Γκιγιέρμε: Αυτός είναι ο «σκύλος» που πήρε ο Θρύλος (vids)

Γκιγιέρμε: Αυτός είναι ο «σκύλος» που πήρε ο Θρύλος (vids)

To10.gr παρουσιάζει τον Βραζιλιάνο αμυντικό χαφ που ήρθε στην Ελλάδα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον Ολυμπιακού – Τα πρώτα βήματα σε Πορτουγκέσα και Κορίνθιανς, η μετακόμιση στην Ευρώπη για την Ουντινέζε και οι εξαιρετικές χρονιές στη Λα Κορούνια.

Το κομμάτι που έλειπε από το παζλ του φετινού ρόστερ του ετοιμάζεται να προσθέσει ο Ολυμπιακός, με τους Πειραιώτες να έχουν φέρει στην Ελλάδα τον Γκιγιέρμε και να απομένουν πλέον τα τυπικά για να ντυθεί και επίσημα στα ερυθρόλευκα ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις με την ισπανική ομάδα κατάφερε να βρει τη χρυσή τομή με το σύλλογο της Γαλικίας και πλέον ο Λατινοαμερικάνος άσος είναι στην χώρα μας για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους Πειραιώτες. Μια μεταγραφή που ανεβάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό και τον δυναμώνει πάρα πολύ στον άξονα, ενόψει της δύσκολης και απαιτητικής σεζόν που έχει μπροστά του. Ο Πέδρο Μαρτίνς τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη υψηλού επιπέδου, που έλειπε από το ρόστερ της ομάδας.

Ο Γκιγιέρμε ντος Σάντος Τόρες είναι ένα σύγχρονο αμυντικό χαφ, που εκτός από τον ανασταλτικό τομέα μπορεί να βοηθήσει πολύ και στο δημιουργικό κομμάτι. Είναι γρήγορος έχει πολύ καλή αντίληψη του χώρου που κινείται και με το ασφυκτικό του πρέσσινγκ «πνίγει» τους αντιπάλους του. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Λα Κορούνια του έδωσαν το προσωνύμιο «σκύλος». Ο Λατινοαμερικάνος θα κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή, με τον Ολυμπιακό να προχωράει σε μια σπουδαία μεταγραφή.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών θεωρεί ότι μαζί με τον Μπίμπαρς Νάτχο θα συνθέσει ένα πολύ καλό δίδυμο στη μεσαία γραμμή, το οποίο θα ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό και θα τον οδηγήσει σε μεγάλες νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο 27χρονος έρχεται στους Πειραιώτες έχοντας στην πλάτη του δύο γεμάτες σεζόν στη Λα Κορούνια με 34 και 33 συμμετοχές αντίστοιχα. Τα τελευταία δύο χρόνια έκανε σταθερά βήματα προόδου και πλέον έρχεται στον Ολυμπιακό για να τον βοηθήσει να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το ποδοσφαιρικό ταξίδι του Γκιγιέρμε ξεκίνησε το 2009 από την Πορτουγκέσα, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2012 όταν και μετακόμισε στην Κορίνθιας έναντι 2,85 εκατ. ευρώ. Την τριετία που αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα της Πορτουγκέσα έπαιξε σε 44 παιχνίδια, έχοντας 4 γκολ και 1 ασίστ. Η μεταγραφή του στην Κορίνθιας ήταν το δεύτερο σκαλοπάτι στην καριέρα του, με τον Βραζιλιάνο άσο να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την ασπρόμαυρη φανέλα. Στην Κορίνθιανς έπαιξε για δύο χρόνια, στα οποία είχε 48 συμμετοχές με 6 γκολ και 2 ασίστ.

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων, με την Ουντινέζε τον Ιούλιο του 2014 να ανακοινώνει την απόκτησή του έναντι 4,5 εκατ. ευρώ. Ο Γκιγιέρμε έγινε αμέσως βασικός και στην πρώτη του χρονιά στην Ιταλία πραγματοποίησε συνολικά 37 συμμετοχές (3 ασίστ).  Τη δεύτερη σεζόν ένας τραυματισμός τον άφησε εκτός για μεγάλο διάστημα, με αποτέλεσμα να παίξει μόλις σε 8 παιχνίδια (1 ασίστ).

Το καλοκαίρι του 2016 η Λα Κορούνια χτύπησε την πόρτα της ιταλικής ομάδας και ζήτησε δανεικό τον Γκιγιέρμε. Ο Βραζιλιάνος μετακόμισε στη Γαλικία και έδειξε με το… καλημέρα τις αρετές του. Ο Λατινοαμερικάνος πήρε τη φανέλα του βασικού στο… σπίτι του και τη σεζόν 2016/2017 πραγματοποίησε συνολικά 34 συμμετοχές. Οι άνθρωποι της Λα Κορούνια εντυπωσιάστηκαν από τις εμφανίσεις του και στο τέλος της σεζόν τον απέκτησαν από την Ουντινέζε έναντι 4,5 εκατ. ευρώ. Την περσινή χρονιά ο Γκιγιέρμε ήταν και πάλι από τα βασικά γρανάζια της Ντεπορτίβο, έχοντας 33 συμμετοχές.

Ο υποβιβασμός της ισπανικής ομάδας έφερε τον Γκιγιέρμε στην πόρτα της εξόδου. Ο Ολυμπιακός πίεσε πάρα πολύ τη διοίκηση της Λα Κορούνια, έδωσε μια μεγάλη μάχη με τους Ισπανούς και κατάφερε να τον φέρει στην Ελλάδα. Ο Βραζιλιάνος ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, με τους Ερυθρόλευκους να είναι η 5η ομάδα στην καριέρα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ