Χωρίς Γιόχανσον – Μάνταλο : Τρία ματς στα 142!

Χωρίς Γιόχανσον – Μάνταλο : Τρία ματς στα 142!

Εντάξει ΑΕΚ χωρίς Μάνταλο. Εντάξει ΑΕΚ χωρίς Γιόχανσον. Αλλά ΑΕΚ χωρίς κανέναν από τους δύο, πόσες φορές είδαμε αυτά τα σχεδόν τρία χρόνια; «To10.gr» αναλύει.

Από τότε που η ΑΕΚ απέκτησε τον Γιάκομπ Γιόχανσον έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια. Για την ακρίβεια, τον Ιανουάριο του 2018, σε ούτε δύο μήνες από τώρα, αυτά θα συμπληρωθούν. Από τότε μέχρι τώρα, λοιπόν, η Ένωση έχει δώσει 142 επίσημα ματς. Τα 28 τη μισή χρονιά που ακόμη ήταν στην Β’ Εθνική μαζί με αυτά του Κυπέλλου.

Τα υπόλοιπα 114 από τότε που επέστρεψε. Σε Super League, Κύπελλο και Ευρώπη. 142 παιχνίδια, στα οποία είχε στο ρόστερ της τον Γιάκομπ Γιόχανσον και τον Πέτρο Μάνταλο. Τώρα καλείται να ζήσει ένα 6μηνο χωρίς κανέναν τους. Πόσες φορές άραγε της έχει συμβεί αυτό αυτά τα τρία χρόνια.

Αν κάποιος ψάξει τα στατιστικά το αποτέλεσμα που θα βγάλει θα είναι εντυπωσιακό. Από αυτά τα 142 παιχνίδια μόλις στα τρία δεν υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο ούτε ο ένας αρχηγός της ούτε ο άλλος! Το ξαναλέμε, μόλις στα τρία από τα 142! Απίστευτο…

Ποια ήταν αυτά; Την πρώτη χρονιά ένα ματς για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, στα τελειώματά του μάλιστα όταν όλα είχαν κριθεί, Παναχαϊκή – ΑΕΚ 1-1. Από εκείνα τα 28 παιχνίδια της συνύπαρξης των δύο στην πρώτη σεζόν και του Σουηδού στην Ένωση, μόλις σε ένα ματς οι κιτρινόμαυροι αγωνίστηκαν χωρίς κανέναν τους.

Την δεύτερη χρονιά τους, την πρώτη μετά την επιστροφή της Ένωσης στην Super League, δεν είχε αγωνιστεί κανείς τους στον αγώνα πλέι οφ με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Στην ήττα με 1-0.

Στην τρίτη χρονιά, την περσινή δηλαδή, σε Ευρώπη και πρωτάθλημα πάντα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο ο ένας από τους δύο. Μόνο στο Κύπελλο, σε ένα «σκοτωμένο» ματς με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα δεν είχαν παίξει ούτε Μάνταλος ούτε ο Γιόχανσον. Τελικό αποτέλεσμα; 2-2…

Το γράφουμε, γιατί έχει κι αυτό τη σημασία του. Τρία ματς χωρίς κανέναν τους, τρία ματς χωρίς νίκη για την ΑΕΚ. Φέτος, στα 20 συνολικά ματς σε τρεις διοργανώσεις για τον Δικέφαλο, πάντα υπήρχε στο παιχνίδι είτε ο Μάνταλος είτε ο Γιόχανσον.

Από το επόμενο, το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό και για μεγάλο διάστημα ακόμη, η ΑΕΚ δεν θα έχει πια κανέναν τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ