Ο Μεριά, ο Αράο και το «αν κάποιος δεν μπορεί» του Πέδρο Μαρτίνς

Ο Μεριά, ο Αράο και το «αν κάποιος δεν μπορεί» του Πέδρο Μαρτίνς

Η ομιλία-μήνυμα του Πορτογάλου στην ομάδα και οι εξελίξεις στα μεταγραφικά

Τα είπε δημόσια ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το φινάλε του φιλικού με την Αιντχόφεν δίνοντας το στίγμα. Εξήγησε πως όποιος δεν δουλεύει σωστά δεν θα πρέπει να περιμένει την πόρτα της ενδεκάδας ανοιχτή. Τα είπε και ιδιαιτέρως όμως στους Ερυθρόλευκους χθες. Και αυτή τη φορά ήταν ακόμη πιο συγκεκριμένος στο μήνυμα του. Πιο επεξηγηματικός με τον τρόπο του.

Γιατί το τελευταίο 25άλεπτο κόντρα στους Ολλανδούς δεν είναι μόνο ότι έφερε από το πουθενά μια βαριά φιλική ήττα χαλώντας τις εντυπώσεις. Είναι ότι έδωσε στον προπονητή του Ολυμπιακού την αίσθηση πως κάποιοι έχουν θέμα… νοοτροπίας. Τα όσα (τους) είπε λοιπόν μοιάζουν σαν τελευταία προειδοποίηση.

Όχι, δεν ονομάτισε κάποιον συγκεκριμένο. Δεν έβαλε τις φωνές. Δεν είχε κάποια έκρηξη. Ήπια το διαχειρίστηκε, όπως το συνηθίζει ως τώρα. Έδειξε βίντεο στην ομάδα, και όταν η διαδικασία αυτή τελείωσε πήρε τον λόγο: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη ώρα στο ματς. Παίξαμε στα αλήθεια το ποδόσφαιρο που μου αρέσει και θέλω να παρουσιάζουμε απέναντι σε τόσο ισχυρούς αντιπάλους. Η Αιντχόφεν είναι πιο μπροστά στην προετοιμασία της, όμως εμείς με το δικό μας παιχνίδι είχαμε τον έλεγχο. Ήμασταν καλύτεροι και στις δύο φάσεις του παιχνιδιού. Και ευκαιρίες δημιουργήσαμε και δεν δεχτήκαμε απειλή πέρα από ένα λάθος του Κώστα (σσ Φορτούνης) σε μια φάση που μας γλίτωσε ο Γιαννιώτης. Δεν πειράζει, γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την εικόνα μας ως το 60΄-65΄και ξαναλέω πως θέλω όντως να παίζουμε με αυτόν τον τρόπο απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους».

Κάπου εκεί όμως ο παρανομαστής της κουβέντας άλλαξε. «Από εκεί και πέρα όμως ήταν όλα απαράδεκτα. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να μπαίνει στο γήπεδο φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού και να μην τα δίνει όλα, τότε δεν έχει θέση εδώ. Κάποιοι θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία. Η εικόνα της ομάδας τα τελευταία 25 λεπτά δεν αρμόζει στον Ολυμπιακό. Δεν αρμόζει στη δουλειά που κάνουμε όλο αυτό το διάστημα αλλά και στους εαυτούς μας. Είναι κάτι που δεν θέλουμε να το ξαναδούμε να συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Αν κάποιος νομίζει ότι δεν μπορεί, τότε δεν έχει παρά να έρθει και να μου το πει».

Οι Ερυθρόλευκοι αύριο το απόγευμα έχουν ένα ακόμη φιλικό τεστ στην Ολλανδία. Αντιμετωπίζουν τη Γκεζτεπέ της Τουρκίας (6η στο περσινό πρωτάθλημα). Υπάρχει η αίσθηση πως ο κόουτς θα θελήσει να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής και σε εκείνους που έχουν μείνει πιο πίσω στον κύκλο του rotation. Η αποστολή του Ολυμπιακού επιστρέφει στην Ελλάδα την Παρασκευή και από εκεί είναι που πιθανότατα θα έχουμε… νέα πρόσωπα. Υπάρχει η αίσθηση πως η υπόθεση του Γιασίν Μεριά που όπως to10.gr έχει ξεκαθαρίσει είναι σαφώς πιο προχωρημένη ότι μπορεί να ολοκληρωθεί άμεσα. Ίσως ο Τυνήσιος στόπερ να (ξανά) μπει στο αεροπλάνο για την Αθήνα σήμερα. Ιατρικές εξετάσεις έχει περάσει, άρα εάν και εφόσον μπορεί όλα να γίνουν άμεσα.

Για τον Αράο τώρα τα πράγματα δεν είναι όπως τα λένε οι Βραζιλιάνοι. Ο Ολυμπιακός είναι σταθερά σε επικοινωνία τόσο με την ομάδα όσο και με τον ποδοσφαιριστή. Όποιος θυμάται όμως ας πούμε την περίπτωση του Ντιόγκο ή τέλος πάντων είναι παρατηρητικός σε αντίστοιχες υποθέσεις ξέρει πως η συγκεκριμένη αγορά δεν είναι… Ευρώπη. Ανά πάσα στιγμή υπάρχουν πάνω και κάτω με εμπλοκές άλλων ατζέντηδων, δικαιωμάτων κλπ. Οι Πειραιώτες επιχειρούν να κλείσουν ένα deal που κοστίζει πολλά, μιας και δεν είναι μόνο οι απαιτήσεις της Φλαμένγκο (κάτι λιγότερο από 3 εκατ ευρώ). Είναι και ο ίδιος ο Αράο ο οποίος εάν και εφόσον θα βρεθεί στη χώρα μας με ένα συμβόλαιο της τάξης του 1,3 εκατ ευρώ τον χρόνο (το οποίο κοστίζει σχεδόν τα διπλά με την εφορία του). Η μεταγραφή δηλαδή και ο πρώτος χρόνος συμβολαίου είναι πάνω από 5 εκατ ευρώ. Υπάρχει αισιοδοξία ότι οι Πειραιώτες θα τα καταφέρουν και θα τελειώσουν αυτή την δύσκολη υπόθεση. Λογικά μέχρι την Παρασκευή όταν και θα επιστρέψει η ομάδα και αυτή η υπόθεση θα έχει ξεκαθαρίσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ