Ορμπελίν Πινέδα: Το… μηχανάκι της ΑΕΚ και οδηγός για το μέλλον (vids)

Ορμπελίν Πινέδα: Το… μηχανάκι της ΑΕΚ και οδηγός για το μέλλον (vids)

Ο Ορμπελίν Πινέδα συνεχίζει να επιβεβαιώνει πως είναι η κορυφαία μεταγραφή της ΑΕΚ εδώ και πολλά χρόνια αποδεικνύοντας διαρκώς πως άξιζε κάθε ευρώ που δόθηκε για τη μεταγραφή του.

Λιβάι Γκαρσία και Έκι Πόνσε συγκεντρώνουν το τελευταίο διάστημα τα φώτα πάνω τους λόγω του ότι σκοράρουν διαρκώς. Η μία και μοναδική μεταγραφή της ΑΕΚ τον Ιανουάριο, ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, ήταν επίσης λογικό να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον αφού πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή ενώ από τις πρώτες του κιόλας μέρες στην ομάδα δίνει πολύτιμες λύσεις και δικαιώνει τον Ματίας Αλμέιδα που τόσο πολύ τον ήθελε μετά από όσα είδε να κάνει ο Κροάτης τον περασμένο Αύγουστο ως παίκτης της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ο Ντομαγκόι Βίντα, ο Στίβεν Τσούμπερ, o Νίκλας Ελίασον, ο Σταύρος Πήλιος που μπήκε φουριόζος το τελευταίο διάστημα και αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Όλοι τους με τον ρόλο τους και το δικό τους λιθαράκι σε όσα πετυχαίνει η ΑΕΚ αλλά και σε όσα ελπίζει πως θα καταφέρει να κατακτήσει μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο πολυτιμότερος όλων όμως, το βαρόμετρο της ΑΕΚ και αναμφίβολα η καλύτερη μεταγραφή της εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δεν είναι άλλος από τον Ορμπελίν Πινέδα.

Διαβάστε επίσης: Ο Δον Ερνέστο είναι εκεί για να θυμίζει, πως στο τέλος το καλό μπορεί να νικήσει (vid)

Διαχρονικός MVP

Χωρίς τον Γκαρσία η ΑΕΚ έμαθε κάποια στιγμή να παίζει. Τις απουσίες της στην άμυνα βρήκε τρόπο να τις καλύψει. Με ένα διαθέσιμο στόπερ πήρε διπλό στην Μπράιτον. Όποιο άλλο πρόβλημα κι αν εμφανίζεται, ο Αλμέιδα βρίσκει τον τρόπο μέσω του βάθους του ρόστερ και το καλύπτει. Το μοναδικό ίσως που δεν μπορεί να καλυφθεί, είναι αυτό του Πινέδα. Ο περσινός MVP του πρωταθλήματος μπορεί να μην έχει τα περσινά του νούμερα, αλλά είναι και πάλι ο καταλύτης της ΑΕΚ.

Ο «μικρός μάγος», όπως είναι το παρατσούκλι του στο Μεξικό, το μηχανάκι της μεσαίας γραμμής της Ένωσης που μπορεί να ανταποκριθεί όπου του ζητηθεί. 6άρι, 8άρι, δεξί μπακ, στα άκρα της επίθεσης, πίσω από τον επιθετικό. Μόνο τερματοφύλακας δεν έχει χρειαστεί να παίξει ακόμη, αλλά είναι σίγουρο ότι αν χρειαστεί, θα τα πάει περίφημα και εκεί. Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα και ειδικά μετά το γκολ του Σιμάνσκι, ήταν εμφανές πως κάτι δεν πήγαινε καλά στην ΑΕΚ.

Κάτι δεν λειτουργούσε σωστά. Η μπάλα δεν κυκλοφορούσε σωστά, γίνονταν λάθη ακόμη και σε απλές πάσες, χάθηκε η συνοχή. Ο μοναδικός που στάθηκε στο ύψος του ήταν και πάλι ο Πινέδα. Ασταμάτητος. Στη 12η σερί συμμετοχή του (όλες ως βασικός) μέσα στο 2024. Έχει παίξει σε όλα τα ματς και συνεχίζει χωρίς διακοπές εδώ και 1,5 χρόνο. Μακράν ο πιο επιβαρυμένος παίκτης της ΑΕΚ, με συμμετοχή στο Μουντιάλ, στο Gold Cup (που το κατέκτησε) και όπου αλλού κλήθηκε να παίξει.

Η παρουσία του αλλάζει τις ισορροπίες 

Σπάνιες οι φορές σε αυτόν τον 1,5 χρόνο που έδειξε κουρασμένος. Δεν καταλαβαίνει ούτε από σερί παιχνίδια, ούτε από υπερατλαντικά ταξίδια. Και πάντα κομβικός, τόσο στην ΑΕΚ όσο και στην Εθνική του ομάδα. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι στις δύο τελευταίες μεγάλες γκέλες τις ΑΕΚ σε Σέρρες και Αγρίνιο ήταν εκτός αποστολής όντας τραυματίας. Ότι σε ακόμη ένα μεγάλο στραβοπάτημα, με την Κηφισιά στην Καισαριανή, ήρθε από τον πάγκο, όπως στην ήττα από τον ΟΦΗ (στη μοναδική φετινή ήττα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα) αλλά και στην ισοπαλία της πρεμιέρας με τον Πανσερραϊκό.

Τίποτα από αυτά δεν είναι τυχαίο. Αντίθετα, δείχνουν πόσο πολύτιμος είναι για την ΑΕΚ ο Μεξικανός των τριών γκολ και δύο ασίστ σε 33 συμμετοχές φέτος. Μακριά από τα δέκα γκολ και τέσσερις ασίστ σε 42 εμφανίσεις που είχε πέρσι μεν, αλλά το ίδιο και περισσότερο ίσως κομβικός σε σχέση με πέρσι. Στην Τούμπα για παράδειγμα κόντρα στον ΠΑΟΚ, εκτός από το ότι έχει κάνει την εκπληκτική μπαλιά στον Λιβάι που άνοιξε όλη την άμυνα για να έρθει το γκολ του Ελίασον, είναι μακράν ο κορυφαίος του γηπέδου αφού βρίσκεται παντού.

Κι όταν o Αλμέιδα τον παίρνει από τον άξονα στο τελευταίο δεκάλεπτο και τον πηγαίνει δεξί μπακ, η ΑΕΚ χάνει το κέντρο, ο ΠΑΟΚ πιέζει ακόμη πιο ασφυκτικά και τελικά βρίσκει την ισοφάριση από το εξαιρετικό χτύπημα του Τάισον και την κεφαλιά του Κεντζιόρα. Δεν είναι ένα και δύο. Είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα για τον Πινέδα και το πόσο πολύτιμος είναι στο πλάνο του Αλμέιδα.

Ήξερε πολύ καλά ο Αργεντινός γιατί επέμενε τόσο το καλοκαίρι του 2022 να τον φέρει έστω και χωρίς οψιόν. Και φυσικά έχει δικαιωθεί ήδη η ΑΕΚ για την επιλογή της να τον κάνει το περασμένο καλοκαίρι την πιο δαπανηρή μεταγραφή της ιστορίας της. Κάπως έτσι, σαν έναν νέο Πινέδα και μάλιστα σε ακόμη καλύτερη ηλικία βλέπει ο Αλμέιδα τον Λιούμπισιτς. Με τα πρώτα δείγματα να είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ