Η δύναμη του ποδοσφαίρου

Η δύναμη του ποδοσφαίρου

Για μια φορά ακόμα η εξέδρα έστειλε το μήνυμα

Είναι λογικό αυτές τις μέρες οι οικογένειες των 57 θυμάτων του εγκλήματος στο δυστύχημα των Τεμπών να νιώθουν ένα πολύ πιο δυνατό σφίξιμο στην καρδιά καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από το τραγικό συμβάν. Υπάρχει μάλιστα και ένας νεαρός, ο 21χρονος φοιτητής του ΑΠΘ, ο Γεράσιμος που βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο σε κώμα (!) ως ο μοναδικός εν ζωή επιβάτης του πρώτου βαγονιού του μοιραίου τρένου.

«Ο Γεράσιμος, ένα χρόνο μετά είναι ακόμα σε κώμα. Έχει κάνει δύο εγχειρήσεις. Η πρόγνωση είναι φτωχή. Όμως πέρα από την αγάπη μου, μόνο την ελπίδα και την πίστη έχω να του δώσω. Του έχω εμπιστοσύνη, έχει κερδίσει πολλές μάχες. Μέσα από την καρδιά μου είμαι ευγνώμων για τους ανθρώπους που προσεύχονται για το παιδί μου.

Διαβάστε επίσης: Η δεύτερη «υπογραφή» του Πασχαλάκη

Δίνουν και σε μένα δύναμη. Η σημερινή απόλυτη προτεραιότητά μου δεν αφήνει περιθώρια για οτιδήποτε άλλο» είπε συγκλονίζοντας με τις δηλώσεις της η μητέρα του Γεράσιμου πριν λίγες μέρες στο Mega.

Σε κώμα βρίσκεται όμως (μέχρι και σήμερα) και η απονομή δικαιοσύνης που αργεί χαρακτηριστικά και οι πραγματικοί ένοχοι δεν έχουν βρεθεί για να πληρώσουν.

Ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο ειδικότερα έδειξε και πάλι τη δύναμή του και το ρόλο που μπορεί να παίξει στην κοινωνία. Το πιο λαοφιλές άθλημα δεν προσφέρει μόνο χαρά στους θεατές αλλά τους δίνει και τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα τεράστιο μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας.

Οι εξέδρες στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκ και όχι μόνο με αφορμή τη θλιβερή επέτειο έγιναν τόπος αντίδρασης και οργής. Έτσι σε όλα τα γήπεδα της χώρας αναρτήθηκαν πανό, με τους οπαδούς των ομάδων να θρηνούν τα θύματα και να ζητούν δικαιοσύνη αποτίνοντας και φόρο τιμής στους νεκρούς της Ελλάδας, ως επί το πλείστων νέα παιδιά που είχαν όλο το μέλλον μπροστά τους.

Αρχικά τα πρώτα πανό εμφανίστηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου οι νέοι του Ολυμπιακού αγωνίστηκαν με τους αντίστοιχους της Λανς για το Youth League, ενώ σειρά πήραν ο Βόλος, η Τρίπολη, το Περιστέρι και το Αγρίνιο.

Ιδιαίτερα εκεί στο Αγρίνιο εκτός από το ενός λεπτού σιγής των ομάδων, σε μια εξαιρετική συμβολική κίνηση οι άνθρωποι του Παναιτωλικού άφησαν στον αέρα 57 μαύρα μπαλόνια στη μνήμη των θυμάτων με τα ονόματά τους να εμφανίζονται στον ηλεκτρονικό πίνακα του γηπέδου και να διαβάζονται δυνατά.

Στην Τρίπολη οι φίλοι του Αστέρα στον αγώνα με την Κηφισιά είχαν αναρτήσει 2 πανό με το ένα να αναφέρει: «Τέμπη 28-02-2023» και το δεύτερο «Στείλε όταν φτάσεις». Στο Βόλο και στον αγώνα της τοπικής ομάδας με το ΟΦΗ πέρα από τα πανό δύο παιδιά από την Κρήτη είχαν σηκώσει ένα χαρτόνι που έγραφε «28.02.2023-28.02.2024 Τεμπη δεν ξεχνώ»

Στο Αγρίνιο πέρα από τα μαύρα μπαλόνια το πανό που ξεχώριζε ήταν αυτό που έγραφε: «Ένα χρόνο συγκάλυψη και διαπλοκή, το έγκλημά σας δεν θα ξεχαστεί» ενώ οι «Φενταγίν» οι οπαδοί του Ατρομήτου στον αγώνα με τη Λαμία ανάρτησαν ανάλογο πανό: «Να μη συγκαλυφθεί το κρατικό έγκλημα. Η σιωπή είναι συνενοχή».

Στις Σέρρες το πανό των φίλων των γηπεδούχων στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ έγραφε: «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. 57 νεκροί ζητούν δικαίωση» ενώ στη Λεωφόρο και στο Παναθηναϊκός-Αρης η «13» είχε το δικό της πανό:

«Οι ψυχές των νεκρών στην κοιλάδα των Τεμπών ήταν η θυσία για τις μίζες των πολιτικών».

Σκληρά μηνύματα με αποδέκτες κυρίως τον πολιτικό κόσμο ζητώντας πραγματική απονομή δικαιοσύνης.

Διαχρονικά το ποδόσφαιρο έδινε την ευκαιρία στον κόσμο να εκφραστεί για σοβαρά κοινωνικά θέματα κάτι που στη χώρα μας είχε συμβεί έντονα και στην κατοχή αλλά και στη δικτατορία.

Το ποδόσφαιρο έχει τεράστια λαϊκή βάση και για μια ακόμα φορά έδειξε τη δύναμή του και στην εξέδρα.

Και έστω για λίγο οι οικογένειες των 57 νεκρών ένιωσαν σαν να έχον δίπλα τους χιλιάδες συγγενείς και φίλους τον απλό κόσμο και όλη την κοινωνία.

πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ