Ντεν Χάαγκ – Άρης 0-2

Ντεν Χάαγκ – Άρης 0-2

Ο Άρης κέρδισε με 2-0 την ολλανδική Ντεν Χάαγκ, χάρη σε γκολάρα του Ντιγκινί και ακόμη ένα του Διαμαντόπουλου. Βήμα προς τα μπροστά για την ομάδα του Πάκο Ερέρα, η οποία έδειξε νέα σημάδια βελτίωσης, με τους νεοαποκτηθέντες Γκαρσία και Ματίγια να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση. Ντεμπούτο για τον Κωνσταντινίδη, προσωρινή διακοπή στο ματς λόγω έντασης στο 40ο λεπτό.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης είχε κάθε λόγο να χαμογελάει από την θύρα των επισήμων στο γήπεδο της Χάγης, με αυτά που έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο από την ομάδα του. Ο Άρης , με εντυπωσιακή για το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε, εμφάνιση ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε με 2-0 επί της Ντε Χάαγκ , στο τρίτο του φιλικό παιχνίδι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Απέναντι σε μια σαφώς πιο έτοιμη ομάδα, που έδωσε το τελευταίο της παιχνίδι πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, το συγκρότημα του Πάκο Ερέρα άφησε πολλές υποσχέσεις. Με ταχύτητα στο παιχνίδι του, με συνοχή στην άμυνα, με ωραίες ατομικές προσπάθειες, πήρε ακόμα μια νίκη, χτίζοντας χαρακτήρα ενόψει των επίσημων αγωνιστικών του υποχρεώσεων.

Με τρεις αλλαγές

O Πάκο Ερέρα παρέταξε τον Άρη με τρεις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό παιχνίδι. Ο Κουέστα πήρε την θέση του Καντιμοίρη, ο Ματίγια αντί του Ιντζόγλου και ο Βέλεθ αντί του Σόουζα. Ο Άρης δεν ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο μισό , είχε , όμως στοιχεία στο παιχνίδι του που επέτρεπαν στον προπονητή του να είναι αισιόδοξος. Καλή κυκλοφορία της μπάλας και αμυντική συνοχή, ενώ πολύ δύσκολα δέχεται φάση. Είχε, μάλιστα στο 30΄μια καλή ευκαιρία με τον Ναζλίδη να μη εκμεταλλεύεται τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά και την καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Το πρώτο ημίχρονο είχε και νεύρα, όταν μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Ίμερς, απειλήθηκε σύρραξη ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων και ο διαιτητής διέκοψε για λίγο το παιχνίδι, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Γκολάρα του Ντικινί

Η φάση που σημάδεψε το δεύτερο ημίχρονο αλλά και το παιχνίδι, γενικότερα, ήταν το εκπληκτικό γκολ που σημείωσε (στο 57΄) ο Νικολάς Ντιγκινί με απευθείας σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήξει στα δίχτυα. Ο Γάλλος έδειξε στη φάση αυτή δείγματα της μεγάλης κλάσης του. Πολύ όμορφο ήταν και το δεύτερο γκολ του Άρη (στο 73΄) , με μια καταπληκτική μακρινή πάσα του Γκαρσία στον χώρο στον Διαμαντόπουλο, που μπήκε από δεξιά στην μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Παρά τις πολλές αλλαγές που έκανε ο Ερέρα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, απέναντι στην σαφώς πιο έτοιμη αντίπαλο του, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Στα αξιοσημείωτα και η πρώτη εμφάνιση του Δημήτρη Κωνσταντινίδη με τη φανέλα του Άρη.

Ντεν Χάαγκ (Άλφονς Γκρούνενταϊκ): Γκρουθούιζεν, Μπεούγκελσνταϊκ, Κάνον, Μπέκερ, Μέιερς (31’ Κάιπερς), Ίμερς, Μπάκερ, Ελ Καγιατί, Πόλεϊ, Φάλκενμπουργκ, Λορένζεν

Άρης (Πάκο Ερέρα): Κουέστα (46’ Αναγνωστόπουλος), Τζανακάκης (68’ Κωνσταντινίδης), Βέλεθ (59’ Σόουζα), Δεληζήσης, Βαλεριάνος (59’ Μενέντεθ), Μπάσα (65’ Παυλίδης), Ματίγια (55’ Ιντζόγλου), Κολάσο, Ντιγκινί (66’ Μιλούνοβιτς), Γκαρσία (75’ Σταμπουλίδης), Ναζλίδης (65’ Διαμαντόπουλος)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ