Ο Νέλσον Άμπι τρέλανε τους αριθμούς – Το 90λεπτο με την Αγγλία, το περιβραχιόνιο και ένα βίντεο που σοκάρει!

Ο Νέλσον Άμπι τρέλανε τους αριθμούς – Το 90λεπτο με την Αγγλία, το περιβραχιόνιο και ένα βίντεο που σοκάρει!

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Νέλσον Άμπι τον Ιανουάριο, κάτω από τη μύτη των αγγλικών ομάδων. Και ο 20χρονος διεθνής Αγγλος στόπερ έδειξε στους συμπατριώτες του τι έχασαν στο ματς της Κ20 με την Πολωνία. Οπου δημιούργησε και ένα ασύλληπτο αμυντικό highlight. To10.gr καταγράφει...

Η μεταγραφή του πέρασε κάτω από τα ραντάρ. Ποιος να ασχοληθεί με έναν 20χρονο κεντρικό αμυντικό, που αποκτήθηκε από την 3η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου;. Ποιος να βγάλει το βλέμμα του από την πεποίθηση της μεγαλύτερης μερίδας του κόσμου, πως «καλοί παίκτες υπάρχουν μόνο στα καλά πρωταθλήματα». Ποιος να αποβάλλει από το σκεπτικό του τα κλισέ «πού πας με ένα παιδάκι για την άμυνα, Ολυμπιακός είμαστε». Είναι απόψεις και φράσεις που ακολούθησαν την απόκτηση του Νέλσον Άμπι. Απόψεις που όπως φαίνεται θα πέσουν έξω. Πολύ έξω…

Το δείγμα γραφής που έχει το κοινό του Ολυμπιακού από τον Άμπι, είναι μικρό. Αλλά εντυπωσιακό. Ο 20χρονος αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός, που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από την αγγλική Ρέντινγκ (18η στην αγγλική League One), αγωνίστηκε για 90 λεπτά στο 3-0 επί του Βόλου. Έναν αγώνα στον οποίο έδειξε ότι αθλητικά… δεν βλέπει κανέναν. Και αυτό δεν είναι υπερβολή. Είναι η αποτύπωση όσων είχαν φανεί και στα εργομετρικά του Γενάρη. Όταν είχε τερματίσει όλα τα μηχανήματα, αφήνοντας τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.

ΤΟ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ ΓΙΑ ΑΜΠΙ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΚΡΕΣ» ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Αμπι είναι «προϊόν» πολύ σχολαστικού σκάουτινγκ από πλευράς Ολυμπιακού, αλλά και αποτέλεσμα των εξαιρετικών διασυνδέσεων της διοίκησης με κορυφαίους ανθρώπους του χώρου του ποδοσφαίρου. Εάν δεν υπήρχε αυτός ο συνδυασμός, ο 20χρονος δυναμικός μέσος, θα είχε ήδη υπογράψει στη Λούτον και όχι στους Πειραιώτες. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Και λίγο πολύ γνωστό. Επίσης, εάν ο Ολυμπιακός δεν είχε βρει την ξεχωριστή περίπτωση του Νταβίντ Κάρμο, είναι σαφές ότι ο Αμπι θα είχε ήδη πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Κάτι που αναμένεται να συμβεί από τη νέα χρονιά, όταν και θα υπάρχουν πολύ περισσότερα παιχνίδια, άρα και ευκαιρίες.

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση του Αμπι δεν είναι απλά ότι ο Ολυμπιακός ανακάλυψε ένα «διαμάντι» και κατάφερε να τον πείσει να μη δεχθεί μια πρόταση από ομάδα της Premier League, για να παίξει στον Ολυμπιακό. Το σημαντικό είναι ότι με την παρουσία του στους Ερυθρόλευκους επανήλθε στις κλήσεις της Εθνικής Αγγλίας και μάλιστα επέστρεψε με το «καλημέρα» στο αρχικό σχήμα, στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την Πολωνία, όπου οι Αγγλοι σάρωσαν με 5-1 για την U20 Elite League της UEFA.

90ΛΕΠΤΟ, ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟ ΚΑΙ… MVP

Μάλιστα, εάν δεν είχε πετύχει χατ τρικ ο Ντάιν Σκάρλετ, ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού θα είχε μπει στην κουβέντα για τον κορυφαίο παίκτη του αγώνα, καθώς με την παρουσία και το παιχνίδι, του ανέβασε επίπεδο την ομάδα του. Αγωνίστηκε 90 λεπτά και από το 72′ φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού των «Λιονταριών», μετά την αλλαγή του έτερου στόπερ, Ρόνι Εντουαρντς. Είχε τις 90% επιτυχία στις πάσες, 100% στις κερδισμένες μονομαχίες και 5 επιτυχημένα τάκλιν. Με την ενέργειά του στο 67ο λεπτό να επιβεβαιώνει γιατί ο Ολυμπιακός έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού με τον νεαρό Αγγλο.

Ο Αμπι δίνει εντολή στην άμυνα να ανέβει και να παίξει το τεχνητό οφσάιντ. Ο ένας κεντρικός αμυντικός και ο δεξιός μπακ, ξεχνιούνται, με αποτέλεσμα οι Πολωνοί να βγουν στην αντεπίθεση σε κατάσταση τετ α τετ. Ο Αμπι είχε μείνει πίσω 5-6 μέτρα από τον στράικερ των Πολωνών. Επρεπε να…. φρενάρει, να γυρίσει και να τρέξει προς τα πίσω. Τι βλέπουμε στο παρακάνω βίντεο; Ότι όχι μόνο τα έκανε αυτά, αλλά πρόλαβε με ένα απίθανο σπριντ τον αντίπαλό του και με ένα δυναμικό τάκλιν πρόλαβε την εκτέλεσή του! Μια φάση που δείχνει το απίστευτο επίπεδο αθλητικότητας του Αμπι! Ενας παίκτης που φαίνεται ξεκάθαρα ότι θα κάνει καριέρα.

 

ΔΕΞΙΟΣ ΣΤΟΠΕΡ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΔΙ…

Κάτι τελευταίο, που επίσης έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Από το 72′, που έγινε αλλαγή ο Εντουαρντς, και έως το τέλος του αγώνα ο Αμπι αγωνίστηκε σε θέση δεξιού στόπερ, παρότι αριστεροπόδαρος. Και δεν έδειξε να έχει το παραμικρό πρόβλημα προσαρμογής. Αντίθετα, ήταν το ίδιο αποτελεσματικός, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά την αθλητικότητά του, την πολύ καλή τεχνική του, αλλά και δείχνοντας πως το δεξί του πόδι δεν το έχει μόνο για να περπατάει. Και μετά από όλα αυτά, πήρε μαζί του και την μπάλα του αγώνα. Καθώς ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκε ως αρχηγός στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, παρά το γεγονός ότι έχει πολλές συμμετοχές από τις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες.

Ο Αμπι είναι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Με την παρουσία και τα προσόντα του έχει ήδη κερδίσει τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και όλους στο Ρέντη. Κυρίως, διότι φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι ο σύλλογος έχει στα χέρια του μια περίπτωση παίκτη που σπανίζει. Με στοιχεία δυσεύρετα, που δείχνει ότι το μέλλον προαλείφεται λαμπρό. Είναι τόσο εντυπωσιακός ο συγκεκριμένος στόπερ, εξάλλου, που είναι απλά θέμα χρόνου να αποκτήσει κομβικό ρόλο και στους Πειραιώτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ