Εκλογές στη Super League με φαβορί Μπαταγιάννη

Εκλογές στη Super League με φαβορί Μπαταγιάννη

Το παρασκήνιο για την προεδρία, οι συσχετισμοί και τι ισχύει στην ψηφοφορία.

Η Super League θα αλλάξει πρόεδρο το μεσημέρι της Δευτέρας 25/6 έπειτα από δύο χρόνια με τον Γιώργο Στράτο στο… τιμόνι, και ο διάδοχος του αναμένεται να είναι ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης.

Ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού, με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι το βράδυ της Κυριακής 24/6 (το παρελθόν έχει διδάξει ότι οι συσχετισμοί σε εκλογές στη Super League μπορούν να αλλάξουν την τελευταία στιγμή ή και κατά τη διάρκεια της νύχτας που προηγείται), έχει την συμπαράσταση του μπλοκ του ΠΑΟΚ και μετράει επτά ψήφους σε σύνολο 15 με την απαιτούμενη πλειοψηφία αφού ο Παναθηναϊκός θα ψηφίσει λευκό όπως και η ΕΠΟ.

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι 14 ΠΑΕ της κατηγορίας, χωρίς τον Πλατανιά και την Κέρκυρα που υποβιβάστηκαν, συν την ΕΠΟ. Ούτε ο ΟΦΗ και ο Άρης μπορούν να ψηφίσουν αφού έχουν προβιβαστεί και μαθηματικά μεν, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη η εγγραφή τους.

Τα κουκιά λοιπόν, φέρεται να είναι μετρημένα και βγάζουν τον εκ των αντιπροέδρων της ομάδας του Πειραιά, νικητή στη μάχη των εκλογών.

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί λοιπόν, το ενδεχόμενο να κατέβει στις εκλογές χωρίς αντίπαλο από το «στρατόπεδο» της ΑΕΚ που έχει ακουστεί  ότι υπάρχει ενδιαφέρον, με τον δικηγόρο Πέτρο Καϊμακάμη συγκεκριμένα. Ποιός ο λόγος άλλωστε, να κατεβάσεις υποψήφιο σε εκλογές από τη στιγμή που ξέρεις ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν και θα χάσεις. Μόνο αν υπάρχει κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής στους συσχετισμούς.

Ένας υποψήφιος έχει δικαίωμα να κατέβει στις εκλογές αν είναι πρόεδρος ΠΑΕ ή αντιπρόεδρος, ή κάτοχος του 10% των μετοχών. Ο Πέτρος Καϊμακάμης δεν έχει καμία από τις τρεις προϋποθέσεις. Θεωρητικά όμως, μπορεί μέχρι την τελευταία στιγμή να ανακοινωθεί ότι αναλαμβάνει θέση αντιπροέδρου.

Αν δεν υπάρξει καμία αλλαγή της τελευταίας στιγμής, ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης έχει επτά ψήφους και τη συμμαχία ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού στο πλευρό του, κόντρα στην ΑΕΚ.

Υπέρ του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, εκτός από τον «Δικέφαλο» του βορρά και τους Πειραιώτες αναμένεται να ψηφίσουν ο Πανιώνιος, ο Λεβαδειακός, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ατρόμητος και η ΑΕΛ. Σύνολο ψήφων επτά.

Στο άλλο στρατόπεδο είναι εκτός από την ΑΕΚ, η Ξάνθη, η Λαμία, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Παναιτωλικός και ο Απόλλων Σμύρνης. Σύνολο ψήφων: 6.

Ο Παναθηναϊκός, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ από το στρατόπεδο των «πράσινων» αναμένεται να ψηφίσει λευκό. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, κυκλοφόρησε το σενάριο ότι οι «πράσινοι» θα ψηφίσουν λευκό και θα έχει αίσιο τέλος η μεταγραφή των Κάτσε και Μυστακίδη! Λευκό αναμένεται να ψηφίσει και η ΕΠΟ.

Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης να «παίξει» μόνος του στις εκλογές, χωρίς αντίπαλο και δεν αποκλείεται να πάρει περισσότερες από επτά ψήφους, στο όνομα της ενότητας του συνεταιρισμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ