, κάτι σε νομάς του football, που αν είσαι αμυντικός απαγορεύεται να την χάσεις από τα μάτια σου: Διότι θα την ξαναδείς στα δίχτυα (σου). Μήπως ήρθε η ώρα βεβαίως και για ένα ευρωπαϊκό γκολ «εκτός» έδρας για να ανοίξει και αυτός ο λογαριασμός; Ποιος ξέρει. Το σίγουρο είναι ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού πολύ θα το εκτιμήσουν να τον δουν ξανά την Πέμπτη να τιμωρεί την ομάδα του Ντέγιαν Στάνκοβιτς. Και μαζί το ελληνικό ποδόσφαιρο που τόσο θα ήθελε στην κλήρωση για τους «16» του Conference League, πέρα από τον ΠΑΟΚ που έχει εξασφαλισμένη θέση δύο μήνες τώρα, να είναι εκεί και οι Πειραιώτες…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ