Άρης – Λάρισα 1-1

Άρης – Λάρισα 1-1

Μπροστά σε 15 χιλιάδες οπαδούς του που δημιούργησαν ατμόσφαιρα... ντέρμπι ο Άρης ήρθε ισόπαλος με σκορ 1-1 με την ΑΕΛ σε φιλικό τεστ. Ναζλίδης (42'πεν.) και Σαχίτι (59') τα γκολ.

Με το Κλεάνθης Βικελίδης να θυμίζει τις ένδοξες εποχές του, φιλοξενώντας πάνω από 15.000 οπαδούς του Άρη, οι κίτρινοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 με την ΑΕΛ, στο πρώτο εντός έδρας φιλικό της σεζόν. Σκόρερ για τους γηπεδούχου ο Θωμάς Ναζλίδης στο 42ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι, ισοφάρισε στο 59’ ο Σαχίτι για τους βυσσινί με πλασέ. Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες,  τους γηπεδούχους να είναι ανώτεροι στο πρώτο και τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο.

«Εκρηκτική» η ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος του Άρη δίνοντας μια… «πρόγευση» για αυτό που θα ακολουθήσει φέτος στα ντέρμπι του πρωταθλήματος και όχι μόνο

Με Γιουνές βασικό και… εκπλήξεις στην διάταξη

Ο Πάκο Ερέρα παρέταξε την ομάδα του και πάλι με 4-3-3. Συγκεκριμένα τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Τζανακάκης, στο αριστερό ο Βαλεριάνος, ενώ το δίδυμο των στόπερ συνέθεσαν οι Βέλεθ και Δεληζήσης. Ρόλο αμυντικού χαφ είχε ο Μπάσα, ενώ Ματίγια και Κολάσο ήταν λίγο πιο μπροστά του, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Οσον αφορά την επίθεση, αυτή τη φορά ο Ματέο Γκαρσία έπαιξε στα δεξιά (όχι αριστερά όπως συνηθίζεται), ο Γιουνές στα αριστερά και στην κορυφή έπαιξε ο Θωμάς Ναζλίδης. Να σημειώσουμε ότι κατά διαστήματα Γκαρσία και Γιουνές άλλαζαν πλευρές.

Στο πρώτο μέρος ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας κι έφτανε σχετικά εύκολα έξω από την περιοχή της ΑΕΛ, ειδικά μετά το πρώτο 12λεπτο.. Εκεί όμως οι καλοστημένη άμυνα των φιλοξενούμενων δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να έχουν καλή τελική πάσα ώστε να απειλήσουν.

Οι βυσσινί προσπαθούσαν κατά διαστήματα να πιέσουν ψηλά και να δυσκολέψουν τη δημιουργία της ομάδας του Ερέρα. Ακόμη κι έτσι όμως ο Άρης με τους Μπάσα, Γκαρσία, Ναζλίδη και Κολάσο να είναι ορεξάτοι είχε εικόνα υπεροχής.

Στο 16’ ο Ματέο Γκαρσία είχε καλό σουτ (απέκρουσε ο Κρίστινσον), ενώ στο 39’ ο Αρη απείλησε και πάλι μετά από σέντρα του Κολάσο και κεφαλιά του Ναζλίδη (νέα επέμβαση του Κρίστινσον).

Το σκορ άνοιξε στο 42’. Ένα λεπτό νωρίτερα ο διαιτητής Σκουλάς είχε καταλογίσει πέναλτι σε χέρι του Ντέλετιτς μετά από σέντρα του Τζανακάκη. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Ναζλίδης ο οποίος αυτή τη φορά δεν λάθεψε όπως συνέβη προ ολίγων ημερών στο φιλικό με τη Ντε Γκράαφσαπ.

Από την πλευρά της η ΑΕΛ άγγιξε το γκολ όταν από στραβοκλωτσιά του Δεληζήση παραλίγο να έχουμε αυτογκόλ για τους βυσσινί.

 

«Ανέβηκαν» οι Θεσσαλοί, ισοφάρισε ο Σαχίτι
Στο Β’ μέρος οι δύο προπονητές έκαναν πολλές αλλαγές με τον ρυθμό να είναι χαμηλός στο μεγαλύτερο διάστημα. Ωστόσο η Λάρισα παρουσιάστηκε «ανεβασμένη» και μάλιστα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 59’. Βέλεθ και Τζανακάκης δεν συνεννοήθηκαν καλά στην άμυνα, με τον Σαχιτι να το εκμεταλλεύεται και να γράφει με πλασέ το 1-1. Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα που δέχθηκε ως τώρα η άμυνα του Άρη καθώς στα τέσσερα φιλικά τεστ της Ολλανδίας ο «Θεός του πολέμου» είχε κρατήσει τμηδέν.

Και μετά το γκολ, η ΑΕΛ συνεχίσει να έχει πιο καλή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Αρη να παρουσιάζει έλλειψη «χημείας». Γενικότερα οι Θεσσαλονικείς έδειξαν πως έχουν δυνατότητες ως ομάδα, αλλά και ότι ακόμη χρειάζονται πολλή δουλειά για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο.

Ο Άρης είχε μια καλή στιγμή στο 74’ με τον Διαμαντόπουλο να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μετά από σέντρα του Μενέντεθ. Πάντως ούτε στο δεύτερο μέρος είχαμε πολλές φάσεις για τις δύο ομάδες, με το 1-1 να μένει ως το τέλος σε ένα φιλικό με δυνατά μαρκαρίσματα (κυρίως από πλευράς φιλοξενούμενων) και πολύ ωραία ατμόσφαιρα που χαρακτηρίστηκε από το συνεχές τραγούδι των οπαδών του Άρη

Γκολ: 42’πεν. Ναζλίδης – 59’ Σαχίτι
Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα (46’ Καντιμοίρης), Τζανακάκης (64΄Μενέντεθ), Βέλεθ (64΄Σόουζα), Δεληζήσης, Μπάσα, Ναζλίδης (64΄Διαμαντόπουλος), Κολάσο (64’ Κωνσταντινίδης), Γκαρσία (64΄Μιλούνοβιτς), Ματίγια (77’ Μπακούτσης), Βαλεριάνος (64’ Ιντζόγλου), Γιουνές (46’ Παυλίδης).
ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Κρίστινσον, Σαχίτι (70’ Φριούι), Γκόλιας, Μόρας, Χούμπσεβ (74’ Ρόνι), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (90′ Πινάκας), Ντέλετιτς, Κούνιτς, Πίτι (70’ Γκόκοβιτς), Νούνιτς.

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ