Λόπες: «Να είμαστε σοβαροί, δεν έχει τελειώσει η πρόκριση»

Λόπες: «Να είμαστε σοβαροί, δεν έχει τελειώσει η πρόκριση»

Ο Έλντερ Λόπες μίλησε για την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Βίντι στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας πως δεν έχει τελειώσει η πρόκριση.

Ο Έλντερ Λόπες σε δηλώσεις του στο match programme της ΑΕΚ για την αποψινή ρεβάνς με τη Βίντι τόνισε πως η πρόκριση δεν έχει κριθεί και ότι οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να παλέψουν για τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι (22:00). Επίσης ο Πορτογάλος αμυντικός ζήτησε από τον κόσμο της ομάδας να στηρίξει την προσπάθεια, αλλά και να πανηγυρίσει μαζί με τους παίκτες στο τέλος του ματς την πρόκριση στους ομίλους του Chyampions League.

Αναλυτικά τι είπε ο 29χρονος Πορτογάλος αμυντικός στο match programme του σημερινού αγώνα με τη Ούγγρους:

-Πόσο μεγάλο είναι και για εσένα αλλά και για τους συμπαίκτες σου το κίνητρο της συμμετοχής στους ομίλους στο Champions League;

«Πρόκειται για μια τεράστια ευκαιρία αυτή που πλέον έχουμε μπροστά μας, αυτό είναι αλήθεια. Εχουμε τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε και να ξαναγράψουμε ιστορία για αυτή την ομάδα! Το να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε στους ομίλους του Champions League, που είναι μία από τις καλύτερες διοργανώσεις στον κόσμο, συνιστά από μόνο του ξεχωριστό κίνητρο. Εμείς έχουμε πάρα πολύ όρεξη, έχουμε τη φιλοδοξία και είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

-Πόσο μεγάλη επιτυχία ήταν για εσάς η πρόκριση επί της Σέλτικ και πόση δύναμη σας δίνει για τη συνέχεια;

«Το να παίζεις απέναντι σε μια ομάδα τόσο ιστορική όσο η Σέλτικ και να μπορέσεις να πάρεις την πρόκριση απέναντί της είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Πρόκειται για δύο ματς στο ξεκίνημα της χρονιάς που μας έδωσαν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Βεβαίως αυτή τη στιγμή, που μιλάμε, δεν έχουμε πετύχει κάτι, δεν έχουμε καθαρίσει με την πρόκριση, το μόνο που έχουμε καταφέρει είναι ότι συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και να βλέπουμε μπροστά στο μεγάλο στόχο. Μένει ακόμα δρόμος, υπάρχει η ρεβάνς με τη Βίντι και πρέπει να καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε τον στόχο μας».

-Υπάρχει ο φόβος μήπως μετά το 2-1 της Βουδαπέστης, υποτιμήσετε τη Βίντι;

«Ποτέ δεν ανησύχησα για κάτι τέτοιο. Και είναι λογικό αφού η Βίντι για να φτάσει μέχρι εδώ είχε αποδείξει την ικανότητά της και γνωρίζαμε τους λόγους της επιτυχίας της. Στο ποδόσφαιρο κανένα παιχνίδι δεν μπορεί να είναι εύκολο. Το εύκολο είναι να πάθεις ζημιά αν δεν προσέξεις. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε αποδείξει ότι μόνο όταν είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο 100% μέσα στο γήπεδο, μόνο τότε μπορούμε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μας»…

-Μπορείς να φανταστείς την εικόνα ενός γεμάτου ΟΑΚΑ με τους φιλάθλους της ΑΕΚ να βρίσκονται στο πλευρό σας για αυτή τη μεγάλη πρόκριση; Είναι κάτι που το συζητάτε μεταξύ σας;

«Φυσικά και μπορώ να φανταστώ και πάλι ένα ΟΑΚΑ γεμάτο. Ο κόσμος μας έχει αποδείξει ότι στα κρίσιμα ματς και στις μεγάλες στιγμές αυτής της ομάδας βρίσκεται πάντα εκεί για να στηρίξει την ομάδα. Τον θέλουμε δίπλα μας και σε αυτή τη ρεβάνς με τη Βίντι, γιατί είναι γεγονός ότι αυτή η στήριξη και η ώθηση που παίρνουμε από τους φιλάθλους μας κάνει για εμάς πιο εύκολο το κάθε παιχνίδι. Θα είναι ένα πολύ ωραίο βράδυ και αυτό και για εμάς και για τον κόσμο μας».

-Η ομάδα ξεκίνησε τη σεζόν στην Ελλάδα με τον τίτλο της πρωταθλήτριας. Πώς βλέπεις την εφετινή ΑΕΚ;

-«Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Αυτή τη στιγμή αυτό που κάνουμε είναι να προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε συνεχώς να παρουσιαζόμαστε ολοένα και πιο έτοιμοι στο νέο πρωτάθλημα. Ο προπονητής μας έχει περάσει κάποιες νέες ιδέες στο παιχνίδι μας, τις οποίες εμείς δουλεύουμε και νομίζω ότι καθημερινά θα βελτιωνόμαστε. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και με το υπάρχον ρόστερ, με όλα τα παιδιά που βρίσκονταν αλλά και που έχουν έρθει στην ομάδα, καθώς και με τον νέο προπονητή και εκτιμώ ότι δουλεύουμε καλά. Στο χέρι μας είναι να προσπαθήσουμε έτσι ώστε πολύ σύντομα να βρεθούμε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας προκειμένου να ανταποκριθούμε σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες παίρνουμε μέρος».

-Ο φίλαθλος της ομάδας μπορεί να είναι αισιόδοξος ότι εφέτος θα δει μία ακόμα καλύτερη ΑΕΚ σε σχέση με την περσινή;

«Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε στον κόσμο μας είναι ότι από την πλευρά μας θα κάνουμε πολύ σκληρή δουλειά, όπως μέχρι σήμερα, έτσι ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτή είναι η υπόσχεση που δίνουμε: ότι όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο και γιατί όχι να πάμε ακόμα καλύτερα σε σχέση και με πέρυσι που ήταν μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά για την ομάδα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και με την πορεία στην Ευρώπη».

-Σε όσους αμφισβήτησαν την περσινή σας επιτυχία, εσείς είστε έτοιμοι ώστε η ΑΕΚ να απαντήσει με ένα ακόμα πρωτάθλημα; Με τη δεύτερη σερί κατάκτηση;

«Κατά την προσωπική μου άποψη πέρυσι ήμασταν οι δίκαιοι πρωταθλητές. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία επ’ αυτού. Εμένα δεν μου αρέσει να κάνω κάποια σχόλια, ούτε να μπαίνω στη διαδικασία των απαντήσεων σε όσα μπορεί να λέει ο καθένας. Μου αρέσει η ομάδα να αποδεικνύει μέσα στο γήπεδο το αν αξίζει ή όχι, οπότε δεν έχω κάτι να σχολιάσω. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι μέσα στο γήπεδο θα προσπαθήσουμε και πάλι να αποδείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα και στο τέλος θα φανεί, αν θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

-Από τον Ελντερ Λόπες στη δεύτερη χρονιά του με τη φανέλα της ΑΕΚ τι καλύτερο μπορούμε να περιμένουμε σε σχέση με την πρώτη του σεζόν στην ομάδα;

«Εγώ προσωπικά αυτό που επιδιώκω είναι να είμαι συνεχώς καλύτερος σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Εφέτος ειδικά με τον τρόπο παιχνιδιού που μας ζητάει ο νέος προπονητής να παίξουμε, ένα παιχνίδι που έχει περισσότερο κατοχή της μπάλας στα δικά μας πόδια, νομίζω ότι είναι κάτι που μου ταιριάζει περισσότερο. Αισθάνομαι πιο άνετα, έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μου αρέσει πιο πολύ. Είναι ο δεύτερος χρόνος μου στην ΑΕΚ, πλέον γνωρίζω τους συμπαίκτες μου, γνωρίζω όλα τα χαρακτηριστικά τους, οπότε αυτό που έχω να κάνω είναι να δουλέψω όσο περισσότερο μπορώ ώστε να είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή και όταν ο προπονητής μου το ζητήσει να είμαι σε θέση να δώσω αυτά που μου περιμένει από εμένα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ