Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 2-1: Τα πάνω – κάτω με Ελ Κααμπί και Ποντένσε

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 2-1: Τα πάνω – κάτω με Ελ Κααμπί και Ποντένσε

Με τον Ποντένσε να κάνει άνω κάτω την άμυνα του Αστέρα και τον Ελ Κααμπί να εκτελεί δις ο Ολυμπιακός κατάφερε να... τουμπάρει τους Αρκάδες και με 2-1 να πανηγυρίσει το τρίτο διαδοχικό τρίποντο στη Superleague.

Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ έπειτα από το πρώτο 45λεπτο;

Έχοντας ως μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ποντένσε και Ελ Κααμπί, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή επικρατώντας με 2-1 εντός έδρας του Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Superleague.

Διαβάστε επίσης: Τσέλσι – Λίβερπουλ 0-1: Από ασίστ του Τσιμίκα το League Cup στους «reds»

Δύο γκολ από τον Μαροκινό «killer» (79′, 87′). Κερδισμένο πέναλτι και εξαιρετικές ενέργειες από τον Πορτογάλο… μάγο ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει αρκετά ρήγματα στην άμυνα των Αρκάδων.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει να πάρουν το προβάδισμα στην εκπνοή του πρώτου μέρους χάρη στο γκολ του Γιαμπλονσκι.

Πως παρατάχθηκαν
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επέλεξε τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια με τους Κάρμο, Μπιανκόν, Ροντινέι και Ρίτσαρντς να αποτελούν την τετράδα στην άμυνα. Στον άξονα Ιμπόρα, Όρτα και Έσε με τους Καμπράλ, Φορτούνη στα «άκρα» και τον Ναβάρο μοναδικό προωθημένο.

Η 11αδα του Αστέρα Τρίπολης: Τσιφτσής – Καρμόνα, Πίτσου, Χριστόπουλος, Χουχούμης – Γιαμπλόνσκι, Αλάγκμπε – Σίτο, Ζουγλής, Κρέσπι – Μάντζης.

Συνολικά καλύτερος ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος – Προηγήθηκε κόντρα στην ροή ο Αστέρας

Η εικόνα στο ξεκίνημα του ματς ήταν όπως όλοι περίμεναν. Με τον Ολυμπιακό να έχει την μπάλα στην κατοχή του και τον Αστέρα Τρίπολης να έχει ως πρωταρχικό του στόχο την διαφύλαξη του μηδέν.

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα μόλις στο 6’ με τον Ναβάρο, ωστόσο το τέρμα του Ισπανού φορ ακυρώθηκε ως οφσάιντ με τον ίδιο να απειλεί ξανά αυτή την φορά με το κεφάλι στο 17′.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ήρθε και η πρώτη μεγάλη στιγμή για το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με το σουτ του Φορτούνη να φεύγει ελάχιστα εκτός.

Στο 40’ ήρθε το πρώτο «καμπανάκι» για την άμυνα του Ολυμπιακού με τον Γιαμπλόνσκι να πλασάρει από κοντά και τον Πασχαλάκη να απομακρύνει σωτήρια.

Ωστόσο στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο μέσος του Αστέρα κατάφερε να πάρει το αίμα του πίσω στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το προβάδισμα των Αρκάδων.

Ποντένσε και Ελ Κααμπί έκαναν την δουλειά για τον Ολυμπιακό

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μεντιλίμπαρ έριξε στο ματς του Ποντένσε, Ελ Κααμπί και Βέζο ανακατεύοντας έτσι την… τράπουλα.

Οι ερυθρόλευκοι άρχισαν σιγά σιγά να ανεβάζουν «στροφές» με τους Φορτούνη (51′) και Ροντινέι (67′) να φτάνουν μια ανάσα από το γκολ.

Τελικά η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 76′, όταν και ο Ποντένσε κέρδισε πέναλτι έπειτα από άτσαλο μαρκάρισμα του Καρμόνα. Έπειτα και από το τσεκάρισμα στο VAR ο Φωτιάς έδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Ελ Κααμπί να είναι ψύχραιμος και να νικά τον Τσιφτσή για το 1-1.

Οι Πειραιώτες «φούλαραν» και άλλο στα τελευταία λεπτά για την ανατροπή και το πέτυχαν στο 87′, όταν Φορτούνης, Ποντένσε και Όρτα συνεργάστηκαν εξαιρετικά με την μπάλα να καταλήγει στον Ελ Κααμπί ο οποίος προ κενής εστίας την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (46′ Βέζο), Κάρμο, Ρίτσαρντς, Έσε (46′ Τσικίνιο), Ιμπόρα (57′ Ελ Κααμπί), Όρτα, Φορτούνης, Καμπράλ (46′ Ποντένσε), Ναβάρο (79′ Γιόβετιτς)

ΑΣΤΕΡΑΣ: Τσιφτσής, Ατιένζα, Χριστόπουλος, Χουχούμης, Καρμόνα, Αλάγκμπε, Γιαμπλόνσκι (71′ Γκος), Ζουγλής (71′ Παλάσιος, Κρεσπί, Σίτο (59′ Καλτσάς), Μάντζης (58′ Μιριτέλο)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ