Μπιφουμά, Ποντένσε, Ζίφκοβιτς, Βόκολος: Συζητήθηκαν για διαφορετικούς λόγους

Μπιφουμά, Ποντένσε, Ζίφκοβιτς, Βόκολος: Συζητήθηκαν για διαφορετικούς λόγους

Οι πρωταγωνιστές της Κυριακής είχαν να πουν πολλά...

Τέσσερα τα πρόσωπα που συγκέντρωσαν (κατά κύριο λόγο) τα φώτα της δημοσιότητας σε τούτη την αγωνιστική. Δεν παίζουν όλοι οι ποδοσφαιριστές στην ίδια θέση. Ένα από αυτά τα πρόσωπα βρίσκεται στον πάγκο. Αλλά όλα σήκωσαν σκόνη και έγινε μπόλικη κουβέντα για όσα έκαναν ή για αυτά που είπαν. ‘Η δεν …είπαν!

Ο Τιεβί Μπιφουμά είναι ένας επιθετικός με βαρύ όνομα στο Κονγκό. Εχει αγωνιστεί σε Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία και Τουρκία, προτού έρθει στα μέρη μας για λογαριασμό πρώτα του ΟΦΗ και μετά της Κηφισιάς. Εχει σημειώσει ορισμένα θεαματικά γκολ και αλίμονο αν ειπωθεί πως στερείται ταλέντου ως ποδοσφαιριστής. Μοιάζει ασταθής και ίσως ευάλωτος σε τραυματισμούς, αλλά από το βράδυ της Κυριακής τον συνοδεύει η ταμπέλα του στράικερ που «έχασε την ευκαιρία της χρονιάς».

Διαβάστε επίσης: Μια όμορφη Κυριακή, το Αγρίνιο, ο Βόλος και το CAS…

Εφυγε μόνος με αντίπαλο τον Λοντίγκιν, ο αμυντικός που τον κυνηγούσε δεν τον εμπόδισε ποτέ, αλλά ο Μπιφουμά έκανε ένα κοντρόλ που θύμιζε πρωτόπειρο ποδοσφαιριστή και τελικά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ενώ είχε όλη την άνεση να κάνει καλύτερο πλασέ. Αποτέλεσμα; Η Κηφισιά δεν νίκησε, ο ΠΑΟ πήρε τον βαθμό, γιατί αν κάποιος είναι ψυχρός, αυτό θα διαπίστωσε από την αναμέτρηση της Λεωφόρου. Όπως και το πώς έχει πέσει η απόδοση του Τριφυλλιού το τελευταίο διάστημα.

Αν πάμε στο Νέο Φάληρο, δεν μπορεί, η λάμψη του Ντανιέλ Ποντένσε ώρες ώρες φωτίζει τα πάντα. Ο Πορτογάλος εξτρέμ όταν βρίσκεται στη μέρα του, όντως κάνει τη διαφορά. Κι όμως, έως και πριν από λίγες εβδομάδες, ο Ποντένσε λες και δεν ήταν σίγουρος για την ενδεκάδα. Πειράματα από τον Καρβαλιάλ; Τελικά, όλα άλλαξαν με την έλευση του Μεντιλίμπαρ και ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής απέκτησε ξανά κίνητρο.

Πήρε το υπέρ του Ολυμπιακού πέναλτι με τρόπο άψογο και με κίνηση που δοκιμάζουν μόνο εξαιρετικοί άσοι, αυτοί που διαθέτουν αυτοπεποίθηση και χειρίζονται καταπληκτικά τη μπάλα. Το δε άνοιγμά του στον Ορτα , ο οποίος έδωσε τελικά την ασίστ στο νικητήριο γκολ των Ερυθρόλευκων, μαρτυρά κλάση. Όπως φορ ποιότητας είναι και ο Ελ Κααμπί, γιατί δεν μπορεί κάποιος να προσπεράσει τον άνθρωπο των δύο γκολ της νίκης του Ολυμπιακού.

Συμβαίνει, για να πάμε στον ΠΑΟΚ, κάτι σπάνιο με τον Αντρίγια Ζίφκοβιτς: αρκετές φορές βρίσκει στόχο και το «δοκάρι και μέσα» είναι ο δικός του …δρόμος. Δεν το έκανε πρώτη φορά. Μπορεί κάποιος να θυμηθεί τι συνέβη το περασμένο φθινόπωρο στην έδρα του ΠΑΣ. Στα Γιάννινα, λοιπόν, ο Ζίφκοβιτς ήρθε ξανά από τον πάγκο. Σημείωσε γκολ με πλασέ που χτύπησε πρώτα στο δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-1. Και ήταν υπέροχος και τότε, εκτός του Σέρβου, ο Κωνσταντέλιας. Πόσες συμπτώσεις να αναφερθούν ακόμη για τη νίκη του Δικεφάλου στο Αγρίνιο, μια νίκη δύσκολη που όμως την είχε ανάγκη μεγάλη ο Λουτσέσκου μετά τις τόσες συνεχόμενες άσχημες βραδιές το τελευταίο διάστημα;

Για το τέλος, όχι με λιγότερη σημασία ασφαλώς, Λεωνίδας Βόκολος. Πρόκειται για την περιλάλητη υπόθεση Τσιλούλη. Ο τεχνικός της Λαμίας, που προσπαθεί εδώ και χρόνια να κάνει καριέρα ως προπονητής και εφέτος είναι αλήθεια ότι έφτιαξε καλό σύνολο, είπε πως άφησε εκτός τον Τσιλούλη επειδή ο εξτρέμ έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ. Περαιτέρω διευκρινήσεις, όμως, δεν δόθηκαν από τον Ελληνα προπονητή. Κακώς. Θα έπρεπε. Γιατί τα όσα συνέβησαν με τη συγκεκριμένη μεταγραφική υπόθεση δεν μπορεί κάποιος να τα αφήσει έτσι, πολύ περισσότερο δεν γίνεται να μένουν σκιές στο πρωτάθλημα.

Η διοίκηση το γνώριζε και αν ναι, το είπε στον προπονητή; ‘Η τον άφησε στο σκοτάδι και το πληροφορήθηκε ο τεχνικός από τον παίκτη; Τι θα συμβεί στο μέλλον; Θα συνεχίσει ο Τσιλούλης να αγωνίζεται ή θα παραμείνει εκτός ομάδας; Μήπως ο Βόκολος θέλησε να πάρει αποστάσεις γιατί ένιωσε να τον αδειάζουν τα υψηλά κλιμάκια που δεν τον πληροφόρησαν για τις εξελίξεις και ακόμη περισσότερο τον άφησαν να δηλώσει τον Καρλίτος για να εκτίσει ποινή; ‘Η μήπως όλοι ήξεραν και δεν μιλούσαν, μια συνολικά ένοχη σιωπή;

Τέσσερα πρόσωπα, ισάριθμες ιστορίες. Πρωταγωνιστές θετικοί ή αρνητικοί μιας αγωνιστικής που είχε αρκετά να μας «πει»…

πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ