Η «δίκη» της 3ης περιόδου: Το αδιανόητο 120-57 του Ολυμπιακού

Η «δίκη» της 3ης περιόδου: Το αδιανόητο 120-57 του Ολυμπιακού

Πως ο Ολυμπιακός μετατρέπει την 3η περίοδο της Euroleague σε μόνιμο εφιάλτη. Για τους… άλλους.

Πέντε νίκες στη σειρά ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα. Και προφανώς αυτό το σερί έχει βάλει τους περσινούς φιναλίστ της Euroleague για τα καλά στο «κόλπο» της διεκδίκησης του «πλεονεκτήματος» έδρας εν όψει των playoffs. Σκαρφάλωσαν οι Ερυθρόλευκοι μεθοδικά στο 17-11. Και έχουν πλέον το δικαίωμα να κρατούν την τύχη στα χέρια τους, σε αυτή την φοβερή και τρομερή μάχη που κάτω από τη μοναξιά της Ρεάλ κρατά ως και την έβδομη θέση (Μπαρτσελόνα 19-9, Μονακό 18-10, Παναθηναϊκός 17-10, Ολυμπιακός 17-11, Φενέρ 17-11, Βίρτους 17-11).

Έξι ματς απομένουν και οι Πειραιώτες έχουν από όλα. Έχουν απευθείας… τελικούς: Με τον Παναθηναϊκό (14/3) και τη Φενέρ (12/4) στο ΣΕΦ, στην αρχή και το φινάλε του ανήφορου. Όπως βεβαίως έχουν δύο επικίνδυνες αποστολές στο Βελιγράδι (Παρτιζάν 28/3. Ερυθρός Αστέρας 4/4) και δύο ματς «must win» στην Πόλη με την Έφες (19/3) και τη Βιλερμπάν (21/3) στο Φάληρο.

Διαβάστε επίσης: Ο Πέρετζ και το ποδόσφαιρο… Ισραήλ (vids)

Τι άλλο έχουν; Την πιο ενδιαφέρουσα case study στατιστική ιστορία των τελευταίων αγωνιστικών. Ένα αδιανόητο «κρεσέντο» που προκύπτει με συνέπεια στην τρίτη περίοδο των αναμετρήσεων. Μετρά ο Ολυμπιακός σε αυτές τις πέντε σερί νίκες του, ένα επιμέρους 120-57 στα σκορ της τρίτης περιόδου. Και ουσιαστικά εκεί είναι που καθαρίζει όλα τα παιχνίδια. Σε πέντε ματς στη σειρά σα να λέμε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σκοράρει κατά μέσο όρο 24 πόντους στην τρίτη περίοδο και δέχεται κάτι λιγότερο από 12. Κανονικό double σκορ που «κλειδώνει» ροζ φύλλα αγώνα.

Χθες με τη Βίρτους το επιμέρους σκορ της τρίτης περιόδου ήταν 20-5! Κάπως έτσι οι Ιταλοί που προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 46-37, μπήκαν στην τέταρτη περίοδο χάνοντας με έξι. Μια ανατροπή που όπως αποδείχθηκε έκρινε και το παιχνίδι μιας και ο Ολυμπιακός δεν κοίταζε ποτέ ξανά, πίσω του. Μια εβδομάδα πριν στο Κάουνας, η διαφορά της τρίτης περιόδου ήταν επιπέδου +11. Ο Ολυμπιακός 28, η Ζαλγκίρις 17 σε μια ισορροπία το εύθραυστο 39-41 του ημιχρόνου στο άνετο 56-69 πριν την εκκίνηση της τελευταίας περιόδου.

Με τη Βαλένθια στην Ισπανία, ο Ολυμπιακός νίκησε στην τρίτη περίοδο με 20-9 τους Ισπανούς. Και εκεί η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες μαζί (39-40). Και εκεί επί της ουσίας η τρίτη περίοδος έκρινε τα πάντα μετατρέποντας το σκορ στο άνετο 48-60. Και στο Μόναχο με τη Μπάγερν; Οι Βαυαροί προηγούνταν με 38-35 στα μισά του δρόμου. Ο Ολυμπιακός όμως με 19-13 στην τρίτη περίοδο πήρε το προβάδισμα (54-51) και δεν το έχασε ποτέ ξανά…

Και όσο για το ματς με την Άλμπα στο Φάληρο που άνοιξε τη σχετική διαδικασία; Και σε αυτή την παρτίδα οι Γερμανοί προηγούνταν στο ημίχρονο. Ήταν μπροστά με 48-45. Στην τρίτη περίοδο όμως… ήρθαν οι μέλισσες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ακριβώς 33-13 η επικράτηση του Ολυμπιακού σε μια παράσταση που μετέτρεψε το -3 σε συν 17 (78-61) και άνοιξε τον δρόμο για μια καταπληκτική επιθετική επίδοση : Νίκη με 101 στην επίθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ