Η επόμενη μέρα και το δύσκολο καλοκαίρι για ΑΕΚ και Αλμέιδα

Η επόμενη μέρα και το δύσκολο καλοκαίρι για ΑΕΚ και Αλμέιδα

Το φετινό καλοκαίρι δεν θα έχει καμία σχέση με τα δύο προηγούμενα για την ΑΕΚ και τον Ματίας Αλμέιδα. Οι αποφάσεις για το ρόστερ, τα προκριματικά του Conference League και η προετοιμασία.

Ένα πρωτάθλημα που μέχρι τρεις εβδομάδες έμοιαζε να είναι απόλυτα υπό τον έλεγχο της ΑΕΚ κατέληξε στον ΠΑΟΚ και έτσι χάθηκε η ευκαιρία για έναν back to back κιτρινόμαυρο τίτλο μετά από 30 χρόνια. Η Ένωση έκανε ό,τι περνούσε από τα πόδια της για να χάσει αυτό το πρωτάθλημα, έχοντας «αυτοκτονήσει» ουκ ολίγες φορές μέσα στη σεζόν, σε ματς που ήταν δικά της και στο τέλος με κάποιον μαγικό τρόπο έκαναν… φτερά.

Μόνο από τον ΠΑΟΚ την πάτησε τρεις φορές στο 89′ και στο 90′ κι αν μία από αυτές είχε καταφέρει να κρατήσει το αποτέλεσμα, τώρα θα γινόταν άλλη κουβέντα. Ό,τι έγινε έγινε όμως για την ΑΕΚ η οποία είναι πλέον υποχρεωμένη να κοιτάξει μπροστά και να βάλει μπρος τον προγραμματισμό της καθώς τα περιθώρια είναι πιο στενά από ποτέ στα δύο χρόνια του Αλμέιδα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε επίσης: Ποια κερκίδα θα είναι μεγαλύτερη στο Βερολίνο: Οι υπολογισμοί για τα εισιτήρια που έχουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Φενέρ

Η απαίτηση για 3Χ3 και οι σημαντικές ημερομηνίες του καλοκαιριού 

Την πρώτη του χρονιά η Ένωση ήταν εκτός Ευρώπης και είχε τον χρόνο να χτίσει την ομάδα που παρέλαβε από το σημείο μηδέν και να την οδηγήσει τελικά σε ένα νταμπλ που μάλλον κανείς δεν περίμενε στο ξεκίνημα της σεζόν. Στη δεύτερή του σεζόν, όντας πρωταθλητής, είχε να ετοιμάσει την ομάδα του για τα προκριματικά του Champions League, με τις υποχρεώσεις να ξεκινούν όμως από τον Αύγουστο κι ενώ οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ ήταν ελάχιστες.

Τώρα τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά. Στις 19 Ιουνίου η ΑΕΚ θα μάθει τον αντίπαλό της στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League και θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι στις 25 Ιουλίου. Δύο εβδομάδες νωρίτερα από πέρσι (8 Αυγούστου ήταν προγραμματισμένο να παίξει το πρώτο ματς με την Ντιναμό, αλλά το παιχνίδι αναβλήθηκε λόγω της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη) και με τη διαφορά ότι φέτος δεν θα έχει περιθώριο λάθους.

Η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να πάρει τρεις προκρίσεις για να βρεθεί στο League Stage της διοργάνωσης. Κι αν στους δύο προκριματικούς θα είναι στους ισχυρούς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι στους ανίσχυρους στα πλέι οφ του Conference. Και εκεί θα έχει πιθανούς αντιπάλους ομάδες από τα κορυφαία πρωταθλήματα. Πληρώνοντας βέβαια τα σπασμένα παλαιότερων ετών με κακές έως ανύπαρκτες παρουσίες στην Ευρώπη.

Η σεζόν για την ΑΕΚ θα ξεκινήσει λοιπόν ακριβώς σε έναν μήνα από τώρα καθώς στις 21 Ιουνίου οι παίκτες θα επιστρέψουν στα Σπάτα για τις καθιερωμένες εξετάσεις. Δύο μέρες μετά η Ένωση θα αναχωρήσει για το βασικό στάδιο προετοιμασίας της το οποίο θα διεξαχθεί και πάλι στο Μπουργκ Χααμστέντε της Ολλανδίας. Εκεί θα παραμείνει μέχρι τις 11 Ιουλίου (27 Ιουνίου-14 Ιουλίου ήταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα) όταν και θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να μπει στην τελική ευθεία ενόψει του πρώτου ματς των προκριματικών.

Ο κατασταλαγμένος Αλμέιδα, τα ανοιχτά μέτωπα και οι μεταγραφές

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πως ο προγραμματισμός θα πρέπει να τρέξει με ταχύτατους ρυθμούς καθώς φέτος η ΑΕΚ δεν έχει και λίγα πράγματα να κάνει. Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Λαμία ο Αλμέιδα δεν θέλησε να αναφερθεί σε ονόματα και θέσεις, αλλά ξεκαθάρισε πως έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του για το ρόστερ. Όσον αφορά στις μεταγραφές είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα κινηθεί για τερματοφύλακα, δεξί και αριστερό μπακ, για αριστερό εξτρέμ και πιθανότατα για κάποιον ακόμη παίκτη στον άξονα ενώ πολλά θα εξαρτηθούν και από το ποιοι θα φύγουν.

Όσον αφορά αυτούς που λήγει το συμβόλαιό τους, πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα για Σιντιμπέ και Φαν Βέερτ που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποχωρήσουν. Ερωτηματικό αποτελούν οι περιπτώσεις των Αραούχο, Άμραμπατ για τους οποίους αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι σίγουρο ενώ μέσα στη σεζόν ο Αλμέιδα είχε εκφράσει την επιθυμία του για παραμονή του Χατζισαφί ο οποίος έχει οψιόν για ακόμη έναν χρόνο.

Ανοιχτό είναι και του δανεικού Κάλενς που δεν θα μείνει στη Χιρόνα και η υπόθεση εξαρτάται από την ΑΕΚ. Αν ο Αλμέιδα δώσει το ΟΚ για τον διεθνή αμυντικό ή θα ψαχτεί για κάτι καλύτερο στα στόπερ. Συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο έχει με την Ένωση ο Πιζάρο που είναι μακράν η πιο άστοχη μεταγραφή επί Αλμέιδα και θα επιδιωχθεί πιθανότητα να βρεθεί τρόπος για να αποχωρήσει. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών όπως ο Γαλανόπουλος και ο Μήτογλου που έχουν ένα και δύο χρόνια συμβόλαιο αντίστοιχα, αλλά με τον περιορισμένο χρόνο και ρόλο που είχαν φέτος, δεν αποκλείεται να ψαχτούν για αλλού.

Είναι πολλά τα ανοιχτά μέτωπα για την ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι και με δεδομένο ότι ο Αλμέιδα θέλει ακόμη μεγαλύτερο ρόστερ από πέρσι, οι επόμενες εβδομάδες αναμένονται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Η μοναδική σίγουρη προσθήκη για τον Δικέφαλο αυτή την στιγμή είναι του Τσιλούλη ενώ μένει να φανεί αν θα προχωρήσει του Μπρινιόλι για το τέρμα. Την ώρα που φαίνεται πως απασχολεί η περίπτωση του Οντουμπάτζο για το δεξί άκρο της άμυνας ενώ ο – ελεύθερος πια από τη Νόριτς – Γιαννούλης είναι διακαής πόθος για τα αριστερά.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ