Από το -3 να περιμένει…

Από το -3 να περιμένει…

Εκεί που μπήκε με το… αριστερό στο 2024 ο Ολυμπιακός οφείλει να αλλάξει την πορεία της τελικής αντεπίθεσης

Στις 3 Ιανουαρίου 2024 για την 16η αγωνιστική ο Ολυμπιακός είχε κάνει το ίδιο ταξίδι με αυτό που θα κάνει για να παίξει την Κυριακή στην 4η αγωνιστική των πλέι οφ.

Τότε, στο… καλημέρα του 2024 ο Ολυμπιακός έφαγε ένα γερό «χαστούκι» από την Λαμία χάνοντας 1-0 με τραγική εικόνα, απαράδεκτη για ομάδα που προερχόταν από το διάστημα των διακοπών των Χριστουγέννων ξέροντας πως για να συνεχίσει να διεκδικεί το πρωτάθλημα με σοβαρές πιθανότητες θα έπρεπε να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Ο «καυτός» Ιωαννίδης, η ολοκληρωτική εμφάνιση με την ΑΕΚ και το νέο συμβόλαιο (vids)

Ο Ολυμπιακός του Κάρλος Καρβαλιάλ τότε έκανε… εκδρομή στην Λαμία και το πλήρωσε με μια σκληρή ήττα και κυρίως μια εικόνα απογοητευτική. Μπορεί να έχανε από νωρίς στο ματς όμως η αντίδρασή του ήταν ανύπαρκτη, ακόμη και στην επανάληψη όταν η μοναδική ουσιαστική μεγάλη του στιγμή ήταν το χαμένο πέναλτι του Φορτούνη.

Από εκείνο το ματς, έως αυτό που έρχεται την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο με τον ίδιο αντίπαλο έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Στον Ολυμπιακό υπάρχει άλλος προπονητής και άλλοι πρωταγωνιστές σε μεγάλο βαθμό στο χορτάρι. Η ομάδα δεν παρουσιάζει την αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσίασε τότε, αντίθετα βρίσκεται σε πολύ καλό «φεγγάρι» και παρότι την περασμένη Κυριακή γνώρισε μια άδικη ήττα, παραμένει πιστή στη «μάχη» μέχρι τέλους για τον τίτλο.

Το 3-0 με τον Άρη, με ωραίο ποδόσφαιρο έφερε τον Ολυμπιακό στο -6, μετά την ήττα της ΑΕΚ, και με ένα πρόγραμμα μπροστά του που μπορεί να τον οδηγήσει ακόμη πιο κοντά στην κορυφή. Την Κυριακή ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Λαμία στις 5μμ και όταν έχει τελειώσει το ματς θα αρχίζει η αναμέτρηση του Άρη με τον ΠΑΟ και λίγο αργότερα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ.

Από την 4η θέση θα μπει στην 4η αγωνιστική των πλει οφ και το ζητούμενο είναι να δει τα ματς που ακολουθούν με την ελπίδα να κερδίζει έδαφος από τα αποτελέσματά τους. Για να υπάρξει οποιαδήποτε ουσιαστική κουβέντα βεβαίως χρειάζεται, εκεί λίγο πριν τις 7 παρά, να έχει βρεθεί στο -3 από την κορυφή και να περιμένει τα δύο ματσάκια από την τρίτη θέση.

Με τον ΠΑΟΚ στους 66, την ΑΕΚ στους 65 και τον ΠΑΟ στους 62, ο Ολυμπιακός οφείλει να φτάσει στους 63 και να περιμένει «δώρα» τόσο από την Θεσσαλονίκη όσο και στην ΟΠΑΠ Αρένα.

Ο Ολυμπιακός που ξέχωρα από τα υπόλοιπα θα μπορεί να πάει στα ματς με την Φενέρ με απόλυτη ηρεμία και αισιοδοξία έως ότου, δύο εβδομάδες μετά γυρίσει στην δράση του πρωταθλήματος υποδεχόμενος τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ