Η δεύτερη «υπογραφή» του Πασχαλάκη

Η δεύτερη «υπογραφή» του Πασχαλάκη

Ήταν η τελευταία αλλά συνάμα και η πιο σημαντική φάση του αγώνα, καθώς ο Πασχαλάκης έδειξε σωστά αντανακλαστικά και με την εκτίναξη του κατάφερε να στείλει την μπάλα κόρνερ

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την ανακοίνωση της υπογραφής νέου συμβολαίου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, με τον γκολκίπερ των πειραιωτών να ανανεώνει για δύο ακόμα χρόνια τη συνεργασία του με την ομάδα του λιμανιού.

Σήμερα το απόγευμα ο έμπειρος πορτιέρε έβαλε μια δεύτερη «υπογραφή», στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό, «υπογράφοντας» την σημαντική νίκη των «ερυθρόλευκων» με 2-1.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο: Ο Παναιτωλικός δέχτηκε ίδιο γκολ, στο ίδιο λεπτό κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (vid)

Μια νίκη που κρατάει τον Ολυμπιακό για τα καλά στη «μάχη» της κατάκτησης του πρωταθλήματος, μια νίκη που επίσης αποδεικνύει ότι οι πειραιώτες είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να πάρουν το πρωτάθλημα.

Κι αυτή η επιμονή λοιπόν χάρισε στους φιλοξενούμενους μια δεύτερη νίκη με ανατροπή μέσα σε λίγες μέρες και μάλιστα με πανομοιότυπο τρόπο και το ίδιο σκορ.

Εδώ όμως θα πρέπει να σταθεί κάποιος στη στιγμή του αγώνα που κράτησε «όρθιο» τον Ολυμπιακό στη διεκδίκηση του τίτλου κι αυτή δεν είναι άλλη από την απόκρουση του Πασχαλάκη στο 94’ στο εξαιρετικό φάουλ που εκτέλεσε ο Σενγκέλια.

Ήταν η τελευταία αλλά συνάμα και η πιο σημαντική φάση του αγώνα, καθώς ο Πασχαλάκης έδειξε σωστά αντανακλαστικά και με την εκτίναξη του κατάφερε να στείλει την μπάλα κόρνερ.

Σε μια φάση βεβαίως που ο Τσικίνιο θα έπρεπε ν’ αποφύγει το φάουλ, καθώς ο μέσος του Ολυμπιακού έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στο μαρκάρισμα του. Το ματς ήταν στις καθυστερήσεις και δεν υπήρχε κανένας λόγος να δώσει στον Παναιτωλικό την ευκαιρία ν’ απειλήσει με μια στημένη μπάλα.

Αυτή η απόκρουση λοιπόν από τον έμπειρο γκολκίπερ της ομάδας του λιμανιού ήταν όλα τα λεφτά, καθώς αν ο Παναιτωλικός είχε κάνει το 2-2 στην τελευταία φάση του αγώνα, καταλαβαίνει εύκολα κάποιος την απογοήτευση που θα υπήρχε στις τάξεις των παικτών του Ολυμπιακού.

Ο διεθνής τερματοφύλακας όμως έκανε αυτό το οποίο περιμένει κάποιος από τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση και δεν αιφνιδιάστηκε από την εξαιρετική εκτέλεση του Σενγκέλια, χαρίζοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Πάμε όμως να δούμε και ορισμένα ακόμα στοιχεία της αναμέτρησης που πρέπει να επισημανθούν, ενόψει και των σημαντικών αγώνων που ακολουθούν, στην Ευρώπη και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

1.Ήταν εξαιρετική η πάσα του Τσικίνιο στον Ζέλσον, στο γκολ της ισοφάρισης των πειραιωτών, δείγμα και αυτό της ικανότητας που έχει ο Πορτογάλος μέσος της ομάδας του λιμανιού.

2.Ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ χωρίς ο Παναιτωλικός να έχει καν τελική στην εστία του Πασχαλάκη μέχρι εκείνο το λεπτό. Και ήταν ένα γκολ για το οποίο σίγουρα θα μιλήσει στους παίκτες του ο Μεντιλίμπαρ και ειδικά στον Ορτέγκα, καθώς ο Αργεντινός μπακ δεν ακολούθησε τον αντίπαλό του με αποτέλεσμα να σουτάρει από καλή θέση να σκοράρει.

Ο Ισπανός προπονητής έχει ζητήσει από τους παίκτες του να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και δεν χωρά αμφιβολία ότι στη συγκεκριμένη φάση υπήρχε έλλειψη συγκέντρωσης.

3.Ο Ελ Κααμπί δεν σταματά να σκοράρει από τη μέρα που επέστρεψε από το Κόπα Άφρικα και είναι μεγάλη υπόθεση για κάθε ομάδα να έχει σε τόσο καλή φόρμα τον σέντερ φορ της. Ο Μαροκινός πέτυχε ένα ακόμα σημαντικό γκολ, κυνηγώντας ένα κακό γύρισμα αντιπάλου και γενικά έδωσε πολλές μάχες με την άμυνα του Παναιτωλικού.

Βλέποντας τη συνεισφορά του Ελ Κααμπί στο σκοράρισμα, καταλαβαίνει εύκολα πόσο έλειψε από τον Ολυμπιακό ο διεθνής στράικερ, το διάστημα που ήταν στην Εθνική ομάδα της χώρας του.

Και είναι βεβαίως μεγάλη υπόθεση το πολύ καλό «φεγγάρι» του Ελ Κααμπί και για τα παιχνίδια με την Μακάμπι για το Conference league. Τα δύο ματς έρχονται και ο Μαροκινός μπορεί να κάνει τη διαφορά.

4.Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια νίκη που είναι σημαντική για την ψυχολογία των παικτών του. Τέτοιες νίκες ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση μιας ομάδας και αυξάνουν την πίεση στους αντιπάλους, στην «κούρσα» του τίτλου. Είναι λοιπόν μεγάλη υπόθεση για τους πειραιώτες που πήραν την σημερινή νίκη στο Αγρίνιο, όπως και αυτή προ λίγων ημερών κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ