ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 1-0

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Σαν να μην πέρασε μια μέρα… Από εκεί που τελείωσε πέρσι, ξεκίνησε και φέτος το πρωτάθλημα της «εξυγίανσης» με τον Κουτσιαύτη να δίνει πέναλτι-φάντασμα στον ΠΑΟΚ για να νικήσει (1-0) τον καλύτερο Αστέρα Τρίπολης!

Τα «όργανα» άρχισαν με το… καλημέρα! Από εκεί που τελείωσαν πέρσι, ξεκίνησαν και φέτος! Η «εξυγίανση» έδειξε τα «δόντια» της στην Τούμπα με τον Κουτσιαύτη να… επιβραβεύει τον Πρίγιοβιτς για την βουτιά του και να δίνει πέναλτι στο 58΄ «ξεκλειδώνοντας» έτσι για τον ΠΑΟΚ το ματς που μέχρι τότε έδειχνε «άλυτος γρίφος» (1-0).

Η «εξυγίανση» όμως του «χαλίφη του βορρά» είχε την λύση και στην πρώτη «βουτιά» παίκτη του ΠΑΟΚ μέσα στην περιοχή σφύριξε πέναλτι για να βγάλει από την δύσκολη θέση τους γηπεδούχους. Ο Αστέρας άλλωστε μέχρι εκείνο το σημείο κρατούσε με σχετική άνεση το μηδέν στην εστία του και απειλούσε τον ΠΑΟΚ που ως γνωστόν ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς εξαιτίας περσινής τιμωρίας, με «γκέλα».

Η πρεμιέρα όμως για τον ΠΑΟΚ συνδυάστηκε με νίκη με… MVP τον διαιτητή Κουτσιαύτη που την κατάλληλη στιγμή έβγαλε τον δικέφαλο του βορρά από την δύσκολη θέση. Σε ένα ματς που ο Αστέρας παρά την… εκτέλεση του Κουτσιαύτη, κυριάρχησε μετά το 1-0 και έχασε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει και να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας που δικαιούταν βάση της συνολικής εικόνας του ματς. Δεν είχε υπολογίσει όμως στον Κουτσιαύτη…

Από την πρώτη κιόλας αγωνιστική η «εξυγίανση» των «δικών μας» Γραμμένων έστειλε το μήνυμα μέσω του Κουτσιαύτη και έσπρωξε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο «τρίποντο» της σεζόν.

Έκανε αλλαγές ο Λουτσέσκου

Χωρίς τους Πέλκα, Βαρέλα και Μαουρίσο παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου σε σχηματισμό 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Μάτος, αριστερά ο Βιερινία και στο κέντρο της άμυνας οι Κρέσπο και Χατσερίντι. Στη μεσαία γραμμή οι Κάνιας και Σάκχοφ. Στις πτέρυγες οι Ζαμπά και Ουάρντα, στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς και πίσω του ο Ελ Καντουρί.

Από την άλλη πλευρά ο Σάββας Παντελίδης σε σχηματισμό 4-3-3 με τους Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Κώτσιρας, αριστερά ο Ορτέγκα και στο κέντρο της άμυνας οι Πασαλίδης και Τριανταφυλλόπουλος. Στη μεσαία γραμμή οι Βαλιέντε, Μουνάφο και Ιγκλέσιας. Τέλος στην επίθεση η ελληνική τριπλέτα Τσιλιανίδης, Μανιάς και Καλτσάς.

Ο Δικέφαλος από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ανέλαβε τα ηνία του αγώνα με τον Αστέρα να συναινεί και να μένει κοντά στα καρέ του Παπαδόπουλου. Οι Ασπρόμαυροι έβγαζαν ανάπτυξη στο ξεκίνημα από τα άκρα, μάλιστα στη φάση του 8ου λεπτού υπήρξε μια συνεργασία ανάμεσα στην αριστερή και την δεξιά πλευρά. Μετά από προσωπική ενέργεια του Ουάρντα, ο Αιγύπτιος βρήκε τον Ζαμπά. Ο τελευταίος έπιασε εν κινήσει το σουτ με τον Παπαδόπουλο να εκτινάσσεται από την εστία του και να αποσοβεί το γκολ.

Η ομάδα της Αρκαδίας έχοντας ως κινητήριο μοχλό τον Μουνάφο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις αργές επιστροφές των αμυντικών του ΠΑΟΚ βγάζοντας συχνά πυκνά στις κόντρα επιθέσεις την ελληνική τριπλέτα του Αστέρα. Στο 19′ ο Τσιλιανίδης σεντράρε, η μπάλα κοντράρει στον Χατσερίντι και ο Πασχαλάκης πριν του Μανιά βγήκε και μπλόκαρε την μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να γέρνει επιθετικά από την αριστερή πλευρά, καθώς ο Κώτσιρας που είχε δει την κίτρινη κάρτα είχε πολλά προβλήματα στο μαρκάρισμα του Ουάρντα, αλλά και στα ανεβάσματα του Βιερίνια, έχασε στο 28ο λεπτό άλλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Ελ Καντουρί σέντραρε από αριστερά με τον Σακχόφ να πιάνει την κεφαλιά και τον Παπαδόπουλο να πετάγεται στην γωνία του για να διώχνει σε κόρνερ. Ο Αστέρας απάντησε στην ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο 40′ με το διαγώνιο σουτ του Τσιλιανίδη και τον Πασχαλάκη να διώχνει στη γωνία του τον κίνδυνο.

Από τους Θεσσαλονικείς η απουσία του Μαουρίσιο ήταν αισθητή καθώς το δίδυμο Σάκχοφ Κάνιας δεν μπορούσε να βγάλει καλές συνεργασίες. Οι περισσότερες εμπνεύσεις τους σκόνταφταν πάνω στους αμυντικούς του Αστέρα. Ο Παντελιάδης θέλοντας να βάλει ένα stop στις επιθετικές προσπάθειες του ΠΑΟΚ από την δεξιά πλευρά του έβγαλε τον Κώτσιρας και πέρασε στο παιχνίδι τον Κυριακόπουλο. Ο τελευταίος όμως δεν ήταν αυτός που κάλυψε την δεξιά πλευρά της άμυνας του Αστέρα, αλλά ο Βαλιέντε.

Πέναλτι-δώρο και 1-0

Ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη έχασε τον έλεγχο του αγώνα με τον Αστέρα να το έχει πάει στον ρυθμό που ήθελε και να το ελέγχει απόλυτα. Στο 58′ ήρθε η φάση που καθόρισε το παιχνίδι με τον Κουτσιαύτη να κρίνει τον νικητή. Ο Πρίγιοβιτς βούτηξε μπροστά από τον Παπαδόπουλο και ο διαιτητής έδειξε άσπρη βούλα με τον Σέρβο επιθετικό να κάνει το 1-0.

Παρά την… εκτέλεση απο τον Κουτσιαύτη ο Αστέρας δεν πτοήθηκε και έψαξε την ισοφάριση κάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες, με κυριότερη αυτή του 70΄όπου μετά από κόρνερ ο Τριανταφυλλόπουλος χωρίς μαρκάρισμα έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστία του Πασχαλάκη.

Πρώτη του Βέρνμπλουμ και πίεση απο Αστέρα 

Παρότι ο Ράζβαν Λουτσέσκου, είχε πει πως ο Πόντους Βέρνμπλουμ θα είναι έτοιμος μετά την διακοπή του πρωταθλήματος, έκανε ντεμπούτο σήμερα στη θέση του Κάνιας. Ο Σουηδός πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Κάνιας με τον κόσμο να αποθεώνει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Δικέφαλου.

Ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο έριξε την απόδοση του λόγω του αγώνα της Τετάρτης με τη Μπενφίκα. Οι Αρκάδες βρήκαν την ευκαιρία να βγουν για τα καλά στην επίθεση αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 85′ ο Μανίας με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Πασχαλάκη να διώξει τον κίνδυνο από την εστία του.

10άρι: Ο Ουάρντα είχε καλή απόδοση και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο προβλημάτισε τους αμυντικούς του Αστέρα. Κανείς όμως συνολικά δεν ξεχώρισε τόσο όσο ο… Κουτσιαύτης.

Στον πάγκο: Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέποντας πως η ομάδα του είχε κάποια θέματα στη μεσαία γραμμή, αποφάσισε να επισπεύσει το ντεμπούτο του Πόντους Βέρνμπλουμ. Αυτό έγινε γιατί στον πάγκο δεν υπήρχε κάποιος άλλος ποδοσφαιριστές που θα μπορούσε να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή.

Γιατί κόουτς: Ο Σάββας Παντελίδης δεν εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες που είχε ο ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή, αλλά και στην άμυνα με τις αργές επιστροφές που είχαν οι ασπρόμαυροι. Στο δεύτερο ημίχρονο όσες φορές απείλησε ο Αστέρας την εστία του Πασχάλακη προήλθε από στημένη μπάλα

Το κλειδί: Ο Αριστομένης Κουτσαύτης το… κρατούσε στα χέρια του και όταν χρειάστηκε το έδωσε στον ΠΑΟΚ για να νικήσει.

ΠΑΟΚ- ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0

Γκολ: Πρίγιοβιτς 58′

Κίτρινες: Τριανταφυλλόπουλος, Χατσερίντι, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Ελ Καντουρί, Βαλιέντε

Κόκκινες: –

Γήπεδο: ΤΟΥΜΠΑΣ

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαυτης

Βοηθοί: Αθανάσιος Κολοσιώνης- Κωνσταντίνος Καλαμπόκης

Τέταρτος διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιερίνια, Κάνιας(74′ Βέρνμπλουμ), Σακχόφ, Πέλκας, Ουάρντα, Ζαμπά (67′ Μπίσεσβαρ), Ελ καντουρί Πρίγιοβιτς (82′ Ακπομ).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Ορτέγκα (79′ Δουβίκας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κώτσιρας (Κυριακόπουλος), Βαλιέντε, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης, Μανιάς, Καλτσάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ