Και όμως: Έξι διαφορετικά «ευρωπαϊκά» διεκδικεί φέτος ο Ολυμπιακός

Και όμως: Έξι διαφορετικά «ευρωπαϊκά» διεκδικεί φέτος ο Ολυμπιακός

Απίστευτο και όμως… Ολυμπιακός, αυτό που συμβαίνει την Άνοιξη του 2024 σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πόλο και χάντμπολ

Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι ο Ολυμπιακός είναι μακράν ο πιο σημαντικός πολύ-αθλητικός σύλλογος της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Το φετινό όμως σίγουρα δεν έχει προηγούμενο. Και καλά θα κάνουν οι φίλοι των Ερυθρόλευκων να το απολαύσουν ως το μεδούλι.

Διότι η ομάδα τους στους επόμενους δύο μήνες διεκδικεί με έναν τρόπο έξι διαφορετικά ευρωπαϊκά τρόπαια: Σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πόλο και χάντμπολ. Σε μια «σύνθεση» που απλά δεν έχει προηγούμενο. Και που ουδείς άλλος ελληνικός σύλλογος θα μπορούσε να φανταστεί.

Διαβάστε επίσης: Τσιώλης: «Αυτό είναι το κλειδί για την πρόκριση στη Γεωργία»

Οι δυο κούπες στο ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός είναι μαζί με τη Μίλαν οι μοναδικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που αυτή την εποχή διεκδικούν δύο ευρωπαϊκά τρόπαια. Οι Ερυθρόλευκοι είναι στους προημιτελικούς του Confernce League (11-18/4) εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Φενέρμπαχτσε για μια θέση στους ημιτελικούς. Και είναι με την κ-19 ομάδα τους ήδη στο final four του Youth League- της διοργάνωσης που αντιστοιχεί στο Champions league των πιτσιρικάδων-. Εκεί, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στον πρώτο ημιτελικό την Ναντ (19/4) και ενδεχόμενη πρόκριση τον στέλνει στον τελικό 3 μέρες αργότερα απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Πόρτο-Μίλαν

Η Ευρωλίγκα

Στο μπάσκετ οι Ερυθρόλευκοι έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στα playoffs της Euroleague. Ακόμη όμως δεν γνωρίζουν την κατάταξη –απομένουν 3 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας- ούτε φυσικά τον αντίπαλο για μια θέση στο final four: Στο τρίτο σερί final four που εάν και εφόσον θα καταφέρουν να φτάσουν. Πρόπερσι στο Βελιγράδι έχασαν τον ημιτελικό στο σουτ (Μίσιτς). Πέρσι στο Κάουνας τον τελικό από το… μανταρίνι του Γιούλ στο φινάλε. Μήπως ήρθε η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη στο Βερολίνο;

Πόλο Χ2

Την ευκαιρία να κατακτήσουν ευρωπαϊκά τρόπαια θα έχουν και οι ομάδες πόλο του πειραϊκού συλλόγου. Η ανδρική ομάδα πριν από λίγες ημέρες νίκησε με 10-7 την πανίσχυρη Μπαρτσελόνετα, για την 2η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και έστειλε ηχηρό «μήνυμα», δείχνοντας ικανή για μεγάλα πράγματα.

Μια νίκη που έφερε τον Ολυμπιακό ακόμα πιο κοντά στο Final 4 του Champions League. Στις 3/4, οι Ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την Μπρέσια στην Ιταλία, για την 3η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League και στη συνέχεια, στις 23/4, την Φερεντσβάρος στο Παπαστράτειο (4η αγωνιστική).

Στο Final-4 του Champions League βρίσκεται ήδη η γυναικεία ομάδα πόλο του πειραϊκού συλλόγου. Οι Ερυθρόλευκες έκαναν το 6Χ6 στους ομίλους πηγαίνουν στην τελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με στόχο την κατάκτηση του τίτλου.

Χάντμπολ

Στο χάντμπολ ο Ολυμπιακός επικράτησε στην Ηλιούπολη της σλοβενικής Κρκα με 31-26, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά του EHF European Cup και την επόμενη εβδομάδα (30/3) θα πάει στο Νόβο Μέστο για να σφραγίσει την πρόκριση στα ημιτελικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ