Η ένταση του Μεντιλίμπαρ, οι φωνές στα αποδυτήρια, το μήνυμα των 21 ημερών και το τελευταίο ρεπό…

Η ένταση του Μεντιλίμπαρ, οι φωνές στα αποδυτήρια, το μήνυμα των 21 ημερών και το τελευταίο ρεπό…

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ανέβασε πολύ τους τόνους στα αποδυτήρια του Βικελίδης, στο ημίχρονο του αγώνα με τον Αρη. Αλλά φρόντισε να εξωτερικεύσει τις σκέψεις του και στο Ρέντη. Και πλέον έθεσε μια ξεκάθαρη πρόκληση, για πρωτάθλημα και Conference League.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην 3η θέση της Super League και παράλληλα να μείνει κοντά στην κορυφή. Η ισοπαλία με τον Αρη ήταν ένα από τα χειρότερα φετινά αποτελέσματα, καθώς ήρθε τη στιγμή που… δεν έπρεπε. Ένα αποτέλεσμα στην τελική ευθεία, σε ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν καλύτερη. Είχε κραυγαλέες ευκαιρίες, κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσε να προηγηθεί και να νικήσει τον Κουέστα.

Ο Μεντιλίμπαρ είχε καταλάβει πως κάτι δεν πήγαινε καλά σε αυτό το 45λεπτο. Είχε διαπιστώσει πως το γεγονός ότι η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα δεν ήταν μόνο θέμα ατυχίας, αλλά και κακής συγκέντρωσης. Και έλλειψης αποφασιστικότητας. Για αυτόν τον λόγο στο ημίχρονο του αγώνα προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα. Να προκαλέσει την αφύπνιση κάποιων ποδοσφαιριστών του που δεν είχαν μπει με τον δυναμισμό που έπρεπε.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτες «μπηχτές» του Μπράουν για τον Παναθηναϊκό: «Είναι δειλοί, ασχολούνται μόνο με τους διαιτητές…»

«ΜΠΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΓΚΟΛ…»

Για πρώτη φορά φέτος ο Μεντιλίμπαρ ανέβασε τόσο πολύ τους τόνους στη διάρκεια ενός αγώνα. Οι φωνές του ακούγονταν έως έξω από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Και είχαν να κάνουν κυρίως με το γεγονός ότι έβλεπε… χαλαρότητα στα τελειώματα και έλλειψη συγκέντρωσης. «Γιατί δεν βάζετε τα γκολ; Γιατί δεν μπαίνετε δυνατά στα τελειώματα. Δεν είναι δυνατόν να πετάμε ένα καλό ημίχρονο και να μην σκοράρουμε. Μπείτε να βάλετε γκολ και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Και σταματήστε να φλυαρείτε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βάσκος. Αλλά η κακή στιγμή το γκολ του Αρη και οι αλλαγές που δεν βοήθησαν, προκάλεσαν ένα πολύ κακό αποτέλεσμα για τους Πειραιώτες. Που μπορεί να αφήσει εκτός τίτλου τους Πειραιώτες, εάν η ΑΕΚ πάρει έστω έναν βαθμό την Κυριακή κόντρα στον ΠΑΟΚ.

«ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΙΚΑ ΛΑΘΗ…»

Ο Μεντιλίμπαρ επέλεξε να προπονήσει τους ποδοσφαιριστές του την Πέμπτη, την επομένη του αγώνα στο Κλεάνθης Βικελίδης, με αποτέλεσμα να μιλήσει μαζί τους για όσα συνέβησαν. Και η συζήτηση που έγινε, δεν ήταν ευχάριστη. Καθώς ο 63χρονος τεχνικός δεν είναι από εκείνους που χαϊδεύουν αφτιά. Ούτε αναζητά δικαιολογίες. Και το ίδιο ζητάει από όσους βρίσκονται δίπλα του.
«Δεν γίνεται να είμαστε έτσι σε κανέναν παιχνίδι. Πόσο μάλλον σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μεντιλίμπαρ, επισημαίνοντας και το προφανές: «Για ακόμη μία φορά κάναμε απαράδεκτα ατομικά λάθη. Και κάθε φορά αυτά τα λάθη μας στοιχίζουν. Δεν βάλαμε πρώτοι γκολ, παρότι κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και αυτό γιατί δεν είχαμε αποφασιστικότητα στην τελική προσπάθεια. Και δεν είμαστε συγκεντρωμένοι».

Ο Μεντιλίμπαρ αναφέρθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, λέγοντας πως «…καταλαβαίνω ότι μας σόκαρε το γκολ που δεχθήκαμε από το λάθος που κάναμε, αλλά σκοράραμε γρήγορα και αντί να είμαστε ψύχραιμοι και αποφασιστικοί, χάσαμε το μυαλό μας. Δεν είχαμε σωστές γραμμές, κάναμε βιαστικά λάθη, δεν βοηθούσαμε στην άμυνα και όσοι μπήκατε στο παιχνίδι δεν προσέφεραν όσα έπρεπε». Ωστόσο, επέμεινε σε έντονο τόνο ότι το πρωτάθλημα είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό και πως «μπορούμε ακόμη να γυρίσουμε την κατάσταση, αρκεί να σταματήσουμε τα λάθη».

ΚΑΙ 4 ΣΤΑ 4 ΚΑΙ ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ ΣΕ 21 ΗΜΕΡΕΣ!

Όπως προαναφέραμε, ο Μεντιλίμπαρ έδωσε ρεπό στους παίκτες του την Παρασκευή, με σκοπό να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους για το τελευταίο και πιο απαιτητικό κομμάτι της χρονιάς. Πιθανότατα το τελευταίο ρεπό έως το φινάλε, καθώς από την Κυριακή (28/04) έως την Κυριακή 19 Μαΐου, σε ακριβώς 21 ημέρες, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να δώσει συνολικά 6 παιχνίδια (Λαμία εντός, Αστον Βίλα εκτός και εντός, ΠΑΟΚ εκτός, ΑΕΚ εντός, Παναθηναϊκός εκτός). Με τον προπονητή των Πειραιωτών να απαιτεί το απόλυτο από τους παίκτες του: 4 νίκες στο πρωτάθλημα και φυσικά πρόκριση στον τελικό του Conference League. Προκάλεσε, δε, τους παίκτες του να δείξουν ότι μπορούν να κάνουν ένα σπριντ στο τέλος της σεζόν, που θα δείξει την ποιότητα, τον χαρακτήρα και τα… cojones τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ