ΑΕΚ – Άρης 2-0: Πόνσε και… έληξε από το 14′

ΑΕΚ – Άρης 2-0: Πόνσε και… έληξε από το 14′

Τα δύο γκολ του Πόνσε στο πρώτο τέταρτο τελείωσαν από νωρίς τη σεμνή τελετή για την ΑΕΚ που επικράτησε με 2-0 του Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια κι έπιασε ξανά κορυφή στα πλέι οφ.

Με τον Έκι Πόνσε να έχει κέφια και να «καθαρίζει» μέσα σε 15 λεπτά, η ΑΕΚ επικράτησε άνετα του Άρη με 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια για την πέμπτη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League κι έπιασε κορυφή, με ματς περισσότερο από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Αθανασιάδης ξεκίνησε στο τέρμα για την ΑΕΚ που είχε τετράδα στην άμυνα τους Ρότα, Βίντα, Κάλενς και Χατζισαφί. Γιόνσον με Πινέδα ξεκίνησαν στον άξονα, ο Ελίασον δεξιά στην επίθεση, ο Γκατσίνοβιτς αριστερά και ο Τσούμπερ πίσω από τον Πόνσε.

Για τον Άρη ο Κουέστα ήταν στο τέρμα, Οντουμπάτζο, Ροζ, Μπράμπετς και Μοντόγια στην άμυνα, με τους Ζουλ και Βερστράτε να ξεκινούν στον άξονα. Σαβέριο και Παναγίδης ήταν στα άκρα της επίθεσης, ο Ανσαριφάρντ στην κορυφή και ο Φετφατζίδης πίσω του.

Διαβάστε επίσης: Παράνοια στην Premier League : Οι εντός έδρας γκέλες Λίβερπουλ και Άρσεναλ έβγαλαν στον αφρό την Σίτι του Πεπ – H βαθμολογία (pic)

Διπλό «χτύπημα» από Πόνσε

Η ΑΕΚ «καθάρισε» από νωρίς το ματς αφού πριν τη συμπλήρωση 15 λεπτών είχε σκοράρει ήδη δύο φορές. Από σέντρα του Χατζισαφί στο 9’ ο Πόνσε έκανε την προβολή στην καρδιά της άμυνας του Άρη και έγραψε το 1-0. Πέντε λεπτά μετά και πάλι ο Αργεντινός με προβολή έκανε το 2-0, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ελίασον.

Πέρα από τα δύο γκολ ξεχώρισε η μεγάλη επέμβαση του Αθανασιάδη στο πλασέ του Σαβέριο στο 16’ ενώ για την ΑΕΚ δύο καλές στιγμές είχε ο Γκατσίνοβιτς. Γενικά η Ένωση επέβαλε τον ρυθμό της και έβγαλε εύκολα το πρώτο μέρος.

«Έσβησε» το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και μέχρι το 60’ έφτασε σε πέντε τελικές με καλές προϋποθέσεις, εκ των οποίων μόνο εκείνη του Τσούμπερ στο 57’ ανησύχησε πραγματικά τον Κουέστα ο οποίος έδιωξε εντυπωσιακά στη γωνία του.

Στη συνέχεια το ματς είχε πολλές διακοπές λόγω και των αλλαγών, με τον ρυθμό να πέφτει πολύ. Ένα σουτ του Άμραμπατ στο 81’ κόντραρε κι έφυγε κόρνερ, με το 2-0 να μην αλλάζει μέχρι και το φινάλε.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (76′ Μάνταλος), Ελίασον (76′ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (69′ Λιούμπιτσιτς), Τσούμπερ (69′ Αραούχο), Πόνσε (84′ Πάολο Φερνάντες).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Ρόουζ, Μοντόγια (46′ Φατόρε), Ζουλ (46′ Νταρίντα), Βερστράτε, Σαβέριο (64′ Μορόν), Παναγίδης, Φετφατζίδης (64′ Μανού Γκαρθία), Ανσαριφάρντ (75′ Βέλεθ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ