ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Ποιοι Κιτρινόμαυροι ξεχώρισαν στη νίκη με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος.

Με τον αέρα της πρωταθλήτριας η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ και ξεκίνησε ιδανικά την περιπέτειά της στο νέο πρωτάθλημα. Ο Πόνσε στο 37’ άνοιξε το σκορ για την Ενωση και στο 47’ ο Λιβάγια σφράγισε τη νίκη της ΑΕΚ απέναντι στους Ηπειρώτες.

Βασίλης Μπάρκας: Πέρασε ένα από τα πιο ήσυχα βράδια του στην ΑΕΚ. Μόνο σε εξόδους χρειάστηκε να επέμβει και γενικώς κάτω από τα δοκάρια του ήταν ήρεμος και σίγουρος.

Μιχάλης Μπακάκης: Είχε εντολή από τον Ουζουνίδη να παίζει τρίτο στόπερ όταν κάνει επίθεση η ΑΕΚ για να ανεβαίνει ο Λόπες από αριστερά. Πολύ καλή εμφάνιση, ελάχιστα προβλήματα στην άμυνα, βοήθησε και επιθετικά όσο μπορούσε.

Ελντερ Λόπες: Είχε εντολή από τον Ουζουνίδη να παίρνει όλη την πλευρά για να συγκλίνει ο Μπακασέτας. Το έκανε στο μέγιστο βαθμό και έδωσε πολλές βοήθειες στην ανάπτυξη της ΑΕΚ από αριστερά. Πολύτιμος για ακόμη ένα ματς ως χαφ εξτρέμ.

Ούρος Τσόσιτς: Η αγωνιστική του αδράνεια φάνηκε στο ξεκίνημα του ματς. Χρειάστηκε χρόνο και τις βοήθειες του Λαμπρόπουλου για να πάρει τα… πάνω του. Θετικό ότι δεν είχε δουλειά να κάνει απόψε και όταν χρειάστηκε ήταν σωστός. Στο τέλος παραλίγο να χριστεί και σκόρερ.

Βασίλης Λαμπρόπουλος: Αποτελεσματικός, έχασε μόνο μία φάση και αυτή λόγω κόντρας στο α’ ημίχρονο. Βοήθησε πολύ τον Τσόσιτς να προσαρμοστεί και ήταν καταλυτικός σε κάθε φάση που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει. Τέταρτο σερί ματς βασικός.

Κώστας Γαλανόπουλος: Πήρε την θέση του Σιμόες ανασταλτικά και έκανε άψογη δουλειά. Μπορεί να μην πήρε πρωτοβουλίες επιθετικά, αλλά αμυντικά έκανε ότι το ζητήθηκε. Και έτρεξε πολύ με τα χαφ του ΠΑΣ Γιάννινα.

Αλεφ: Σπουδαίο ματς από τον νεαρό Βραζιλιάνο. Πολλά κοψίματα, πολύ σωστή και άμεση κυκλοφορία της μπάλας και… σημείο αναφοράς για τον άξονα της ΑΕΚ. Ωστόσο, μπορεί να έκανε πολύ καλή εμφάνιση, αλλά θα θυμάται για πάντα το πόσο ξύλο έφαγε απόψε από τους παίκτες του ΠΑΣ.

Ροντρίγκο Γκάλο: Χρήσιμος ως χαφ εξτρέμ μπροστά από τον Μπακάκη. Μπορεί να μην έκανε κάποια μεγάλη φάση, ή σέντρα φαρμάκι ως συνήθως, αλλά βοήθησε αρκετά. Μετά το 70’ στάθηκε άτυχος όταν τραυματίστηκε.

Τάσος Μπακασέτας: Επαιξε αριστερά στην επίθεση αλλά είχε εντολή να συγκλίνει πολύ. Συμμετείχε σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού, δοκίμασε σουτ, είχε διάθεση να δείξει, αλλά δεν κατάφερε να φανεί όσο Λιβάγια-Πόνσε.

Μάρκο Λιβάγια: Επαιξε μια ώρα στο ματς και ήταν απλά… απόλαυση. Το Α και το Ω στην επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ, με την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα να αδυνατεί να τον αντιμετωπίσει. Τον βοήθησε η παρουσία του Πόνσε και έτσι… λύθηκε κινούμενος περιφερειακά. Στο 36’ «έχτισε» μέσα στην περιοχή μόνος του την φάση του γκολ του Πόνσε για το 1-0, ενώ στο 47’ ήταν ο αποδέκτης της εξαιρετικής επιθετικής ενέργειας της ΑΕΚ για το 2-0.

Εζεκίελ Πόνσε: Ιδανικότερο ντεμπούτο από τη βασική 11αδα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Πόνσε. Σκόραρε στο 37’ καθώς ήταν εκεί που έπρεπε, ενώ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 6’ και στο 21’ και σε γενικές γραμμές μαζί με τον Λιβάγια συνέθεσαν ένα… δίδυμο φωτιά για την αντίπαλη άμυνα.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Πέτρος Μάνταλος: Μπήκε για το τελευταίο μισάωρο του ματς και έπαιξε κοντά στον Πόνσε και μετά στον Γιακουμάκη. Με το ματς στο 2-0 δεν είχε πολλά να κάνει, παρά να πάρει ρυθμό ενόψει Βίντι.

Γιώργος Γιακουμάκης: Μπήκε με πολύ όρεξη να προλάβει να δείξει, αλλά αυτό δεν του βγήκε στο χορτάρι. Είχε φάση για γκολ και έβαλε πολύ δύναμη, ενώ πρέπει να κοντρολάρει περισσότερο τον εαυτό του.

Βίκτωρ Κλωναρίδης: Μπήκε όταν τραυματίστηκε ο Γκάλο και έπαιξε δεξιά στην επίθεση. Είχε ένα πολύ καλό σουτ, αλλά μέχρι εκεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ