Το «δεν είναι δυνατόν να το κάνεις αυτό» του Μεντιλίμπαρ στον Ελ Κααμπί…

Το «δεν είναι δυνατόν να το κάνεις αυτό» του Μεντιλίμπαρ στον Ελ Κααμπί…

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι πανευτυχής με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, αλλά μετά το παιχνίδι με τον Αρη, ήταν εκνευρισμένος. Και όχι με το χαμένο πέναλτι.

Από την ημέρα που ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ανέλαβε τον Ολυμπιακό, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί «πετάει». Στο διάστημα της παρουσίας του Βάσκου στον ερυθρόλευκο πάγκο, ο Μαροκινός έχει πετύχει 14 από τα 26 φετινά του γκολ και είναι ασταμάτητος. Βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση, από την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα και γενικώς βγάζει αυτοπεποίθηση και σιγουριά στο παιχνίδι του. Αλλά αυτό που έκανε κόντρα στον Αρη, εκνεύρισε τον προπονητή του.

Ο Ελ Κααμπί ήταν εκπληκτικός και κόντρα στους Κίτρινους. Για 40 λεπτά έκανε τα πάντα σωστά στον αγωνιστικό χώρο. Ανοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό. Συμμετείχε πολύ καλά στο παιχνίδι, έτρεξε, δημιούργησε και στο 39′ κέρδισε πέναλτι από τον Μπράμπετς, αφού πρώτο «ζάλισε» τον Τσέχο στόπερ με δύο ντρίμπλες, κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει φέτος και δείγμα της καλής ψυχολογίας και της εμπιστοσύνης στα πόδια του.

Διαβάστε επίσης: Κίναν Έβανς… effect: Ο μαγικός αριθμός που κάνει τη Euroleague να υποκλίνεται στο ταλέντο του (vids)

Όλα αυτά ανατράπηκαν από το 41ο λεπτό και μετά. Το «αλά Πανένκα» πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Κουέστα. Και τον Ελ Κααμπί να πιάνει το κεφάλι του και να απογοητεύεται. Σε σημείο ακόμη και μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου να κατευθύνεται προς τα αποδυτήρια, κουνώντας το κεφάλι του με φανερή απογοήτευση και κακή ψυχολογία. Ενώ η διαφορά της απόδοσης φάνηκε ακόμη και στα 5 λεπτά που ακολούθησαν από το πέναλτι έως το φινάλε του ημιχρόνου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα αποδυτήρια του Γεώργιος Καραϊσκάκης, στην ανάπαυλα του αγώνα, το πρώτο πράγμα που έκανε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ήταν να μιλήσει στον Ελ Κααμπί. Όχι για να τον «μαλώσει» για το πέναλτι που έχασε. Το αντίθετο. Ο Βάσκος τον προέτρεψε να αφήσει πίσω του τη συγκεκριμένη κακή στιγμή και να πάει παρακάτω. «Αγιούμπ, μην πέφτεις. Δεν πειράζει που έχασες το πέναλτι. Κάνεις πολύ καλό παιχνίδι, συνέχισε το ίδιο καλά. Μη χάνεις τη συγκέντρωσή σου», ήταν μία από τις ατάκες του τεχνικού του Ολυμπιακού στον Μαροκινό. Που, όμως, δεν έπιασε τόπο.

Ο Ελ Κααμπί ακόμη και στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Αρη, συνέχισε να είναι ο… εαυτός του. Ετρεχε, πάλευε, σε αθλητικό επίπεδο έκανε όλα όσα μπορούσε. Αλλά ήταν σαφές ότι το μυαλό του είχε «χαλάσει» από το χαμένο πέναλτι. Με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τον Ολυμπιακό. Κάτι που ο Μεντιλίμπαρ δεν άφησε να περάσει έτσι. Και φρόντισε για ακόμη μία φορά να σταθεί δίπλα στον ποδοσφαιριστή του.

Στην προπόνηση της επόμενης ημέρας, λοιπόν, ο 63χρονος προπονητής του Ολυμπιακού, μίλησε ξανά με τον Ελ Κααμπί. Και για ακόμη μία φορά, του εξήγησε το προφανές. Ότι δεν γίνεται να «πέφτει» ψυχολογικά και να χάνει τη συγκέντρωση και την αυτοπεποίθησή του για μια κακή στιγμή. Μάλιστα, του τόνισε ότι αυτό πρέπει να προσπαθήσει να το αλλάξει, για να μην αδικεί τον εαυτό του.

Μιλάμε εξάλλου για τον μακράν πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού, με 26 γκολ σε 38 αγώνες (1 γκολ/97 λεπτά), αλλά και έναν πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ. Τον παίκτη από τον οποίο ξεκινάει η πίεση και στον οποίο στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό ο τρόπος που θέλει να παίξει ο Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος, λοιπόν, δεν μπορούσε να αφήσει το βασικό του επιθετικό όπλο χωρίς να του δώσει να καταλάβει πως δεν μπορεί να αδικεί τον εαυτό του για μια κακή στιγμή, μια χαμένη ευκαιρία, ένα πέναλτι ή οτιδήποτε άλλο. Ο Ελ Κααμπί, εξάλλου, είναι ποδοσφαιριστής ψυχολογίας και αυτό το γνωρίζουν καλά στο Ρέντη. Για αυτό ο προπονητής του αποφάσισε να τον στηρίξει με κάθε τρόπο. Μάλιστα, αυτός ήταν και ο λόγος που τον άφησε στο γήπεδο για 82 λεπτά.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση του Ελ Κααμπί, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι ο Μεντιλίμπαρ δεν είναι απλά προπονητής που θα διδάξει τακτική, θα προπονήσει την ομάδα του και θα κάνει τα βασικά πράγματα στο Ρέντη. Λειτουργεί ως «αρχηγός της οικογένειας» και φροντίζει να είναι κοντά στους παίκτες του όταν κρίνει ότι χρειάζονται τη στήριξή του. Είναι η ανθρώπινη επαφή, που όλοι έχουν ανάγκη. Πόσο μάλλον στις στιγμές που η ψυχολογία πέφτει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ