Οι κοιλιακοί του Μπογέ, το χειρουργείο και η επανεξέταση

Οι κοιλιακοί του Μπογέ, το χειρουργείο και η επανεξέταση

Ο τραυματισμός του Αργεντινού έχει βάλει σε... αναμονή τις κινήσεις της ΑΕΚ, ενόψει της επανεξέτασης της κατάστασής του. Πού την πάτησε, η πρόταση για «νυστέρι» και ο λόγος της Τορίνο.

Είναι ίσως η πιο σημαντική (από πλευράς ονόματος) φετινή μεταγραφή της ΑΕΚ. Ένας παίκτης που ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να γίνει ένας από τους ηγέτες της Ενωσης και να την οδηγήσει στους ομίλους του Champions League. Ωστόσο, την ώρα που έπρεπε να δείξει μέσα στον αγωνιστικό χώρο όσα εξαιρετικά σχόλια των ακολουθούσαν, προέκυψε το σοβαρό πρόβλημα στους κοιλιακούς προσαγωγούς.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του Λούκας Μπογέ (περί ου ο λόγος) που καλείται να ξεπεράσει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που αντιμετώπισε οποιοδήποτε πρόβλημα στους κοιλιακούς. Με αποτέλεσμα, τόσο ο ίδιος όσο και οι άνθρωποι της ΑΕΚ να εκπλαγούν δυσάρεστα και να βρίσκονται σε στάση αναμονής για το τι μέλλει γενέσθαι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιατρικό τιμ της Ενωσης πρότεινε εξ αρχής χειρουργική αποκατάσταση της ζημιάς στον ποδοσφαιριστή, ωστόσο ο ίδιος δεν δέχθηκε και μετά από συζητήσεις και με τους γιατρούς της Τορίνο (στην οποία ανήκει), αποφασίστηκε να ξεκινήσει συντηρητικό πρόγραμμα και εντατικές θεραπείες, ώστε να προσπαθήσει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του χωρίς νυστέρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπογέ είχε αισθανθεί ενόχληση στην τελευταία προπόνηση της ΑΕΚ επί ελληνικού εδάφους, δύο ημέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση με τη Σέλτικ, αλλά δεν είχε ανησυχήσει ιδιαίτερα. Την ημέρα του αγώνα, και ενώ επρόκειτο να ξεκινήσει, αισθάνεται πολύ δυνατά «τσιμπήματα» στο σημείο, με αποτέλεσμα να ενημερώσει το ιατρικό επιτελείο και να μείνει εκτός αγώνα.

Εκτοτε έχουν περάσει σχεδόν 10 ημέρες και ακόμη δεν είναι σαφές πότε ο Μπογέ θα είναι έτοιμος και εάν το συντηρητικό πρόγραμμα που επιλέχθηκε έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Με βάση τα όσα έγιναν γνωστά, ο 22χρονος Αργεντινός επιθετικός θα εξεταστεί ξανά ενδελεχώς σε 15 ημέρες, οπότε και θα φανεί η πορεία της κατάστασής του. Εάν τα πράγματα έχουν πάει καλά, τότε θα γλιτώσει το νυστέρι και θα μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στη δράση. Εάν όχι, η αρχική πρόταση της ΑΕΚ και του Λάκη Νικολάου, θα γίνει πράξη.

Κλείνοντας, έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε το πού τραυματίστηκε ο Μπογέ, καθώς έχει και αυτό τη δική του σημασία. Ο Αργεντινός δεν χτύπησε στη διάρκεια της προπόνησης της ΑΕΚ. Τραυμάτισε τους κοιλιακούς του με άσκηση που έκανε στο γυμναστήριο. Ωστόσο αρχικά δεν έδωσε μεγάλη σημασία, έως ότου η ενόχληση έγινε πολύ πιο έντονη την ημέρα του πρώτου αγώνα με τη Σέλτικ.

Οπως και να έχει, πάντως, η ΑΕΚ θα τον περιμένει και άπαντες ελπίζουν ότι δεν θα χρειαστεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Καθώς τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει κίνηση για δύο εξτρέμ και όχι μόνο για έναν, όπως αναφέρει το τωρινό πλάνο. Ειδικά μετά τον τραυματισμό και του Αλμπάνη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ