Τα δύο «βαριά χαρτιά» του Μεντιλίμπαρ στο Αγρίνιο και τα ερωτηματικά για δύο θέσεις

Τα δύο «βαριά χαρτιά» του Μεντιλίμπαρ στο Αγρίνιο και τα ερωτηματικά για δύο θέσεις

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε ξανά ροτέισον αφήνοντας στην Αθήνα τέσσερις βασικούς για «ανάσες» και ετοιμάζει νέες εκπλήξεις με Παναιτωλικό.

Ήταν ξεκάθαρη η απόφαση του Μεντιλίμπαρ πριν από το ματς του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης. Το απαραίτητο ροτέισον «έσπασε» στα δύο, με Αστέρα και Παναιτωλικό. Και το δεύτερο «κομμάτι» ήθελε τους Κάρμο, Ροντινέι, Όρτα και Φορτούνη να μένουν στην Αθήνα για να πάρουν «ανάσες» εν όψει της δύσκολης και απαιτητικής συνέχειας σε διπλό ταμπλό.

Ο Φορτούνης έχει δηλωθεί να εκτίσει με τον Βόλο την Κυριακή και η λογική έλεγε πως θα ήταν στον πάγκο στο Αγρίνιο όμως φαίνεται πως κάποιες μικροενοχλήσεις που είχε οδήγησαν τον Βάσκο τεχνικό στην απόφαση να τον αφήσει να ξεκουραστεί. Να μην ρισκάρει με έναν παίκτη άλλωστε που ποντάρει πολλά πάνω του και θα τον έχει φρέσκο με την Μακάμπι.

Διαβάστε επίσης: Βούιξε ο τόπος για Γιαννούλη και ΑΕΚ

Πως θα παίξει το απόγευμα της Τετάρτης σε ένα ακόμη δύσκολο ματς στην προσπάθεια για το 5Χ5 στην εποχή του στον Ολυμπιακό (και την 6η συνεχόμενη νίκη) το γνωρίζει μόνο ο Μεντιλίμπαρ καθώς όπως συνηθίζει το τελευταίο διάστημα δεν δοκίμασε κάτι ουσιαστικό. Μια προσέγγιση από ενδείξεις, λογική και (σιγά-σιγά) κατανόηση της σκέψης του Βάσκου;

Ξέχωρα από τον Πασχαλάκη στην άμυνα, τον Κίνι δεξιά και τον Ρέτσο στα στόπερ, ο Ορτέγκα θα είναι στην αριστερή πλευρά ενώ στο κέντρο της άμυνας την δυάδα θα την κλείσει ο Βέζο με μεγάλο αουτσάιντερ τον Ντόη. Στον άξονα οι Ιμπόρα, Τσικίνιο, Καρβάλιο έχουν προβάδισμα για την τριάδα. Ο Έσε έχει παίξει και στα 5 ματς του Μεντιλίμπαρ βασικός, ο Ιμπόρα έπαιξε αρκετά με τον Αστέρα με τον Αργεντινό να βγαίνει στο ημίχρονο.

Αν ο Βάσκος θεωρήσει και βάσει των μετρήσεων πως ο Έσε το έχει χωρίς πρόβλημα, θα τον βάλει βασικό και θα αφήσει τον Ιμπόρα εκτός, δίνοντας στον Αργεντίνο «ανάσες» με τον Βόλο. Ως αουτσάιντερ επίσης ο Αλεξανδρόπουλος αντί του Καρβάλιο, την ώρα που τα δύο «βαριά χαρτιά» του Μεντιλίμπαρ, οι Ποντένσε και Ελ Καμπί θα είναι λογικά στο βασικό σχήμα.

Και οι δύο μπήκαν αλλαγή με τον Αστέρα και γύρισαν το ματς, θα είναι ξανά οι παίκτες που ποντάρει πολλά ο Βάσκος με τον Μαροκινό να έχει 7 γκολ σε 5 ματς, έχοντας πετύχει τα 5 τελευταία γκολ του Ολυμπιακού σε Τούμπα, Βουδαπέστη και με Αστέρα, ενώ ο Πορτογάλος έχει συμμετοχή σε όλα τα γκολ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και είναι ο παίκτης που έχει «εκτινάξει» την απόδοσή του με την παρουσία του Μεντιλίμπαρ φέρνοντας μαζί ψηλά και όλη την ομάδα.

Τι θα γίνει με την τελευταία θέση στα άκρα της επίθεσης; Ο Μασούρας θα ήταν η προφανέστατη επιλογή όμως ο Μεντιλίμπαρ έως τώρα τον έχει βάλει στην… εφεδρεία. Έπαιξε βασικός στο ματς με την Φερεντσβάρος στο Καραϊσκάκη, και μετά μόνο αλλαγή ενώ με τον Αστέρα δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου παρότι ξεκούραστος. Ο Καμπράλ είναι η άλλη επιλογή του Μεντιλίμπαρ ενώ ο Ζέλσον Μαρτίνς είναι ξανά καλά για αυτό και μπήκε στην 20αδα. Να είναι αυτή η έκπληξη που μας έχει συνηθίσει ο Βάσκος;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ