ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Όταν ο Ποντένσε και ο Φορτούνης βλέπουν «κιτρινόμαυρα» (vids)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Όταν ο Ποντένσε και ο Φορτούνης βλέπουν «κιτρινόμαυρα» (vids)

Τα πεπραγμένα των Ντάνιελ Ποντένσε και Κώστα Φορτούνη στις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ

ΑΕΚ και Ολυμπιακός «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» απόψε, βράδυ Κυριακής (31/3, 20:30), στην «Opap Arena», για τη 2η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague.

Πρόκειται για ένα ντέρμπι πάρα πολύ σημαντικό για την έκβαση του πρωταθλήματος, με την πρωτοπόρο «Ένωση» των 62 βαθμών και τους 4ους «ερυθρόλευκους» των 57 πόντων να θέλουν πάση θυσία τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Η μεν ΑΕΚ για να παραμείνει στην κορυφή και ουσιαστικά να… τελειώσει τον αντίπαλό της από την υπόθεση τίτλος και ο δε Ολυμπιακός για να ξαναμπεί γερά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Εξαιρετικά σημαντικοί παράγοντες του σημερινού αγώνα, από πλευράς της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, θα είναι φυσικά οι Ντάνιελ Ποντένσε και Κώστας Φορτούνης. Δύο παίκτες άκρως καθοριστικοί για τους Πειραιώτες, που στην καλή τους μέρα μπορούν να υπερκεράσουν οποιαδήποτε άμυνα στην Ελλάδα.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε τα πεπραγμένα των δύο συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών στα ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Καταρχάς, ο Ποντένσε έχει αντιμετωπίσει πέντε φορές την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Ο Πορτογάλος εξτρέμ είχε παίξει σε τρία ματς στην πρώτη του θητεία στους «ερυθρόλευκους» και άλλα δύο έχει φέτος στην κανονική διάρκεια της Stoiximan Superleague.

Σε αυτά τα παιχνίδια, ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έχει «σερβίρει» τέσσερις ασίστ, με τον Ολυμπιακό, με εκείνον στον αγώνα, να έχει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Αυτή τον περασμένο Ιανουάριο, στη νίκη με σκορ 2-1 της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Όσον αφορά τον Κώστα Φορτούνη, ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει αντιμετωπίσει περισσότερο από κάθε άλλον την ΑΕΚ στην καριέρα του. Συγκεκριμένα, ο Φορτούνης έχει παίξει σε 34 αγώνες κόντρα στους «κιτρινόμαυρους», μετρώντας 8 γκολ και ισάριθμες ασίστ στο ενεργητικό του σε αυτά τα ματς. Παράλληλα, μετράει 14 νίκες, 10 ισοπαλίες και 10 ήττες σε αυτό το διάστημα.

Στο παρακάτω βίντεο, ένα από τα κορυφαία ματς του Φορτούνη κόντρα στην ΑΕΚ, το περσινό 1-3 στην «Opap Arena», με τη φοβερή ασίστ στον Σεντρίκ Μπακαμπού για το 0-2.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ