Ξάνθη – Αρης 0-1

Ξάνθη – Αρης 0-1

Με τον Χαμζά Γιουνές να σκοράρει για πρώτη φορά με τη φανέλα του Άρη, οι κίτρινοι επικράτησαν με 1-0 στα Πηγάδια της Ξάνθης σε φιλικό. Περισσότεροι από 400 οπαδοί των Θεσσαλονικέων στο γήπεδο, δημιούργησαν ένα μικρό «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στο γήπεδο στο οποίο είχε δώσει τα διαπιστευτήρια της εκτελεστικής του δεινότητας με την φανέλα της Ξάνθης, ο Χαμζά Γιουνές  δεν θα μπορούσε να μην είναι ο πρωταγωνιστής του σημερινού φιλικού. Ο Τυνήσιος επιθετικός άνοιξε λογαριασμό με την φανέλα του Άρη, χαρίζοντας την ομάδα του την νίκη (1-0) επί της Ξάνθης. Με την ομάδα του Πάκο Ερέρα να αγωνίζεται μόνο τυπικά εκτός έδρας, καθώς στο γήπεδο οι οπαδοί της ήταν περισσότεροι (400) από τους φιλάθλους των γηπεδούχων και φυσικά  κέρδισαν εύκολα την μάχη της εξέδρας.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του αγώνα

Υπό το βλέμμα του Μπρούνο Γκάμα, που βρέθηκε στα Πηγάδια, ο Άρης πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση και έδειξε ότι από παιχνίδι σε  παιχνίδι θα γίνεται καλύτερος. Απέναντι σε μια Ξάνθη που έδειξε αναποτελεσματική στην τελική προσπάθεια, ενώ ήταν καλύτερη στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Κάτι απόλυτα λογικό, αν αναλογιστεί κανείς, ότι σε αντίθεση με τον Άρη, οι γηπεδούχοι έκαναν λίγες αλλαγές στο ρόστερ τους σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Η μάχη της τακτικής

Ο Ερέρα παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-3-3 και με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με την Λάρισα. Τερματοφύλακας ήταν ο Κουέστα, ο Τζανακάκης στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Μενέντεθ στο αριστερό, ενώ Σόουζα και Βέλεθ  το κεντρικό δίδυμο. Ο Μπάσα αγωνίστηκε ως αμυντικό χάφ, έχοντας μπροστά τους Κολάσο (αριστερά) και Ιντζόγλου(δεξιά). Ο Γκαρσία έπαιξε αριστερά στη επιθετική γραμμή, ο Παυλίδης δεξιά και ο Γιουνές στη κορυφή. Η Ξάνθη, που ολοκλήρωσε με ήττα (2-1) από την ΑΕΛ Λεμεσού το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, παρατάχτηκε επίσης με  σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Ζίβκοβιτς, ο Σιλά κάλυψε το  δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, ο Μπαξεβανίδης στο αριστερό, ενώ Λισγάρας και Κασάδο ήταν το κεντρικό δίδυμο. Ο Καμαρά ήταν ο μοναδικός «κόφτης», έχοντας μπροστά τους Ντουρίτσκοβιτς και Ντε Λούκας. Ο Μπουλά αγωνίστηκε στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, ο Γέντρισεκ στην δεξιά και ο Καστρο στη κορυφή.

Μοιρασμένο το  παιχνίδι

Στο 6ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού, με τον Καμαρά να σουτάρει δυνατά και τον Κουέστα να απομακρύνει σε κόρνερ. Οι παίκτες της Ξάνθης πίεζαν ψηλά, προκειμένου να εμποδίσουν την ανάπτυξη του παιχνιδιού του Άρη, κάτι που κατάφεραν στα πρώτα 15 λεπτά. Μετά τα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης ο Άρης ανέβασε την απόδοση του και πίεσε την Ξάνθη, με τον Μπάσα να κυριαρχεί στη μεσαία γραμμή.

Άνοιξε λογαριασμό ο Γιουνές

Η ομάδα του Πάκο Ερέρα κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου , με το πρώτο γκολ του Χαμζά Γιουνές με την φανέλα του Άρη. Μετά από κόρνερ του Κολάσο και φάση διαρκείας μέσα στην μεγάλη περιοχή της Ξάνθης , η μπάλα κατέληξε στον Τυνήσιο επιθετικό , που με ωραίο πλασέ  την έστειλε στα δίχτυα της πρώην ομάδας του.

Μπήκε δυνατά η Ξάνθη, ισορρόπησε ο Άρης

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το δεύτερο ημίχρονο και πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Στο 55ο λεπτό, μάλιστα, έχασαν ευκαιρία να φτάσουν στην ισοφάριση, όταν μετά από σέντρα του Ντουρίτσκοβιτς από δεξιά, ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ήταν ο Ναζλίδης αυτός που απομάκρυνε την μπάλα πάνω στην γραμμή, μετά από σουτ του Ντε Λούκας, σώζοντας την εστία της ομάδας του  από βέβαιη παραβίαση. Στη συνέχεια ο Άρης ισορρόπησε το παιχνίδι, καθώς οι παίκτες του κατάφεραν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα. Οι δυο ομάδες έκαναν αρκετές αλλαγές με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα.

 Το πείραμα με τον  Βέλεθ

Με την είσοδο του Δεληζήση – ως παρτενέρ του Σόουζα στα στόπερ- στον αγωνιστικό χώρο, ο Ερέρα δοκίμασε για πρώτη φορά τον Βέλεθ στα αμυντικά χαφ. Θέση στην οποία, αν και δεν είναι η φυσική του, είχε αγωνιστεί αρκετές φορές στην καριέρα του ο Ισπανός, που διακρίνεται για την καλή τεχνική του κατάρτιση. Η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά, χωρίς, όμως, να καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς):  Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας (40’ Μελιόπουλος), Κασάδο, Σιλά, Καμαρά (69’ Ορφανίδης), Ντε Λούκας, Ντουρίτσκοβιτς (69’ Σοφιάν), Γέντρισεκ, Κάστρο, Μπουλά (80’ Φασίδης).

Άρης (Πάκο Ερέρα) : Κουέστα (46’ Ανανγνωστόπουλος), Τζανακάκης (75’ Κωνσταντινίδης), Βελέθ, Σόουζα, Μενέντεθ (75’ Δεληζήσης), Μπάσα (75’ Βαλεριάνος), Ιντζόγλου (68’ Ματίγια), Κολάσο, Παυλίδης (81’ Μιλούνοβιτς), Γκαρσία (88΄Διαμαντόπουλος), Γιουνές (46’ Ναζλίδης).

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ