Κλείνει αμυντικό χαφ και επιθετικό ο Ολυμπιακός

Κλείνει αμυντικό χαφ και επιθετικό ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός παλεύει για τον Γκιγέρμε, μιλάει με Μίκελ Αγκού, Εμπιά, στα υπόψη και ο Γουίλιαμ Βενκέρ. Σολντάνο, Ρούι Φόντε και Κούκα για την επίθεση, χαμηλώνει τους τόνους για τον Πορτογάλο.

Η εξαιρετική εικόνα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τη Λουκέρνη ήταν ενθαρρυντική για τη συνέχεια και προκάλεσε ψυχολογική ανάταση. Το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και μεμονωμένα ο κάθε παίκτης ξεχωριστά, έδειξαν ότι το φετινό ρόστερ έχει τεράστιες δυνατότητες και πως μόλις ολοκληρωθούν οι κινήσεις που υπολείπονται, ο Ολυμπιακός θα είναι πανίσχυρος και έτοιμος να επιστρέψει στη θέση που του αρμόζει, αλλά και να προσφέρει όμορφο ποδόσφαιρο στον κόσμο του, όπως το βράδυ της Πέμπτης. Με τις προτεραιότητες να είναι ξεκάθαρος: Ενας αμυντικός μέσος και ένας επιθετικός.

ΓΚΙΓΕΡΜΕ, ΜΙΚΕΛ ΑΓΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ…
Η απόκτηση του «κόφτη» είναι αυτή που απασχολεί περισσότερο από κάθε άλλη μεταγραφική κίνηση τον Ολυμπιακό. Με το όνομα του Γκιγέρμε να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας που έχουν φτιάξει διοίκηση και προπονητής. Οι επαφές με τη Λα Κορούνια για τον Βραζιλιάνο συνεχίζονται, αλλά οι Ισπανοί συνεχίζουν να κωλυσιεργούν, προσδοκώντας σε μια καλύτερη πρόταση, είτε από τους Πειραιώτες είτε από άλλη ομάδα. Με τον παίκτη, ωστόσο, να έχει πειστεί πλέον και να πιέζει και ο ίδιος από την πλευρά του να τελειώσει η αναμονή του. Εξάλλου και ο προπονητής του δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί από τη διοίκηση της Ντέπορ ότι δεν μπορεί να τον υπολογίζει, καθώς θα πάρει μεταγραφή.

Η λίστα του Ολυμπιακού, βεβαίως, περιλαμβάνει κι άλλα σημαντικά ονόματα. Με πρώτο αυτό του Μίκελ Αγκού. Ο Νιγηριανός διεθνής αμυντικός μέσος ταιριάζει ιδανικά στο στιλ παίκτη που αναζητά ο Πέδρο Μαρτίνς, ωστόσο, η περίπτωσή του είναι εξίσου δύσκολη, καθώς η Πόρτο προτιμάει να τον δώσει με μεταγραφή και όχι πώληση. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να κρατάει «ζεστό» τον Στεφάν Εμπιά, ο οποίος από την πλευρά του μιλάει με αρκετές ομάδες από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία, στον Ολυμπιακό έχει προταθεί και εξετάζεται και η επίσης περίπτωση του Γουίλιαμ Βενκέρ. Του 29χρονου Γάλλου αμυντικού μέσου της Αντάλιασπορ, που είχε απασχολήσει και παλαιότερα τον Ολυμπιακό, πριν καταλήξει στη Ρόμα! Ακόμη μία δύσκολη και ακριβή περίπτωση, που ωστόσο επιβεβαιώνει ότι ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει παίκτη υψηλού επιπέδου στη συγκεκριμένη θέση.

ΚΟΥΚΑ, ΣΟΛΝΤΑΝΟ, ΡΟΥΙ ΦΟΝΤΕ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Το θέμα του επιθετικού είναι πολύ πιο περίπλοκο για τον Ολυμπιακό. Κυρίως, διότι η επιλογή του ιδανικού σέντερ είναι μια πολύ σοβαρή απόφαση. Μια απόφαση που μπορεί να επηρεάσει συνολικά την απόδοση της ομάδας, είτε θετικά είτε αρνητικά. Από to10.gr έχετε ενημερωθεί εδώ και καιρό για την επιθυμία του Πέδρο Μαρτίνς να συνεργαστεί ξανά με τον Αχμέντ Χασάν. Τον Αιγύπτιο σέντερ φορ της Μπράγκα, για τον οποίο υπάρχουν επαφές εδώ και σχεδόν 20 ημέρες. Με τον Κούκα να είναι θετικός στο να συνεργαστεί εκ νέου με τον πρώην προπονητή του και τη διαφορά μεταξύ των ομάδων να έχει μειωθεί αισθητά (σ.σ. οι διαφωνία υπάρχει στον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των χρημάτων).

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός επέλεξε το βράδυ να χαμηλώσει τους τόνους για τον Ρούι Φόντε, αναφέροντας ότι «είναι απλά ένας από τους στόχους που εξετάζουμε». Ωστόσο παραμένει ψηλά στη λίστα. Οι επαφές με τη Φούλαμ συνεχίζονται, ο Μαρτίνς έχει καλή άποψη για την αξία του και γνωρίζει τι μπορεί να πάρει από τον συμπατριώτη του. Επίσης γνωρίζει ότι είναι παίκτης με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία μοιάζουν αρκετά με του Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πάντως, οι Αγγλοι επιμένουν ότι ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει ακόμη και στις λεπτομέρειες του δανεισμού με τους Λονδρέζους και ο παίκτης «αναμένεται να μεταβεί στην Ελλάδα»!

Ένα όνομα που μπήκε ξανά στη μεταγραφική επικαιρότητα του Ολυμπιακού είναι ο Φράνκο Σολδάνο. Ο 23χρονος Αργεντινός επιθετικός έχει αξιολογηθεί από το τμήμα σκάουτινγκ και τον προπονητή και φαίνεται ότι η περίπτωσή του κρίνεται πολύ ενδιαφέρουσα. To10.gr αποκάλυψε το απόγευμα της Παρασκευής τις επίσημες επαφές που ξεκίνησαν με τον παίκτη και την Ουνιόν Σάντα Φε οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, όπως και τις λεπτομέρειες των απαιτήσεων της αργεντίνικης ομάδας. Μάλιστα, δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη εάν ο Ολυμπιακός καταλήξει, τελικά στον Σολδάνο. Καθώς και από άποψη σωματοδομής, αλλά και από άποψη προοπτικής, η περίπτωσή του είναι από εκείνες που παραδοσιακά θέλγουν τον Ολυμπιακό.

  • Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι η περίπτωση του Ρούι Φόντε είναι πολύ διδακτική. Ο Ολυμπιακός περίμενε να κλείσει η αγγλική μεταγραφική αγορά και να κάνει στη συνέχεια τις κινήσεις και τις επαφές του για παίκτες που έχει ξεχωρίσει από το Νησί. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις σε ό,τι έχει να κάνει με τους παίκτες που προτείνονται από την Πρέμιερ Λιγκ. Και για την επίθεση και για τις υπόλοιπες θέσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ