Αποκάλυψη: Το μνημόνιο Σπόρτινγκ-Μέντες «φέρνει» Ποντένσε!

Αποκάλυψη: Το μνημόνιο Σπόρτινγκ-Μέντες «φέρνει» Ποντένσε!

To10.gr αποκαλύπτει τη μυστική συμφωνία του κορυφαίου ατζέντη στον κόσμο με τη διοίκηση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ετοιμάζεται να «ντυθεί» στα ερυθρόλευκα ο Ποντένσε, ενημερώνεται και η πρώην ομάδα του.

Η εκτεταμένη φετινή συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Ζόρζε Μέντες, είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα της απόκτησης του Ντάνιελ Ποντένσε. Ενός ποδοσφαιριστή, που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα μπορούσε να αποκτηθεί από καμία ελληνική ομάδα, αλλά τον οποίο οι Ερυθρόλευκοι είναι πολύ κοντά στο να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι απλώς θέμα χρόνου, πλέον, να επισημοποιηθεί η μεγάλη μεταγραφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του to10.gr, λοιπόν, το ιδιότυπο «μνημόνιο συνεργασίας» μεταξύ του Μέντες και της διοίκησης της Σπόρτινγκ είναι αυτό που «φωτογραφίζει» τη συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Ποντένσε, αλλά και επιβεβαιώνει ότι οι Ερυθρόλευκοι γνωρίζουν τον… τρόπο και τον δρόμο που πρέπει να  ακολουθήσουν, για να μην υπάρξει κωλυσιεργία στην ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Ο Μέντες, λοιπόν, εξουσιοδοτήθηκε από τη (νυν) διοίκηση της Σπόρτινγκ να μεσολαβήσει ώστε να μην χάσουν τα Λιοντάρια όλους τους ποδοσφαιριστές που έκαναν μονομερώς καταγγελία των συμβολαίων τους και επί της ουσίας έμειναν ελεύθεροι. Μάλιστα, επειδή οι περισσότεροι από τους παίκτες που αποφάσισαν να αποχωρήσουν, μετά την επίθεση των οπαδών της Σπόρτινγκ, ανήκουν στο πελατολόγιό του, ζητήθηκε από τον Μέντες, είτε να μείνουν με νέα συμβόλαια, είτε να πωληθούν (έστω και με μικρότερο κόστος) είτε να μην κυνηγήσουν περαιτέρω τη Σπόρτινγκ, ζητώντας τα δεδουλευμένα τους.

Όπως προκύπτει, λοιπόν, ο Μέντες ήταν αυτός που «ανάγκασε» τη Γουλβς να πληρώσει 5.000.000 € για την απόκτηση του Ρούι Πατρίτσιο, παρότι ο έμπειρος γκολκίπερ είχε καταγγείλει το συμβόλαιο και ήταν ελεύθερος. Επίσης, μεσολάβησε στην αναμενόμενη πώληση του Γουίλιαμ Καρβάλιο (για 20 εκατ. ευρώ) και του Μπας Ντοστ (για 15 εκατ. ευρώ), ενώ δεσμεύτηκε ότι και με τους παίκτες του θα γίνουν «δίκαιες συμφωνίες».

Ενας από τους ποδοσφαιριστές του, λοιπόν, είναι και ο Ντάνιελ Ποντένσε. Με τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει και μέσα στις επόμενες ημέρες τον περιμένει να ανακοινωθεί και να ενταχθεί στις προπονήσεις των Πειραιωτών. Καθώς, τόσο ο 22χρονος διεθνής εξτρέμ, όσο και ο Μέντες θέλουν να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Με τι Σπόρτινγκ να λαμβάνει στην καλύτερη των περιπτώσεων, κάποιο ποσό για τον παίκτη, ώστε να μην κάνει ενέργειες για να καθυστερήσει την απόκτησή του. Ενέργειες που ούτως ή άλλως είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.

Για να γίνει αντιληπτό πόσο πολύ θέλει ο Ποντένσε να παίξει ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ακόμη και ο νέος προπονητής της Σπόρτινγκ, Ζοσέ Πεσέιρο, είναι της επιρροής του Μέντες. Κάτι που σημαίνει ότι ο παίκτης θα μπορούσε να μείνει στην ομάδα που υπηρετεί από παιδί και μάλιστα με σημαντικές εγγυήσεις (σ.σ. τους τις έδωσε ο πρόεδρος των Λιονταριών), ότι θα είχε σημαντικό χρόνο συμμετοχές και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα της Λισαβόνας. Παρά ταύτα, ο Ποντένσε αποφάσισε να υπογράψει το μέλλον του με… ερυθρόλευκη πένα.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν ότι τη Δευτέρα ή την Τρίτη η Σπόρτινγκ θα λάβει ενημέρωση από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού (και κυρίως τον Μέντες) για τη συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή. Η οποία θα επιβεβαιώσει τη σπουδαία και εκτός ελληνικής πραγματικότητας μεταγραφή των Πειραιωτών…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ