Το 3-5-2 του Μεντιλίμπαρ, τα 3 γκολ του Ναβάρο, ο Μουζακίτης, ποιοι έπαιξαν και ποιοι όχι στο φιλικό στο Ρέντη

Το 3-5-2 του Μεντιλίμπαρ, τα 3 γκολ του Ναβάρο, ο Μουζακίτης, ποιοι έπαιξαν και ποιοι όχι στο φιλικό στο Ρέντη

To10.gr μεταφέρει όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός - Ολυμπιακός Β στο Ρέντη: Οι 11άδες, η 3άδα στην άμυνα, οι σκόρερ, το χατ-τρικ του Ναβάρο, ο εξαιρετικός Μουζακίτης και τα «βαριά ονόματα» που έμειναν εκτός.

Δεν υπάρχει εσωτερικό δίτερμα που να οργανώνει ο Ολυμπιακός, το οποίο να μην παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Αυτό έγινε και το πρωί της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Σε μια «εσωτερική μάχη», στην οποία επικράτησαν οι «μεγάλοι» με σκορ 4-1 επί του Ολυμπιακού Β. Μια αναμέτρηση με αρκετές «ειδήσεις» και αποκάλυψη κάποιον σκέψεων του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ας πάρουμε, όμως τα πράγματα από την αρχή…

Ο Βάσκος τεχνικός, για πρώτη φορά, δοκίμασε, έστω και σε προπονητικού χαρακτήρα παιχνίδια, διαφορετικό σχηματισμό από εκείνους που είχε δείξει έως τώρα. Καθώς η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 60λεπτο παιχνίδι (σ.σ. δύο 30λεπτα ημίχρονα) με σχήμα που περιλάμβανε τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Δείγμα ότι ο Μεντιλίμπαρ δουλεύει και… εναλλακτικά πλάνα, για ειδικές περιστάσεις.

Διαβάστε επίσης: Η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες

Συγκεκριμένα, η 11άδα που επέλεξε ο προπονητής των Πειραιωτών είχε σχηματισμό 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε ο Παπαδούδης, με τους Μπιανκόν, Ντόη και Βέζο στο κέντρο της άμυνας, τον Κίνι σε θέση δεξιού μπακ χαφ και τον Ομάρ Ρίτσαρντς αριστερά. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν ο Ιμπόρα, ο Καρβάλιο και ο νεαρός Μουζακίτης, ο οποίος συμμετείχε σε όλο το παιχνίδι. Με τους Ελ Αραμπί και Ναβάρο να είναι οι δύο παίκτες της επίθεσης.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ομάδα Β, η οποία επίσης είχε ελλείψεις λόγω της απουσίας αρκετών διεθνών ποδοσφαιριστών, ο Αριέλ Ιμπαγάσα παρέταξε κάτω από τα δοκάρια τον Μπότη (σ.σ. ανεπίσημο ντεμπούτο, μετά την απόκτησή του από τον Ιντερ, τον Ιανουάριο), τους Κατσουλιδη, Τανούλη, Κεραμίδα και Λάιντνερ στην άμυνα. Ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στην 3άδα της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκε ο Μάντι Καμαρά, μαζί με τους Σγουρό και Σαπουντζή. Με τους Μπρίνιτς, Μαρίνο και Βλαχομήτρο να είναι η 3άδα της επίθεσης.

Η Μεντιλίμπαρ είδε τους ποδοσφαιριστές του να είναι ιδιαίτερα κεφάτοι και αποτελεσματικοί στο πρώτο ημίχρονο. Με τον Φραν Ναβάρο να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, πετυχαίνοντας 3 γκολ στο δίτερμα, ενώ το 4ο για την πρώτη ομάδα μπήκε με αυτογκόλ. Για τους «μικρούς» μείωσε σε 4-1 π Βλαχομήτρος, μετά από ωραία ομαδική ενέργεια και συνδυασμό με τον Μαρίνο.

Εχει αξία να αναφέρουμε ότι ο Μεντιλίμπαρ έκανε μόνο τρεις αλλαγές στο δίτερμα, με τους Μπαγκαλιάνη, Κεϊτά και Κουτσογούλα να αγωνίζονται στο δεύτερο ημίχρονο του φιλικού. Αντίθετα, δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Φορτούνης, Ποντένσε, Ροντινέι, Τσικίνιο, Όρτα, Εσε, δεν έπαιξαν, όπως, βεβαίως, και οι Αλεξανδρόπουλος και Ζέλσον Μαρτίνς, οι οποίοι είναι καλύτερα, αλλά ακόμη δεν είναι έτοιμοι να μπουν στο 100%. Σε ό,τι έχει να κάνει με την ομάδα Β, ο Ιμπαγάσα χρησιμοποίησε επίσης τους Τσέλιο, Συρμή, Χαραλαμπόγλου, Καράκουτη, Κ. Κωστούλα, Ρέτσο, Πατήρα και Ιάγκο Ιμπαγάσα.

Αξίζει κλείνοντας να αναφέρουμε ότι ο Μεντιλίμπαρ άλλαξε το πρόγραμμα της εβδομάδας πριν το εσωτερικό διπλό. Για… καλό για τους ποδοσφαιριστές. Οι Ερυθρόλευκοι θα καθίσουν το Σαββατοκύριακο, αντί μόνο για την Κυριακή όπως είχε ανακοινώσει αρχικά ο Βάσκος και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις τη Δευτέρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ