Η φωτογραφία που υπενθύμισε ότι το πρόβλημα του ποδοσφαίρου είναι των θεσμών και της Κυβέρνησης

Η φωτογραφία που υπενθύμισε ότι το πρόβλημα του ποδοσφαίρου είναι των θεσμών και της Κυβέρνησης

Η ΑΕΚ πουλάει τρέλα για τον… Γιαννάκη χρόνια ολόκληρα. Σιγά μην άλλαζε τώρα την τακτική της.

Ωραία πλάκα έκανε ο Κυριάκος Θωμαϊδης χθες βράδυ στον καλό του φίλο: Στον «Γιαννάκη» με το όνομα που κάποτε πήγαιναν «κάθε βράδυ στα μπουζούκια» όπως δημόσια έχει ομολογήσει άλλος.

Τον εμφάνισε φάτσα-κάρτα, ο δημοσιογράφος σε τρυφερό ποδοσφαιρικό «ενσταντανέ» με τον Θόδωρο Καρυπίδη και τον Παναγιώτη Διακοφώτη στα… ενδότερα του Opus. Να ναι, τα παιδιά παρέα και να τα «κουβεντιάζουν» σε ένα απόγευμα όπου μόλις ο Άρης και η ΑΕΚ είχαν ανοίξει «φάμπρικα» στην ΚΕΔ του φίλου Μάνταλου, για Έλληνες διαιτητές στα playoffs…

Και ενώ η φωτογραφία με τα τηλέφωνα στα χέρια, ήδη αποκτά αξία συλλεκτική; Εμφανίζεται το πρωί ένας που ακόμη και στην ταβέρνα πηγαίνει με το μπουφάν της ΑΕΚ σπάζοντας τα γραφικόμετρα και λέει το εξής σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης: «Δεν υπήρχε χθες καμία συνάντηση ανθρώπου της ΑΕΚ, με παράγοντες του Άρη». Ποιος; Κάποιος που βλέπει τον «Γιάννακη» στην ΠΑΕ κάθε πρωί και κάθεται προσοχή. Εννοείτε βεβαίως πως δεν πήρε μόνος του, την πρωτοβουλία αυτή. Διαταγές εκτελεί. Αλλά διαταγές από εκείνες που γελάνε μαζί σου στο διπλανό γραφείο…

Το έχει ανεβάσει ξανά η ΑΕΚ αυτό το έργο. Και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Τότε που η Επιτροπή Δεοντολογίας έπρεπε να την υποβιβάσει αν έβρισκε «σχέση» της με τον Γιαννάκη και το περίφημο «συνεργείο» που είχε βγει σε σαφάρι ανά την Επικράτεια για τις εκλογές της ΕΠΟ. Τότε που το ξύλο έπεφτε right through, στις ΕΠΣ.

Που έγιναν έναν σωρό καταγγελίες. Αλλά που η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν κατάφερε να συσχετίσει τον Γιαννάκη με την Ένωση.

Ήταν Ιούλης του 2021 όταν το περίφημο σκεπτικό της αθώωσης έλεγε πως ο Γιάννης πρέπει να θεωρείται εκπρόσωπος της ΑΟ Κρανέας, «πλην όμως, οι ως άνω διατυπωθείσες εις βάρος του πειθαρχικές κατηγορίες δεν μπορούν να εξεταστούν υπό την εν λόγω ιδιότητα του καθόσον με την ένδικη τελική έκθεση φέρεται να κατηγορείται υπόλογος μόνο ως αξιωματούχος της ΠΑΕ ΑΕΚ». Με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας όλα αυτά. Με Υπουργό, τον Αυγενάκη που θα έφερνε την κάθαρση στο ποδόσφαιρο.

Αφού έπιασε τότε, γιατί να μην πιάσει και τώρα, Απρίλη του 2024 με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατία και Υπουργό τον Βρούτση; Το ότι ενδιάμεσα ο Γιαννάκης έχει τιμωρηθεί ως παράγοντας της ΑΕΚ (τον Σεπτέμβρη του ΄21 για «ντου» στον διαιτητή παρέα με τον Κονέ, στο εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ) ή μας έχει χαρίσει άφθονο… οπτικό υλικό από τις φυσούνες όλης της χώρας μιλώντας ως ΑΕΚ σε διαιτητές, είναι μικρές λεπτομέρειες που δεν αφήνεις να χαλάσουν μια ωραία ιστορία.

Η ΑΕΚ δεν κρύβει τον ρόλο της στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν κρύβει τον τρόπο που ελέγχει 100% την ΕΠΟ, δεν κρύβει την σχέση της με τον Μάνταλο που με τις δικές της πλάτες αποτελεί τον πραγματικό πρόεδρο της ΚΕΔ. Και νιώθει τόσο άνετα με όλο αυτό που ο Γιαννάκης αράζει με τον Διακοφώτη και τον Καρυπίδη στο Opus, πρώτο τραπέζι πίστα.

Από ποιον θα ανησυχήσει; Από την Κυβέρνηση του Μητσοτάκη που ακούει ποδόσφαιρο και αλλάζει δρόμο; Από τους θεσμούς του ποδοσφαίρου που τους έχει βάλει στην τσέπη της; Από τον Μπαλτάκο, τον Φιλιππούση και όλους αυτούς που η ΑΕΚ έχει επιλέξει για την Ομοσπονδία ή από τον Μηνά τον Λυσσάνδρου τον άλλοτε αντιπρόεδρο της που τον έκαναν πρόεδρο στη Super League. Σοβαροί να είμαστε…

Και για να τελειώνουμε: Και ο Αλαφούζος αργά το θυμήθηκε πάλι φέτος. Πέρσι εμφανίστηκε στην ΕΠΟ, όταν ο Ολυμπιακός έδωσε μάχη για να φύγει η λαίλαπα Μπένετ, και έλεγε ότι «έχει εμπιστοσύνη και στους ξένους και στους Έλληνες διαιτητές» και έψαχνε μετά να κρυφτεί όταν πριν το Γιαννάκης-Καρυπίδης στη Νέα Φιλαδέλφεια έβγαλαν μεθυσμένους τους Πολωνούς διαιτητές για να παίξουν Έλληνες. Και τότε αργά. Και τώρα αργά

Όσο η Πολιτεία δεν κάνει τίποτα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν έχει σωτηρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ