ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 1-1

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 1-1

Ο ΠΑΣ ήταν ανώτερος στην αναμέτρηση είχε καλύτερες ευκαιρίες για να νικήσει αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και δεύτερη φορά. Κάπως έτσι ο Παναιτωλικός που ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο έκανε το 1-1 και έκλεψε έναν βαθμό στα Γιάννενα με γκολάρα του Μοράρ.

Πως μπορείς να μη νικήσεις ένα ματς στο οποίο επί της ουσίας παίζεις μόνος σου για 45 λεπτά; Ο ΠΑΣ παρέδωσε δωρεάν μαθήματα στους Ζωσιμάδες, έστω και προς αποφυγή. Πίεσε, έχασε ευκαιρίες, σκόραρε, ξαναέχασε ευκαιρίες μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά στο β’ τα έκανε όλα λάθος. Και κάπου εκεί ήρθε η ρουκέτα του Μοράρ.

Ο Κόντε λειτούργησε εγωιστικά στο 6’, αδικώντας στο τέλος την προσπάθειά του. Ο Σολτάνι πάλι, όχι. Στο 22’ υποδέχθηκε άψογα τη σέντρα του Μπουκουβάλα (που παραλίγο να ματιαστεί από το επίμονο κοίταγμα του Μαρινάκη), με το κοντρόλ του απέφυγε τον Μιχάι και στη συνέχεια εκτέλεσε στη δεξιά γωνία του Τσέναμο. Ο οποίος βρήκε μεν την μπάλα, αλλά όχι με τέτοια δύναμη ώστε να της αλλάξει πορεία. Στο 37’ ο γκολκίπερ του ΠΑΣ τα κατάφερε καλύτερα, νικώντας τον Κόντε στο τετ α τετ.

Αυτές ήταν οι κορυφαίες στιγμές του ΠΑΣ στο πρώτο μέρος, ο οποίος έκλεισε το ημίχρονο με διψήφιο αριθμό τελικών και απόλυτη κυριαρχία. Όσο για τους Αγρινιώτες, απλώς παρατηρούσαν τα τεκταινόμενα, συχνότατα εξ αποστάσεως. Οι Γιαννιώτες χτύπησαν αλύπητα την πλευρά του Μαρινάκη, σε βαθμό που οι επιθέσεις εναντίον του συνεπίθετού του, Βαγγέλη, από «εξυγιαντές» και «τηλεδικαστές», να φαντάζουν χαϊδολογήματα και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη…

Ο Παναιτωλικός απείλησε με τον Ρόσα στα 50 δευτερόλεπτα από τη σέντρα του β’ και με το πέρασμα ενός τετάρτου ήταν ήδη σαφές πως οι Γιαννιώτες μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο για να συντηρήσουν το προβάδισμα. Οι παίκτες του Πετράκη εμφανίστηκαν αρκετά παθητικοί περιμένοντας διαρκώς πίσω από την μπάλα και το πόσο αδίκησαν τον εαυτό τους φάνηκε στο 64’: το κόρνερ του Ναδάλες έφτασε μέσω Μιχαήλ στον Κόντε, ο οποίος τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι με ένα γυριστό βολέ. Έχοντας χάσει (ή παραδώσει, ό,τι προτιμάτε) τον έλεγχο στον Παναιτωλικό, ο ΠΑΣ είδε τον Μοράρ να πετυχαίνει ένα από τα ωραιότερα γκολ του πρωταθλήματος (73’). Όταν ο Βελλίδης κατάλαβε με ακρίβεια την τροχιά του καταπληκτικού σουτ, ήταν ήδη αργά για να αποσοβήσει το μοιραίο.

Οι Γιαννιώτες άκουσαν ξανά το «ντιν» του δοκαριού στο 76’, από κόρνερ του Σολτάνι και προσπάθεια του Μαυροπάνου αυτή τη φορά. Σε ένα ολόκληρο ημίχρονο, δεν κατάφεραν να βγάλουν ούτε μια φάση της προκοπής από κανονική ροή και αφού η τύχη τους γύρισε δυο φορές την πλάτη, χρειάστηκε να συμβιβαστούν στην ιδέα της ισοπαλίας. Την τύχη σου τη φτιάχνεις βεβαίως και εν προκειμένω, ο ΠΑΣ ήταν αυτός που χάλασε τη δική του. Προς γνώση και συμμόρφωση λοιπόν

Το κλειδί: Είναι αυτό που είχαν στα χέρια τους οι Γιαννιώτες για 45 λεπτά και το παρέδωσαν με το που βγήκαν από τα αποδυτήρια. Μαζί με την κατοχή μπάλας, ο ΠΑΣ χάρισε ουσιαστικά και τον έναν από τους δυο βαθμούς που έχασε στον Παναιτωλικό.

Το 10άρι: Μπήκε στο 65’, καθάρισε στο 69’. Ο Βλάντ Μοράρ ήταν ο άνθρωπος που σημάδεψε την αναμέτρηση με ένα σπάνιο γκολ, χαρίζοντας στην ομάδα του έναν βαθμό που φαινόταν ανέλπιστος στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς.

Στον πάγκο: Σπανίως συναντάς τέτοιο ροτέισον εν ώρα αγώνα, σαν κι αυτό που έκανε ο Χάβος στο πρώτο ημίχρονο. Πολλοί παίκτες του ήταν εκείνοι που άλλαξαν θέσεις, σε μια κωμικοτραγική βερσιόν του total football που λανσάρισε κάποτε ο Άγιαξ.

Γιατί κόουτς: Σε ένα ματς με τόσο απόλυτη υπεροχή, δεν παραδίδεις την πρωτοβουλία στον αντίπαλο παρά μόνο όταν αποκτάς σκορ ασφαλείας. Ό,τι κι αν είπε ο Πετράκης στο ημίχρονο, είναι ξεκάθαρο πως επρόκειτο για λανθασμένη προσέγγιση, δίνοντας στον Παναιτωλικό τη δυνατότητα να πιστέψει και τελικά να ισοφαρίσει.

ΠΑΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-1

ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Σκόνδρας (77’ Κοζορώνης), Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Λίλα, Γιάκος, Μανθάτης, Σολτάνι, Κόντε

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Τσέναμο, Μύγας Χαντάκιας (74’ Ροντρίγκες), Μιχάι, Μαρινάκης (59’ Μαρκόβσκι), Πάουλο, Μπεχαράνο, Ρόσα (65’ Μοράρ), Μάζουρεκ, Ρότσα, Ντίας

Γήπεδο: Ιωαννίνων (Ζωσιμάδες)
Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος
Βοηθοί: Αντώνης Πυλαρινός, Ανδρέας Μεϊντάνας
Τέταρτος: Αριστομένης Κουτσιαύτης
Γκολ: 22’ Σολτάνι, 69’ Μοράρ
Κόκκινες:
Κίτρινες: Μαρινάκης, Μύγας, Ντίας, Μάζουρεκ, Μπεχαράνο, Κόντε, Μιχάι, Τσέναμο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ