Γιώργος Μασούρας: Ο παίκτης «κλειδί» του Ολυμπιακού και της Εθνικής (pics, vids)

Γιώργος Μασούρας: Ο παίκτης «κλειδί» του Ολυμπιακού και της Εθνικής (pics, vids)

Ο Γιώργος Μασούρας δείχνει για ακόμη μία φορά πόσο σημαντικός παίκτης είναι τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και εκπροσωπώντας την Ελλάδα με το εθνόσημο στο στήθος.

Η Ελλάδα πήρε μια πανηγυρική πρόκριση κόντρα στο Καζακστάν, το οποίο και διέλυσε με σκορ 5-0, και έτσι θα παίξει την πρόκρισή της στο EURO 2024 με τη Γεωργία στην Τιφλίδα. Ένας από τους κορυφαίους για το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ ήταν ο Γιώργος Μασούρας.

Ο διεθνής εξτρέμ έδωσε δύο τελικές πάσες, για τα γκολ των Πέλκα και Ιωαννίδη, ενώ ήταν κυριολεκτικά παντού μέσα στο γήπεδο, κάνοντας δουλειές που σε καμία περίπτωση η στατιστική δεν μπορεί να καταγράψει με ακρίβεια για να δείξει όσα προσφέρει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Είναι από τους πολυτιμότερους παίκτες του Ολυμπιακού στην πορεία του μέχρι τα προημιτελικά του Europa Conference League, αλλά και στη Superleague, ενώ με το εθνόσημο έδειξε ξανά τις ικανότητές. Αυτή την στιγμή λοιπόν ο Γιώργος Μασούρας είναι μέσα σε όλους του τους στόχους και ελπίζει το πρόγραμμά του να… γεμίσει με ακόμα περισσότερα παιχνίδια, τόσο μέχρι το τέλος της σεζόν, όσο και για το καλοκαίρι…

Παίζοντας ασταμάτητα με τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά νωρίς μέσα στη φετινή σεζόν τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Το ξεκίνημα έγινε με τα προκριματικά του Europa League όπου οι Ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν κόντρα σε Γκενκ και Τσουκαρίτσκι για να πάρουν την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Ο Μασούρας έπαιξε και στα τέσσερα ματς, σκοράροντας μία φορά.

Στους ομίλους, απέναντι σε Γουέστ Χαμ, Φράιμπουργκ και Μπάτσκα Τόπολα, ήταν παρών και στα έξι παιχνίδια σκοράροντας μία φορά. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από τους τέσσερις αγώνες εναντίον Φερεντσβάρος και Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Εuropa Conference League. Πήρε κανονικά χρόνο συμμετοχής και μοίρασε μία ασίστ, βοηθώντας τους Πειραιώτες να φτάσουν μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης όπου θα παλέψουν με τη Φενέρμπαχτσε για τα ημιτελικά.

Ενδιάμεσα φυσικά υπήρχε τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το κύπελλο. Στην κανονική περίοδο της Superleague κατέγραψε 24 συμμετοχές και συνολικά 1.624 μέσα στα γήπεδα, σκοράροντας 7 φορές και μοιράζοντας 6 ασίστ, ενώ παράλληλα έπαιξε και στα δύο ματς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, αλλά και στην πρεμιέρα των πλέι οφ, επίσης απέναντι στους Πράσινους. Συνολικά λοιπόν, μέχρι τα τέλη Μαρτίου έχει αγωνιστεί 41 φορές με τον Ολυμπιακό, μετρώντας 9 γκολ και 7 ασίστ.

Κομβικός και στην Εθνική

Η Εθνική Ελλάδος είχε μια πολύ καλή παρουσία στα προκριματικά για το EURO 2024 και σε αυτό συνέβαλε σίγουρα και η παρουσία του Μασούρα. Μπορεί η «γαλανόλευκη» να μην εξασφάλισε την απευθείας παρουσία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε έναν όμιλο με Γαλλία, Ολλανδία, Ιρλανδία και Γιβραλτάρ, όμως έκανε το καθήκον της τερματίζοντας τρίτη και όντας ιδιαίτερα ανταγωνιστική απέναντι στα φαβορί του ομίλου.

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη λοιπόν ο διεθνής εξτρέμ έχει φορέσει το εθνόσημο συνολικά επτά φορές, σε έξι επίσημα (5 για τα προκριματικά του EURO και 1 για τα πλέι οφ) και ένα φιλικό με τη Νέα Ζηλανδία. Σε επτά συμμετοχές λοιπόν είχε 3 γκολ και 2 ασίστ. Χωρίς φυσικά να φαίνονται τα ατελείωτα τρεξίματα και οι αμυντικές βοήθειες που δίνει σε κάθε ματς, είτε με το Ολυμπιακό, είτε με την Ελλάδα.

Ο Γιώργος Μασούρας λοιπόν δεδομένα διανύει μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του. Τόσο ατομικά, όσο και συνολικά με τις ομάδες του. Οι Ερυθρόλευκοι διεκδικούν το πρωτάθλημα, είναι έτοιμοι να γράψουν ιστορία στην Ευρώπη με τη συμμετοχή τους στο Europa Conference League, ενώ σε λίγες μέρες ελπίζει πως θα μπορέσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γεωργίας και μαζί με την Εθνική να βρεθεί στα τελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ