Η πορτογαλική βάση του Μεντιλίμπαρ (vid)

Η πορτογαλική βάση του Μεντιλίμπαρ (vid)

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δείχνει να καθιερώνει το πορτογαλικό δίδυμο Όρτα-Τσίκινιο στον άξονα της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού.

Η αγωνιστική μεταμόρφωση του Ολυμπιακού οφείλεται μεταξύ άλλων στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που με το «καλημέρα» δείχνει να βρίσκει την… άκρη στο κατα γενική ομολογία ποιοτικό ρόστερ που διαθέτει στα χέρια του, με τους Πορτογάλους Τσικίνιο και Αντρέ Όρτα να είναι οι εκφραστές των αλλαγών του Βάσκου τεχνικού.

Αμφότεροι, ήταν οι πρωταγωνιστές τόσο του μεγάλου διπλού στην Τούμπα, όσο και σε αυτό στην Ουγγαρία και την έδρα της Φερεντσβάρος, που έδωσε τη μεγάλη πρόκριση στους «16» του Conference League.

Διαβάστε επίσης: Οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τον Ποκουσέφσκι και οι πιθανότητες επιστροφής…

Οι δύο Πορτογάλοι εκφράζουν στο χορτάρι αυτό ακριβώς που θέλει να περάσει ο Μεντιλίμπαρ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Πάμε όμως να δούμε τι λένε οι αριθμοί των Τσικίνιο και Όρτα στην Ουγγαρία.

Ο πρώτος αγωνίστηκε 89 λεπτά και ο δεύτερος 74′ αφήνοντας ξεκάθαρα το αποτύπωμά τους στη μεγάλη νίκη το βράδυ της Πέμπτης. Η κοινή τους παρουσία στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού δίνει το άκρως εντυπωσιακό κοινό στατιστικό του 91% στις εύστοχες μεταβιβάσεις. Συγκεκριμένα, ο Τσικίνιο είχε 51 ενέργειες με την μπάλα, 40/49 εύστοχες πάσες και 2/3 μακρινές μπαλιές, ενώ ο Όρτα μέτρησε 48 ενέργειες, 41/45 εύστοχες μεταβιβάσεις και 7/19 κερδισμένες μονομαχίες.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, οι δύο τους είναι το βαρόμετρο του Ολυμπιακού του Μεντιλίμπαρ και απέναντι στην Φερεντσβάρος ήταν αυτοί που από τα πόδια τους ξεκινούσαν οι καλύτερες στιγμές των Πειραιωτών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ