Εγκαινιάστηκε το Μουσείο ιστορίας της ΑΕΚ (vid)

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο ιστορίας της ΑΕΚ (vid)

Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα του Μουσείου ιστορίας της ΑΕΚ το οποίο την Τετάρτη (24/4) ανοίγει τις πόρτες του και για τον απλό κόσμο.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (20/4) πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Μουσείου ιστορίας της ΑΕΚ, με τον Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα.

Έτσι πλέον ολοκληρώθηκε στο απόλυτο το πρότζεκτ του νέου γηπέδου της Ένωσης ενώ από την Τετάρτη (24/4) το Μουσείο θα είναι ανοιχτό και για τον κόσμο που θέλει να το επισκεφθεί.

Διαβάστε επίσης: Καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος Αμερικανού παίκτη ομάδας της Basket League

Η ενημέρωση της ΑΕΚ:

«Το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ στην ΟΡΑΡ ARENA άνοιξε σήμερα τις πύλες του και από τις επόμενες ημέρες θα είναι επισκέψιμο για το κοινό. Στην τελετή των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, ο Αιώνιος Πρεσβευτής της ΑΕΚ Θωμάς Μαύρος έκοψε συμβολικά την κορδέλα και οι πρώτοι που είχαν την τύχη να ξεναγηθούν στο Μουσείο ήταν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Τους καλεσμένους καλωσόρισε ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «μέσα από το Μουσείο μας θα διατηρηθεί και θα αναδειχθεί η πολύτιμη κληρονομιά μας και θα γεννηθούν νέες γενιές ΑΕΚτζήδων».

Το «παρόν» στην εκδήλωση έδωσε σύσσωμη η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ παραβρέθηκε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Πριν την έναρξη της ξενάγησης πραγματοποιήθηκαν κάποιες σημαντικές τιμητικές βραβεύσεις. Ο κ. Μελισσανίδης απένειμε πλακέτα στον διευθυντή του Μουσείου Ιστορίας της ΑΕΚ Γεράσιμο Γασπαρινάτο, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια της προετοιμασίας του Μουσείου υπήρξε ο ιθύνων νους και η «ψυχή» της προσπάθειας.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις ανθρώπων που επίσης έχουν βοηθήσει πολύ στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του γηπέδου και ειδικά στη δημιουργία των μουσείων. Πρόκειται για τη διευθύντρια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού Έφης Μαυροπούλου, τον art director, επί πολλά χρόνια συνεργάτη του κ. Μελισσανίδη, Χρήστο Μοσχόπουλο και τον επιχειρηματία Νίκο Μουρατίδη, ο οποίος έχει προσφέρει όλα τα κάδρα και τις κορνίζες που έχουν χρησιμοποιηθεί στα μουσεία αλλά και σε πολλούς ακόμα χώρους της OPAP ARENA.

Βραβεύτηκαν επίσης δύο γνωστοί φίλοι της ΑΕΚ: ο Παντελής Θαλασσινός με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων επιτυχούς πορείας στο χώρο της ελληνικής μουσικής, και ο Γιώργος Μητσικώστας για την πολυετή διαδρομή του στο χώρο του σατιρικού θεάματος.

Οι καλεσμένοι ξεναγήθηκαν στο Μουσείο για σχεδόν μία ώρα και όλοι ένιωσαν εντυπωσιασμένοι αλλά και συγκινημένοι από την ατμόσφαιρα του χώρου και τον πλούτο των εκθεμάτων, αλλά και από τον άψογο συνδυασμό των ιστορικών κειμηλίων με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Η ομιλία του Δημήτρη Μελισσανίδη:

«Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, Αγαπητοί Επισκέπτες,

Σας καλωσορίζω με μεγάλη χαρά στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας της ΑΕΚ, σε μια σπουδαία στιγμή για όλους μας, η οποία συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 χρόνων ένδοξης διαδρομής του συλλόγου μας.

Από σήμερα αρχίζουμε ένα ταξίδι στο χρόνο, ανακαλύπτουμε και θυμόμαστε τα ορόσημα της Ιστορίας μας και τους θριάμβους που καθόρισαν την λαμπρή πορεία της ομάδας μας. Εκπληρώνουμε έτσι ένα ακόμα ιστορικό μας χρέος.

Μέσα σε αυτά τα 100 χρόνια, η πίστη και ο αγώνας είναι οι αξίες μας.

Ολοι αγαπούν τις ομάδες τους. Αλλά εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τη δική μας ομάδα. Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας. Θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε, πως το φως της λαμπάδας που άναψαν οι πρόσφυγες, θα καίει για πάντα και στα τρία αυτά μεγάλα έργα. Και στο Γήπεδό μας, και στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού και σε αυτό το Μουσείο που είναι το Σπίτι όπου φυλάμε τους ζωντανούς για εμάς θρύλους της ΑΕΚ.

Κάθε έκθεμα του Μουσείου, κάθε ιστορικό κειμήλιο, κάθε μορφή της ΑΕΚ που θα αντικρίσετε, αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία ζωής και μπαίνει βαθιά μέσα στην καρδιά και την ψυχή του συλλόγου μας. Γιατί αντανακλά την ταυτότητα, τις ιδέες και τις αρχές που καθοδήγησαν την ΑΕΚ επί έναν αιώνα και την κράτησαν όρθια σε δύσκολους καιρούς.

Σήμερα δεν γιορτάζουμε μόνο το παρελθόν μας. Αγκαλιάζουμε και το μέλλον μας, καθώς μέσα από το Μουσείο μας θα διατηρηθεί και θα αναδειχθεί η πολύτιμη κληρονομιά μας και θα γεννηθούν νέες γενιές ΑΕΚτσήδων.

Στους νέους μας άλλωστε προσβλέπουμε. Και ελπίζουμε το Μουσείο της ΑΕΚ να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, εκπαίδευσης και υπερηφάνειας.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω μία ξεχωριστή αναφορά και να ευχαριστήσω θερμά τον Γεράσιμο Γασπαρινάτο, για την σημαντική συμβολή του στη δημιουργία του Μουσείου μας. Χωρίς αυτόν τον θεματοφύλακα της ιστορικής μνήμης της ΑΕΚ, ίσως να μην μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε τούτο το έργο, όπως αξίζει στην Ιστορία μας. Ο Γεράσιμος θα συνεχίσει να βρίσκεται εδώ και να στηρίζει την προσπάθεια. Από σήμερα θα είναι ο άνθρωπος που θα έχει τη Γενική Διεύθυνση του Μουσείου μας.

Ως Διοίκηση της ΑΕΚ κάναμε όλα όσα υποσχεθήκαμε. Γήπεδο, Δεύτερο Γήπεδο για τους νέους μας, Προπονητικό Κέντρο και δύο φωτεινά Μουσεία, λαμπρές κοιτίδες πολιτισμού και αθλητισμού. Όλα με όραμα, αγάπη, πείσμα και νοικοκυροσύνη.

Σε λίγο έρχονται και τα δύο μεταλλικά αγάλματα, του Κώστα Νεστορίδη και του Μίμη Παπαϊωάννου, που θα στηθούν απέναντι από την πύλη των επισήμων, δεξιά και αριστερά από τη λιμνούλα με τον καταρράκτη. Και έτσι κλείνουμε πια όλο τον κύκλο του «Κέντρου Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού – Αγιά Σοφιά».

Σας ευχαριστώ θερμά που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και σας καλούμε να περπατήσουμε μαζί στους δρόμους της ιστορίας της ΑΕΚ, τιμώντας τη μεγαλειώδη κληρονομιά της».

Πότε ανοίγει για τον κόσμο

«Το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ εγκαινιάστηκε σήμερα και θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινο την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου, ημέρα του αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στην OPAP ARENA. Τη συγκεκριμένη μέρα θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 10 το πρωί μέχρι και την ώρα έναρξης του ματς (20.30).

Σε ό,τι αφορά τα ωράρια του Μουσείου και τους τρόπους έκδοσης εισιτηρίων, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εν όψει της έναρξης της λειτουργίας του», αναφέρει η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ