Το σύνθημα Μεντιλίμπαρ στον Ρέντη για το διπλό στην ΟΠΑΠ Αρένα

Το σύνθημα Μεντιλίμπαρ στον Ρέντη για το διπλό στην ΟΠΑΠ Αρένα

Οι οδηγίες του Βάσκου προπονητή με στόχο το «τρίποντο» απέναντι στην ΑΕΚ – Τα «φτερά» και το «μπλόκο» στην άμυνα

Ντέρμπι ορόσημο για τον Ολυμπιακό αύριο βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να είναι ξεκάθαρος σε κάθε κουβέντα στους παίκτες του. «Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας, θα παίξουμε όπως πάντα για τη νίκη. Επιθετικά ακολουθώντας το πλάνο μας» είναι το μήνυμα του Βάσκου προπονητή που αναλύοντας και χθες μέσω βίντεο τα συν και τα πλην της ΑΕΚ έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες σε όλους.

Το «σημάδι» στα άκρα της άμυνας της ΑΕΚ εκμεταλλευόμενος την «τριπλέτα» στην επίθεση με τους ιδιαίτερα φορμαρισμένους Ποντένσε, Φορτούνη, Ελ Καμπί αλλά συνάμα και την απαραίτητη καλή ανασταλτική λειτουργία. Που ξεκινάει από την επίθεση για να φτάσει στην άμυνα. Με τον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ να ξέρει πως για να πάρει το πολυπόθητο διπλό που θα τον βάλει ξανά γερά στον τίτλο θα χρειαστεί να πάρει άριστα στο κομμάτι της ανασταλτικής λειτουργίας.

Διαβάστε επίσης: Δεν φτάνουν (μόνο) οι 2 νίκες στον Ολυμπιακό για το πλεονέκτημα- Τι σημαίνει το ματς της τελευταίας αγωνιστική με τη Φενέρ για την κατάταξη

Όποτε το έκανε αυτό πήρε μεγάλες νίκες, ειδικά εκτός έδρας. Ο Μεντιλίμπαρ που δεν πρόκειται να αλλάξει την φιλοσοφία του προσαρμόζοντας το παιχνίδι του πάνω σε αυτό της ΑΕΚ. Το επιθετικό στυλ που αρέσει και εφαρμόζει μπορεί να έχει τα ρίσκα του όμως μέχρι τώρα του έχει βγει. Με μοναδικό τελικά «αγκάθι» την ήττα από τον ΠΑΟ στην πρεμιέρα των πλέι οφ όπου εκεί όμως άλλαξε τα πλάνα του και άφησε το 4-3-3 για το 4-4-2.

«Σφίγγει τα δόντια» και παίζει o Ροντινέι

Εδώ και καιρό ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ παίζει με πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Έχει βγάλει δύσκολα ματς με αποκορύφωμα αυτό με την Μακάμπι όπου χρειάστηκε να κάνει ένεση. Το διάστημα της διακοπής ήταν ευεργετικό για τον ίδιο καθώς πήρε ανάσες και έριξε τους ρυθμούς κάνοντας θεραπείες. Ακόμη όμως οι ενοχλήσεις δεν έχουν υποχωρήσει στο 100%.

Όχι σε τέτοιο βαθμό όμως που θα αναγκάσουν τον Μεντιλίμπαρ να τον αφήσει εκτός με την ΑΕΚ. Θα «σφίξει τα δόντια» και θα παίξει ο Βραζιλιάνος που λογικά μετά, με Άρη την Τετάρτη και στην Λαμία την Κυριακή θα μπορέσει να ξεκουραστεί.

Όσο για την 11αδα που ετοιμάζει ο Μεντιλίμπαρ; Η σημερινή τελευταία προπόνηση ίσως δείξει κάτι παραπάνω. Η αίσθηση στον Ρέντη πάντως είναι ξεκάθαρη πως θα πάει στο 4-3-3 με την λογική του μεγάλου διπλού της Μακάμπι. Ο Τζολάκης έχει σοβαρές πιθανότητες για να παραμείνει στο βασικό σχήμα ενώ για τους υπόλοιπους πολλά θα κριθούν σήμερα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ