Η τσαντίλα των «ερυθρολεύκων», τα χαμόγελα για τον Όρτα και ο Αλεξανδρόπουλος

Η τσαντίλα των «ερυθρολεύκων», τα χαμόγελα για τον Όρτα και ο Αλεξανδρόπουλος

Σκασμένοι στον Ρέντη για το χαμένο ντέρμπι στην Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και αποφασισμένοι να συνεχίσουν να παλεύουν – Ανακούφιση για Όρτα.

Αν υπήρχε… Θεός του ποδοσφαίρου, το βράδυ της Κυριακής στην ΟΠΑΠ Αρένα κοιμόταν. Κάπως έτσι ένα ματς που ο Ολυμπιακός το είχε στα χέρια του και μπορούσε να το πάρει, τελικά το έχασε. Έγιναν πολλά για να συμβεί αυτό και βεβαίως αυτά που έχουν σημασία για τον Ολυμπιακό είναι αυτά που μπορεί/οφείλει να αλλάξει/διορθώσει. Γιατί ενώ είχε 7 κλασικές ευκαιρίες δεν βρήκε γκολ και έκανε ήρωα τον Αθανασιάδη ή γιατί η άμυνα του πιάστηκε στον ύπνο στο 91΄, με τον Κάρμο χωρίς λόγο στην μεσαία γραμμή, τον Ορτέγκα να κυνηγάει τον παίκτη του (Ελίασον) και τον Ρέτσο να κόβει για να μην «γκρεμίσει» τον Σουηδό ως όφειλε;

Ο Ολυμπιακός όμως στην ΟΠΑΠ Αρένα παρά την ήττα έδειξε πως με τον Μεντιλίμπαρ και καλύτερο ποδόσφαιρο παίζει και μπορεί να βρει ξανά την κανονικότητά του σε όλα τα επίπεδα. Και η στεναχώρια και η τσαντίλα που ήταν στον Ρέντη σε όλα τα πρόσωπα των «ερυθρολεύκων» μπορεί να αλλάξει με δουλειά, πίστη και πείσμα. Αυτό άλλωστε είναι το σύνθημα που βγαίνει από τον Ρέντη καθώς ουδείς δεν είναι διατεθειμένος να πετάξει λευκή πετσέτα. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια ιστορική πρόκληση, στα προημιτελικά του Κόνφερενς. Να περάσει την Φενέρ και να έρθει ακόμη πιο κοντά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και βεβαίως 8 «μάχες» στο πρωτάθλημα όπου οφείλει να παλέψει μέχρι τέλους. Το είπε ο Μεντιλίμπαρ που και στην ΟΠΑΠ Αρένα έδωσε προπονητικό ρεσίταλ και ας μην δικαιώθηκε στο τέλος.

Διαβάστε επίσης: Πογέτ: «Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά θα είμαι πάντα υποστηρικτής της Ελλάδας» (pic)

Αυτό θα κάνουν άπαντες με αρχή το ματς της Τετάρτης με τον Άρη. Ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς που οφείλει να πάρει με τον Βάσκο προπονητή να ετοιμάζει αλλαγές στο βασικό σχήμα. Ο Μεντιλίμπαρ θα κάνει αλλαγές με τον Άρη σε συνδυασμό και με το ματς στην Λαμία που ακολουθεί, περιμένει όμως να δει την τελευταία προπόνηση, την κατάσταση κάποιων παικτών, τις μετρήσεις τους και θα αποφασίσει οριστικά.

Το καλό νέο πάντως έρχεται από τον Αντρέ Όρτα. Έλειψε πάρα πολύ ο Πορτογάλος άσος από τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το καλό είναι πως θα είναι πανέτοιμος για την Φενέρ. Οι εξετάσεις του ήταν πολύ καλές, αύριο θα μπει λογικά στην προπόνηση και ο Μεντιλίμπαρ θα αποφασίσει για τη διαχείρισή του στα ματς με Άρη (λογικά στον πάγκο) και Λαμία (πιθανότατα βασικός). Το κακό για τον Βάσκο προπονητή είναι ότι ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα είναι έτοιμος ο Αλεξανδρόπουλος που λείπει σχεδόν ένα μήνα από την ομάδα εξαιτίας του τραυματισμού του στην μέση.

Ένα πρόβλημα που έχει αφαιρέσει από τα χέρια του Μεντιλίμπαρ μια ακόμη λύση για τον άξονα. Σε ένα διάστημα που χρειάζεται επιπλέον λύσεις για να πάρουν ανάσες οι βασικοί, όπως τώρα ο Έσε και ο Τσικίνιο που πάνε για τρία σερί ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ