Πιεμπονγκσάντ, η ώρα της αλήθειας

Πιεμπονγκσάντ, η ώρα της αλήθειας

Πρόσκληση της ΠΑΕ ΠΑΟ στον Ταϊλανδό επιχειρηματία να βάλει χρήματα σε νέα ΑΜΚ και να γίνει επίσημα το νέο αφεντικό του συλλόγου.

Ο δρόμος για τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ είναι εδώ και καιρό στρωμένος από τον Γιάννη Αλαφούζο. Απλώς στην έκτακτη Γενική Συνέλευση το μεσημέρι της Τετάρτης, όπως αναμενόταν, αποφασίστηκε η τροποποίηση του καταστατικού δίνοντας τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε πολίτη εκτός ευρωπαϊκής ένωσης ν’ αποκτήσει μετοχές του Παναθηναϊκού.

Την Παρασκευή, μάλιστα, θα γίνει ΔΣ για να προκηρυχθεί νέα ΑΜΚ. Κι όταν τα βάλει ο Παϊρόζ θα προκηρύξει νέα ΓΣ κι έπειτα από 22 μέρες να εκλέξει νέο συμβούλιο. Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας δεν αποκλείεται, μάλιστα, έως το βράδυ της Πέμπτης με τον γιο του Πιτ να αφιχθούν στην Αθήνα για να ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Στη συνεδρίαση, λοιπόν, της ΓΣ τα μέλη αποφάσισαν την τροποποίηση του άρθρου 10 του καταστατικού και την εναρμόνιση του με την ισχύουσα νομοθεσία που επιτρέπει σε οποιοδήποτε μη Ευρωπαίο να κατέχει μετοχές, σε ποσοστό άνω του 25%, του Παναθηναϊκού. Ο Πιεμπονγκσάντ ουσιαστικά μπορεί πλέον να γίνει αφεντικό στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τις μετοχές να καταλήγουν στην Pan Asia την οποία εκπροσωπεί. Για να μην υπάρξει πρόβλημα, βέβαια, θα πρέπει να δοθεί έγκριση κι από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Στη Συνέλευση συζητήθηκε ακόμα η αντικατάσταση των όρων του ομολογιακού δανείου (23/9/15) με την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου οι κοινές ομολογίες να μετατραπούν σε μετοχοποίηση του δανείου. Δεν αποκλείεται το ομολογιακό να… συμπεριληφθεί στα χρήματα που έχει βάλει ο Αλαφούζος στην τρέχουσα ΑΜΚ, η οποία κλείνει σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, θα γίνει γνωστό την Παρασκευή στο πρώτο σκέλος του ΔΣ που θα ξεκινήσει στις 11.30 πόσα χρήματα από τα 20 εκατ. ευρώ κάλυψε ο Αλαφούζος. Η δεύτερη πρόσκληση, όμως, για τη νέα ΑΜΚ έχει οριστεί για τις 12.00 της Παρασκευής. Αναλυτικά αναφέρεται:

«Σας καλώ όπως παραστείτε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», τη Παρασκευή 24.08.2018, και ώρα 12:00 στα γραφεία της Εταιρείας, με τα κάτωθι θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ: Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Στο πρώτο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου θα συζητηθεί νέα Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ