Ο πολύτιμος Γιουσέφ Ελ Αραμπί (vids)

Ο πολύτιμος Γιουσέφ Ελ Αραμπί (vids)

O Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης εντός και εκτός γηπέδου, έχει τεράστια επιρροή στα αποδυτήρια και δείχνει άλλη μια χρονιά πόσο σημαντικός είναι για τον Ολυμπιακό

Είναι ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς που έπαιξαν ποτέ στα ελληνικά γήπεδα. Ένας killer των γηπέδων που θα μνημονεύεται για χρόνια. Θα λέμε πως ζήσαμε την εποχή του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Του Μαροκινού επιθετικού που το καλοκαίρι του 2019 ήρθε αθόρυβα από το μακρινό Κατάρ, χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια και άφησε την δική του εποχή στον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο φόβος και ο τρόμος των αντίπαλων αμυντικών, ο επιθετικός που με κάθε τρόπο μπορούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. 217 συμμετοχές, 93 γκολ, 25 ασίστ από τον Μαροκινό στράικερ που διανύει την 5η χρονιά στο μεγάλο λιμάνι έχοντας «πατήσει» τα 37 χρόνια ζωής. Έτοιμος όπως όλα δείχνουν να ολοκληρώσει μια τεράστια καριέρα στον Ολυμπιακό σε μια χρονιά που μπορεί να βρίσκεται για τα καλά στις… εφεδρείες όμως όποιος νομίζει πως δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο κάνει μεγάλο λάθος.

Μπορεί να τον βλέπουμε ελάχιστα, σε σχέση με αυτά που είχαμε συνηθίσει, στους αγωνιστικούς χώρους όμως ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι πολύτιμος και φέτος για τον Ολυμπιακό. Με τρομερή επιρροή στα αποδυτήρια σε μια χρονιά που προφανώς όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό για να έχουν αλλάξει τρεις προπονητές κάτι δεν πήγαινε καλά. Και δεν είναι μόνο οι προπονητές. Από το καλοκαίρι έως τώρα το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει αλλάξει δύο φορές και έχει υποδεχθεί νέους ποδοσφαιριστές που προφανώς και δεν έχουν την αίσθηση στο 100% τι σημαίνει το σήμα στην καρδιά.

Αυτό ακριβώς που ο Ελ Αραμπί γνωρίζει όσο λίγοι στον Ρέντη έχοντας 5 χρόνια πολύτιμης παρουσίας στην ομάδα. Και αυτό που έχει φροντίσει να μεταφέρει σε όλους με καίριες παρεμβάσεις στα αποδυτήρια όπως οι ομιλίες του «φωτιά» τόσο μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και τα όσα κάποιοι συμπαίκτες του θεώρησαν πως είναι μια καλή δικαιολογία για να… βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους, όσο και λίγα λεπτά πριν την σέντρα στην ρεβάνς του ιστορικού πια ματς με την Μακάμπι «πωρώνοντας» τους συμπαίκτες του.

Δείχνοντας πως ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής δεν φαίνεται μόνο στο χορτάρι αλλά και έξω από αυτό ακόμη και όταν βρίσκεται στα… μετόπισθεν σε ένα ρόλο που δεν είχε συνηθίσει ποτέ στη καριέρα του. Γιατι η φετινή σεζόν βρίσκει τον Ελ Αραμπί μακριά από τα νούμερα που είχε συνηθίσει να καταγράφει.

Ο Μαρτίνεθ και ο Ολυμπιακός Β΄

Το γεγονός πως διανύει πλέον το 37ο έτος της ηλικίας του προφανώς παίζει και τον ρόλο του με τους τραυματισμούς μάλιστα να του κόβουν την φόρα δύο φορές, απόρια όμως και της μη χρησιμοποίησης του από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ που τον αδίκησε κατάφορα και του φέρθηκε με πολύ άσχημο τρόπο αναγκάζοντας τον να ζητήσει από μόνος του να παίξει στον Ολυμπιακό Β΄ για να έχει ρυθμό. Ο Ελ Αραμπί που έπαιξε δύο αγώνες στην Σούπερ Λιγκ 2, με τον Διαγόρα όπου πέτυχε το νικητήριο γκολ και με την Καλαμάτα στο 0-0.

Γκολ «χρυσάφι»

Πίσω από τον Ελ Καμπί ξεκίνησε ο Ελ Αραμπί και τελικά βρέθηκε τελευταίος στις επιλογές αρχικά του Ντιέγκο Μαρτίνεθ που προτιμούσε τον Γιόβετιτς. Ο Καρβαλιάλ έβαζε τον Ναβάρο σε όλα τα ματς σε ένα διάστημα όμως που έβγαλε από την «ναφθαλίνη» τον Ελ Αραμπί και θα τον χρησιμοποιούσε πολύ περισσότερο αν δεν πάθαινε θλάση δύο φορές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, μετά το ματς στις Σέρρες όπου πέτυχε το νικητήριο γκολ και στην Κηφισιά όπου μπήκε αλλαγή και με δικό του γκολ έσπασε το μπλόκο που είχαν στήσει στον Ολυμπιακό.

Δύο γκολ 6 βαθμοί από τον Μαροκινό στράικερ που συνολικά έχει βάλει 5 την φετινή σεζόν με κυριότερο βεβαίως αυτό κόντρα στην Μακάμπι όπου διαμόρφωσε το τελικό 1-6 και «κλείδωσε» την επική ανατροπή/πρόκριση των Πειραιωτών. Τα άλλα δύο γκολ, το 2-0 στην πρεμιέρα με τον Πανσερραϊκό και το 5-2 με την Μπάτσκα Τόπολα στο Καραϊσκάκη. 430 λεπτά συμμετοχών σε 19 ματς για τον Ελ Αραμπί που είναι δεδομένο πως και στα ματς που έρχονται στην πορεία θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ