Το γκολ πληρώνει και… πληρώνεται

Το γκολ πληρώνει και… πληρώνεται

Τι θα πει φιλικά; Ο Γκερέρο μέσα από τα τεστ προετοιμασίας όχι μόνο συστήνεται στο κοινό, αλλά και νιώθει την ψυχολογία του στον... ουρανό!

Δεν είναι από τις ιστορίες που πρέπει να τις υπερτιμάς αλλά και που σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να υποτιμήσεις. Το γκολ… πληρώνει και πληρώνεται. Για αυτό δεν τα άκουγε άλλωστε ο Μιγκέλ Γκερέρο από αρκετούς πριν έρθει. «Πήρε ο Ολυμπιακός σέντερ φορ που δεν σκοράρει» έλεγαν και ο Ισπανός σα να το πήρε προσωπικά σε αυτό το ξεκίνημα. Δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο. Έξι γκολ σε 195΄παρουσίας στα φιλικά και απέναντι σε πέντε διαφορετικούς αντιπάλους. Με όλους τους τρόπους: με απευθείας φάουλ, με το κεφάλι, με τύχη, με σωστές τοποθετήσεις.

Δεν έχουν σημασία τα γκολ τώρα; Θεωρητικά. Πρακτικά έχουν και μάλιστα μεγάλη. Φρέσκος στην ομάδα ο Γκερέρο, βλέπει πως όχι μόνο όλα του πάνε καλά αλλά και ότι ο Μαρτίνς ήδη τον έχει «παντρέψει» με Φορτούνη και Λάζαρο σχηματίζοντας μια πρώτη «επιθετική ομάδα δράσης». Παρέα τους έβαλε στο γήπεδο το απόγευμα στο 75΄και ο Ισπανός πρόλαβε σε αυτό το τέταρτο να δώσει μια ασίστ στον Λάζαρο για τετ α τετ, και να τελειώσει και δύο φάσεις. Τυχερό το γκολ του, αλλά ποιος είπε ότι η τύχη είναι ποινικό αδίκημα στο ποδόσφαιρο; Στον Θεό είναι η ψυχολογία του Ισπανού με όλα όσα του συμβαίνουν αυτό το διάστημα. Και η ψυχολογία στον φορ είναι πολύ μεγάλη δουλειά. Αν κοιτάξει κανείς με προσοχή τον τρόπο που λειτουργεί ο Τζούρτζεβιτς θα καταλάβει και το αντίστροφο. Πως ο Σέρβος κοπιάζει να βάλει κάποια γκολ, να σπάσει τη.. γκίνια.

Έχει μπόλικο ενδιαφέρον η περίπτωση του Γκερέρο διότι συζητιέται πολύ και εντός της ομάδας, με τους «παλιούς» να θεωρούν πως πρόκειται για έναν μικρό «Ιντέγιε». Έναν πολύ χρήσιμο συμπαίκτη, που κάνει πάρα πολύ δουλειά στην επίθεση με συνεχή κίνηση από μέσα προς τα έξω. Φορ που ξέρει μπάλα, που πασάρει καλά, που ανοίγει τους χώρους. Αν συνεχίσει έτσι και με τα γκολ (σε μια εποχή που επί της ουσίας ο Ολυμπιακός ψάχνει τον επόμενο βασικό σέντερ φορ του) ή τέλος πάντων αν διατηρήσει την σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα, τότε οι Πειραιώτες έχουν σημαδέψει διάνα στην περίπτωση του.

Σχηματίζεται λοιπόν αυτό το τρίγωνο Λάζαρος, Γκερέρο, Φορτούνης και ετοιμάζεται σε μια περιόδο που ακόμη ουσιαστικά δεν έχει μπει στο «σχήμα» η ταχύτητα του Ποντένσε. Ο στόχος είναι ο Πορτογάλος να είναι έτοιμος για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Υπάρχουν ακόμη ο Φετφατζίδης, ο Μάριν, ο Βρουσάι που έχει κερδίσει τον προπονητή όσο λίγοι, ο Πάρντο, υπάρχει ο Ανσαριφάρντ που ναι λογικά θα φύγει αλλά που ως τώρα είναι εδώ. Έχει πολλές λύσεις ο Ολυμπιακός μέσο-επιθετικά. Όπως πολλές λύσεις έχει σχεδόν σε όλες τις θέσεις ενός ρόστερ που αυτή τη στιγμή αριθμεί 30 ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να φύγουν ποδοσφαιριστές για να έρθουν άλλοι, και αυτή είναι μια συνθήκη ισορροπίας. Στην μεσαία γραμμή είναι η μεγαλύτερη ανάγκη. Ένα καλό 6άρι-8άρι. Ένας σαν τον Γουίλιαν Αραό που δεδομένα απασχολεί. Τα υπόλοιπα θα έρθουν στην… ώρα τους. Και θα είναι καλά, μιας και οι Πειραιώτες έχουν κάνει δουλειά. Υπάρχουν ονόματα σε λίστες που ακόμη δεν έχουν… δημοσιοποιηθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ