Η φυλακή του Μπάμπα Ράχμαν: Έτσι «έδεσε» κόμπο τον ΠΑΟΚ ο Μεντιλίμπαρ (vids)

Η φυλακή του Μπάμπα Ράχμαν: Έτσι «έδεσε» κόμπο τον ΠΑΟΚ ο Μεντιλίμπαρ (vids)

Ο Ολυμπιακός έφυγε με το «διπλό» από την Τούμπα, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να δίνει ξεκάθαρη οδηγία για την αντιμετώπιση του Μπάμπα Ράχμαν.

Ίδιοι πρωταγωνιστές, άλλη ιστορία δημιουργήθηκε το βράδυ της Κυριακής (18/2) στην Τούμπα και το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, που βρήκε τους Πειραιώτες νικητές με 4-1. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, είχε φύγει και αυτή με το «διπλό» από το «Γ. Καραϊσκάκης» στον πρώτο γύρο, έχοντας τότε σε μεγάλο βράδυ τον Μπάμπα Ράχμαν που ταλαιπώρησε την δεξιά πλευρά των «ερυθρολεύκων».

Όμως, έναν γύρο μετά άλλαξε τόσο η εικόνα του Γκανέζου αμυντικού, όσο και ο τελικός νικητής του ντέρμπι και με την βοήθεια των αριθμών, to10.gr σας παρουσιάζει την εξήγηση πίσω από τον περιορισμό του επιθετικογενή μπακ του ΠΑΟΚ, στα αμυντικά του καθήκοντα.

Διαβάστε επίσης: Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ ενόψει Φερεντσβάρος

Στο ματς του πρώτου γύρου της Superleague, ο ΠΑΟΚ είχε φύγει με τους τρεις βαθμούς από την έδρα του Ολυμπιακού (4-2), με τα δύο γκολ του Μπράντον Τόμας και από ένα των Ζίβκοβιτς και Οζντόεφ. Σε εκείνη την αναμέτρηση, ο Μπάμπα ήταν από τους πολυτιμότερους παίκτες των φιλοξενούμενων και κινητήριος άξονας της ανάπτυξης του Δικεφάλου του Βορρά, από την αριστερή πλευρά. Τα συνεχόμενα ανεβάσματά του και οι συνεργασίες του με τον Τάισον, τον έφερναν συχνά στην περιοχή του Ολυμπιακού και μάλιστα έδωσε και την ασίστ στο γκολ του Ζίβκοβιτς.

Τι λένε όμως οι αριθμοί από εκείνο το βράδυ για τον Μπάμπα… Ο Γκανέζος αμυντικός, αγωνιζόμενος σε όλο το 90λεπτο, είχε 61 ενέργειες με την μπάλα, 29/34 (85%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 1/2 εύστοχες σέντρες, 3/3 πετυχημένες ντρίπλες, 17/22 (77%) κερδισμένες μονομαχίες, κέρδισε 5 φορές την κατοχή στο δεύτερο μισό του γηπέδου (10 συνολικά), ενώ στις 8 φορές που έχασε την κατοχή για την ομάδα του, οι 5 ήταν πάνω από την σέντρα.

Από την άλλη, στην αναμέτρηση της Τούμπας, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ είχε μέσα, μεταξύ άλλων, τον τρόπο εξουδετέρωσης του Μπάμπα Ράχμαν, με την τοποθέτηση του Κώστα Φορτούνη «πάνω» του, αλλά και τα στοχευμένα στηρίγματα από την τριάδα της μεσαίας γραμμής. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αγωνίστηκε ψηλά στο γήπεδο με την οδηγία να «κλείνει» στον άξονα με σκοπό να αναγκάσει τον Γκανέζο αμυντικό να αφήσει τα επιθετικά του καθήκοντα και έτσι ο ΠΑΟΚ να χάσει έναν πόλο δημιουργίας από την αριστερή πλευρά.

Αυτό, αντικατοπτρίζεται και από τα νούμερα του. Ο Μπάμπα στα 90 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 55 ενέργειες με την μπάλα, 23/32 (72%) ευστοχία στις πάσες του, 1/6 εύστοχες σέντρες, καμία πετυχημένη ντρίπλα, 12/16 (75%) κερδισμένες μονομαχίες, 10 χαμένες κατοχές και 10 κερδισμένες, αλλά μόλις 1 πάνω από το κέντρο.

Το πλάνο ήταν ξεκάθαρο για τον Μπάμπα, ώστε ο κατά τ’ άλλα χαρισματικός πλάγιος μπακ του ΠΑΟΚ να «φυλακιστεί» σε χαμηλά μέτρα στο γήπεδο και να μην απειλήσει με τα ανεβάσματά του την δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού. Και το τελικό αποτέλεσμα προφανώς και δικαίωσε τον Μεντιλίμπαρ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ