H πρώτη αξιολόγηση του Μαρτίνς

H πρώτη αξιολόγηση του Μαρτίνς

Οι 9 βασικοί εν όψει Europa League, αλλά και όσοι ήδη παίρνουν θέση στον μικρό κύκλο rotation του Πορτογάλου.

Δεν έχουν σχέση οι μεταγραφές που θα γίνουν (και που για την ιστορία υπολογίζονται ως και σε ακόμη 5). Ο Πέδρο Μαρτίνς δουλεύει με τους παρόντες, όχι με τους… επόμενους και ουσιαστικά από αυτό το σημείο και έπειτα ξεκινά το «μοντάρισμα» της εντεκάδας του εν όψει των προκριματικών του Αυγούστου.

Στον τρίτο προκριματικό γύρο μπαίνει στο ταμπλό ο Ολυμπιακός, ο οποίος τη Δευτέρα περιμένει να πληροφορηθεί το «ζευγάρι» από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος του. Στις 9 και στις 16 Αυγούστου είναι τα πρώτα ματς, άρα καταλαβαίνει ο καθένας πως ο Πορτογάλος προπονητής έχει πλέον έναν κύκλο τριών εβδομάδων για το… δια ταύτα. Για το πρώτο «αρχικό σχήμα» της σεζόν. Αν έχει ήδη κάνει τις επιλογές του; Ναι, όσοι έχουν το προνόμιο να παρατηρούν πως εξελίσσεται η προετοιμασία  έχουν καταλάβει ότι επί της ουσίας υπάρχουν ήδη κάποιοι ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει και είναι ψηλά στις προτιμήσεις του 48άχρονου τεχνικού. Ο πρώτος «κορμός» που σχηματίζεται σε αυτή την απόπειρα επανεκκίνησης, και που επί της ουσίας έχει ελάχιστη σχέση με την περσινή ομάδα. Όπως δηλαδή το περιμέναμε έπειτα από τις εξαγγελίες της διοίκησης που από την Άνοιξη έστειλε μήνυμα «όλα από την αρχή».

Ποιοι θα ήταν στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού αν το πρώτο ευρωπαϊκό ματς ήταν… αύριο; Εδώ είναι που αρχίζει και αποκτά ενδιαφέρον.

Ο Μαρτίνς έχει δώσει ως τώρα ευκαιρίες σε όλους όσοι του έβαλαν έστω την υποψία ότι μπορούν να γίνουν κομμάτι της νέας ομάδας που σχηματίζει. Δεν είναι τυχαίο πως παρότι θέλει να δουλεύει με ρόστερ των 26-27 στο Βέλγιο έχει μαζί του 30 ποδοσφαιριστές. Θα μπορούσε να είχε ήδη αποχαιρετήσει κάποιους, αλλά δεν το έκανε δίνοντας τους ακόμη λίγο χρόνο. Περιπτώσεις όπως ο Πάρντο, ο Ένγκελς και ο Τζούρτζεβιτς για παράδειγμα που η αλήθεια είναι πως και φέτος ως εδώ δεν έχουν δείξει κάποια σοβαρή βελτίωση.

Ποιοι έχουν ξεχωρίσει ως τώρα στο μυαλό του προπονητή: Υπάρχει ήδη μια ισχυρή «9άδα». Ο Ανδρέας Γιαννιώτης στον άσο. Ο Ομάρ με τον Τσιμίκα για τις δύο θέσεις των ακραίων μπακ. Ο Σισέ ως ο ένας εκ των δύο στόπερ. Ο Καμαρά ως ο ένας εκ των δύο κεντρικών χαφ. Και βέβαια οι 3+1 μπροστά. Δηλαδή οι Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο που μοιάζουν να έχουν «κλειδώσει» τις δικές τους θέσεις, συν τον Ντανιέλ Ποντένσε που ακόμη δεν είναι έτοιμος αλλά που δουλεύει πάνω σε ένα πρόγραμμα εκγύμνασης ακριβώς για να είναι έτοιμος στις 9 Αυγούστου.

Μένουν δύο θέσεις. Μένει το όνομα του αντιπάλου και ο συντελεστής δυσκολίας της πρώτης ευρωπαϊκής αποστολής που προφανώς θα δώσει στον κόουτς επιπλέον «χαρακτηριστικά» για την αναζήτηση του. Αν θα χρειαστεί δηλαδή έναν μέσο με μεγαλύτερη ανασταλτική ικανότητα (Ρομαό) ή θα μπορέσει να χωρέσει στην 11άδα του έναν ακόμη «6-8» και συγκεκριμένα τον Ανδρέα Μπουχαλάκη τον οποίο υπολογίζει πολύ. Θα ξέρει ως τότε την πρόοδο του Μιράντα ο οποίος μόλις μπήκε στην «εξίσωση» ή και αυτή του Γιάγκος Βούκοβιτς που με τη σειρά του αυτή την δεύτερη ευκαιρία που έχει φέτος δείχνει να την αρπάζει από τα μαλλιά. Ο Σέρβος είναι αριστεροπόδαρος και αυτό έχει επίσης τη σημασία του.

Πολύ καλό πρόσωπο στην προετοιμασία έχουν ως τώρα και οι Βρουσάι και Μασούρας που επίσης κερδίζουν το δικό τους στοίχημα και μοιάζουν να βρίσκονται στο γκρουπ εκείνο των ποδοσφαιριστών που ο προπονητής τους προορίζει για τον μικρό κύκλο του rotation. Είμαστε δηλαδή στους «15» συν τον Κούτρη που μόλις επέστρεψε από έναν μεγάλο τραυματισμό, αλλά και τον Ανσαριφάρντ που μπορεί όλοι να συμφωνούμε πως πιθανότατα θα φύγει αλλά που προς το παρόν είναι εδώ διεκδικώντας και εκείνος μια θέση στο πλάνο του προπονητή.

Για τους άλλους; Η προετοιμασία εξελίσσεται, τα φιλικά δίνουν από μόνο τους δικαίωμα για ευκαιρίες και τέλος πάντων τίποτα δεν είναι δεδομένο πέρα από το γεγονός ότι για να γίνουν ακόμη 4-5 μεταγραφές που είναι και ο στόχος, θα πρέπει να συνδυαστούν μίνιμουμ με ισάριθμες αποχωρήσεις. Και λέμε μίνιμουμ διότι υπενθυμίζουμε πως ο Μαρτίνς θέλει ρόστερ των 26-27. Άρα ως το τέλος του καλοκαιριού οι αποχωρήσεις σε σχέση με αυτούς που είναι σήμερα στο Βέλγιο μπορεί να φτάσουν τις 7-8. Είπαμε ήδη για τους Ενγκελς, Τζούρτζεβιτς, Πάρντο μπορεί κάλλιστα στην ίδια λίστα να χωρέσουν και οι Μάριν, Νικολάου, Χατζισαφί, Ανσαριφάρντ αλλά και ένας τερματοφύλακας μιας και είναι όντως πιθανό για «2ος» να αποκτηθεί κάποιος έμπειρος από τη διεθνή αγορά και ο Χουτεσιώτης να δοθεί δανεικός για να πάρει χρόνο συμμετοχής που θα τον βοηθήσει στην πρόοδο του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ