ΠΑΟΚ made in Brazil

ΠΑΟΚ made in Brazil

Ο Λέο Ζαμπά είναι ο 18ος Βραζιλιάνος που θα αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του… 5,5 παίκτες από τη Βραζιλία.

Με την άφιξη του Λέο Ζαμπά στη Θεσσαλονίκη μεγαλώνει η βραζιλιάνικη κοινότητα του φετινού ΠΑΟΚ.

Στην ομάδα υπήρχε ήδη ο Λέο Μάτος, ο Μαουρίσιο και Ενρίκε, ο οποίος επιστρέφει φέτος από δανεισμό ενός έτους στην Καραμπάχ.

Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ που η ομάδα θα έχει ταυτόχρονα πέντε Βραζιλιάνους στο ρόστερ της, καθώς υπάρχει και ο Ζάιρο (είναι ο 5ος), ο οποίος έχει συμβόλαιο αλλά το επόμενο διάστημα θα δοθεί δανεικός ή με μεταγραφή καθώς δεν υπολογίζεται ούτε για τη νέα χρονιά.

Επίσης ο Δημήτρης Λημνιός είναι μισός Βραζιλιάνος, καθώς η μητέρα του Αϊντε Σίλβα Μπαρέτο είναι από τη χώρα του καφέ!

Με τόσους Βραζιλιάνους στην ομάδα, ο ΠΑΟΚ μοιάζει να προσπαθεί να κάνει ότι η Σαχτάρ Ντόνετσκ (σε μικρότερο βαθμό όμως) τα προηγούμενα χρόνια, όταν είχε προπονητή τον Μιρτσέα Λουτσέσκου, τον πατέρα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Παρεμπιπτόντως στην ουκρανική ομάδα ήταν κάποια χρόνια και ο Λούμπος Μίχελ, ο οποίος είναι τεχνικός διευθυντής στον σημερινό Δικέφαλο…

Μέχρι τέσσερις Βραζιλιάνους έφτασε να έχει ο Δικέφαλος και τη σεζόν 2011-12. Ήταν ο Λίνο στην ομάδα από το 2009. Τον Ιανουάριο του 2011 αποκτήθηκε και ο Έτο, ενώ το καλοκαίρι του 2011 έφτασαν στην Τούμπα ο Λεονάρντο και ο Σπαντάσιο.

Ο Λέο Ζαμπά θα είναι ο 18ος Βραζιλιάνος που θα παίξει στον ΠΑΟΚ καθώς έχουν προηγηθεί οι: Γκουερίνο, Φερνάντο, Λουτσιάνο, Ίντιο, Μπαϊάνο, Μάρκος Αντόνιο, Λίνο, Κριστιάνο, Έτο, Λεονάρντο, Σπαντάσιο, Ματέους, Ζάιρο, Λέο Μάτος, Ενρίκε, Μαουρίσιο και Αζεβέδο.

Υπάρχουν άλλοι δύο παίκτες από τη Βραζιλία, ο Πια (2006-07) και ο Άλαν (2007) οι οποίοι είχαν συμβόλαια στον Δικέφαλο, αλλά έφυγαν πριν παίξουν ποτέ σε επίσημα ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ