Η αλήθεια για την αλλαγή του Ζέλσον και το πλάνο Ολυμπιακού, Μεντιλίμπαρ για τον Πορτογάλο

Η αλήθεια για την αλλαγή του Ζέλσον και το πλάνο Ολυμπιακού, Μεντιλίμπαρ για τον Πορτογάλο

Ο Ζέλσον Μαρτίνς δεν τραυματίστηκε κόντρα στη Λαμία, αλλά έγινε αλλαγή βάσει πλάνου και συγκεκριμένων λεπτών. Όπως συγκεκριμένο είναι και το σχέδιο για να μην τραυματιστεί ξανά. To10.gr έχει το ρεπορτάζ...

Ο Ζέλσον Μαρτίνς είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος εξτρέμ, αποκτήθηκε τον Ιανουάριο, με κανονική μεταγραφή. Εχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026 με τους Πειραιώτες. Και στόχος είναι να μπορέσει από φέτος να δείξει την πραγματική του αξία. Κάτι που για να συμβεί, συνεπάγεται το να μείνει μακριά από νέους τραυματισμούς. Και για αυτόν τον λόγο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και… όλος ο Ολυμπιακός έχουν αποφασίσει να κάνουν ειδική διαχείριση.

Ο Ζέλσον, λοιπόν, μετά την ταλαιπωρία που πέρασε με δύο απανωτές θλάσεις, επέστρεψε στη δράση στο διάστημα της διακοπής των πρωταθλημάτων για τα παιχνίδια των Εθνικών Ομάδων. Αγωνίστηκε 30 λεπτά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (31/03), 20 λεπτά στο παιχνίδι με τον Αρη (03/04) και 71 λεπτά στον εκτός έδρας αγώνα με τη Λαμία. Όλα, έγιναν βάσει πλάνου και συγκεκριμένης διαχείρισης.

Διαβάστε επίσης: Ο Οζντόεφ έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα και τώρα όλοι μέσα – Η βαθμολογία των play-offs (pic)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ 65-70 ΛΕΠΤΑ

Στην αναμέτρηση με την ομάδα της Φθιώτιδας, είχε προγραμματιστεί να αγωνιστεί για 65 με 70 λεπτά. Ή και λιγότερο, εάν ο ίδιος αισθανόταν κουρασμένος και ήθελε να βγει από τον αγωνιστικό χώρο. Τελικά, έπαιξε όσο είχε προβλεφθεί. Μάλιστα, ακριβώς επειδή το πλάνο είναι συγκεκριμένο και επειδή κουράστηκε από την έλλειψη ρυθμού, αλλά και τα πολλά χιλιόμετρα που έκανε στον αγώνα, ζήτησε να αλλαγή. Με τον Καμπράλ να παίρνει τη θέση του στο 71ο λεπτό. Μια αλλαγή… προγραμματισμένη και όχι λόγω προβλήματος.

Με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μάλιστα, να μένει απόλυτα ικανοποιημένος από τον Ζέλσον. Καθώς ακολούθησε με ευλάβεια και ιδιαίτερη επιτυχία το πλάνο του πρώτου ημιχρόνου, που ήταν η «υπερφόρτωση» της δεξιάς πλευράς της Λαμίας, η… βύθιση του Πορτογάλου στην άμυνα της ομάδας του Λεωνίδα Βόκολου και η δημιουργία προϋποθέσεων για επικίνδυνες στιγμές στον αγώνα. Ένα πλάνο που πέτυχε στο 100%, καθώς έτσι μπήκε στο πρώτο γκολ. Με τον Ζέλσον να παίρνει την κάθετη του Μασούρα, έχοντας αλλάξει πλευρά, να πασάρει στον Γιόβετιτς, ο οποίος και άνοιξε το σκορ.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ 70+ ΛΕΠΤΑ, ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΖΕΛΣΟΝ

Ο Ζέλσον έκανε σημαντικά πράγματα το απόγευμα της Κυριακής και τα έκανε και σε υψηλή ένταση. Κάτι που είναι το ζητούμενο. Αλλά και… επικίνδυνο, εάν ο παίκτης δεν είναι προσεκτικός, αλλά (κυρίως) εάν δεν έχει προετοιμαστεί κατάλληλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία 2ετία ο Ζέλσον έχει αγωνιστεί μόλις 2 φορές περισσότερα από 70 λεπτά! Πριν από 14 μήνες (01/02/2023) έπαιξε 74 λεπτά στο Μονακό-Οσέρ 3-2 και φέτος, (28/01/2024), χρησιμοποιήθηκε για 72 λεπτά στο Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1, μία εβδομάδα αφότου είχε 63 λεπτά στο Αρης-Ολυμπιακός 1-2. Με αποτέλεσμα να υποστεί θλάση. Η οποία έγινε υποτροπή όταν γύρισε στη δράση ακριβώς έναν μήνα μετά (28/02/2024) στο Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2, όπου πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις 24 λεπτά (και να ισοφαρίσει) πριν υποστεί νέα θλάση.

Ο «ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ… ΔΙΑΦΟΡΑΣ» ΚΑΙ Η «ΔΙΑΚΟΠΗ»

Πλέον, ο Ζέλσον είναι καλά. Θέλει πάρα πολύ να παίξει και να είναι παράγοντας… διαφοράς στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά ο Μεντιλίμπαρ και οι συνεργάτες του δεν θέλουν να υπερβάλουν. Προφανώς και πρόκειται για παίκτη, που εάν είναι καλά, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αλλά για να γίνει καλά, θα πρέπει να αφήσει τελείως πίσω του τους 11 μήνες απραξίας, πριν τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός. Και να μπει σταδιακά και με συγκεκριμένο πλάνο στα παιχνίδια. Αυτό γίνεται τώρα. Με στόχο ο 28χρονος διεθνής εξτρέμ, να βρει ρυθμό και να συνηθίσει ξανά το σώμα του.

Και για να επαναλάβουμε το κρίσιμο ερώτημα, όχι, ο Ζέλσον δεν τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τη Λαμία. Υπήρχε απόφαση να γίνει αλλαγή μετά το 65ο λεπτό. Ζήτησε αλλαγή ο ίδιος στο 70′, επειδή κουράστηκε και όχι επειδή ένιωσε κάποιον πόνο. Και επειδή ο Ολυμπιακός δεν έχει πρωτάθλημα μπροστά του, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για νέο ειδικό πρόγραμμα και σωστή αποκατάσταση, μετά τα 3 παιχνίδια σε 7 ημέρες (ΑΕΚ, Αρης, Λαμία).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ