Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 0-1

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 0-1

Ο ΠΑΟΚ, επηρεασμένος από τη βαριά ήττα και τον αποκλεισμό από την Μπενφίκα, δυσκολεύτηκε πολύ να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα ξεκλειδώσει την άμυνα του Πανιωνίου. Το κατάφερε στο 68' με την ατομική προσπάθεια του Ελ Καντουρί.

Ο ΠΑΟΚ, κατάφερε να περάσει από τη Ν. Σμύρνη με γκολ του Ελ Καντουρί στο 68ο λεπτό, σ’ ένα ματς που εκτός από το γκολ δεν είχε κάτι άλλο να προσφέρει στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι έβαλαν από το πρώτο λεπτό δύσκολα στους Θεσσαλονικείς, εγκλωβίζοντας τους στον άξονα, όπου δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν όπως θα ήθελε ο Λουτσέσκου. Ο Πανιώνιος που ήταν καλύτερος και πιο πιστικός μέχρι το πρώτο 20λεπτό στη συνέχεια άφησε τα πάντα στον ΠΑΟΚ και περιορίστηκε μόνο στα αμυντικά του καθήκοντα. Στην επανάληψη οι Ασπρόμαυροι βγήκαν με διάθεση να «καθαρίσουν» τον αγώνα και το έκαναν όχι με γιόμες, αλλά με τη μπάλα κάτω ύστερα από ωραία προσπάθεια του Ελ Καντουρί.

Ο Ζοζέ Ανιγκό επέλεξε να ξεκινήσει σε σχηματισμό 4-3-3 με τον Μανοΐλοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν οι: Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά και Παπαγεωργίου. Ο Κόρμπος σε ρόλο αμυντικού χαφ, με τους Κεϊτά-Μασούρα σε ρόλο εσωτερικών χαφ. Στις πτέρυγες οι Σπιριντόνοβιτς και Καμαρά στα άκρα της επιθετικής γραμμής, ενώ ο Ντουρμισάι στην επιθετική γραμμή των «κυανέρυθρων».

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου από την άλλη πλευρά διαφοροποίησε την ενδεκάδα του σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Μπενφίκα. Σε σχηματισμό 4-2-3-1 τοποθετήθηκε κάτω από τα δοκάρια ο Πασχαλάκης. Στην άμυνα ήταν οι Μάτος, Χατσερίδη, Κρέσπο και Βιεϊρίνια. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι Μαουρίσιο – Σάκχοφ, με τον Πέλκα μπροστά τους και τους Ελ Καντουρί και Ουάρντα στις πτέρυγες. Ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Πρίγιοβιτς

O ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του αγώνα έβγαλε μια νευρικότητα στο παιχνίδι, με τον Πανιώνιο να βρίσκει χώρους τόσο από τα πλάγια όσο και από τον άξονα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν θέμα στον άξονα καθώς οι Σάκχοφ και Μαουρίσιο έδειχναν από τα πρώτα λεπτά να μη μπορούν να συνεργαστούν τόσο ανασταλτικά όσο και στην ανάπτυξη. Ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που πατούσε πιο εύκολα στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Μάλιστα μέχρι το 16 λεπτό είχαν τέσσερις φάσεις. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ζητούσε συνεχώς από τους ποδοσφαιριστές του να ηρεμήσουν και να μιλάνε μεταξύ τους.

Οι Κόρμπος, Μασούρας και Κείτα έκαναν πολύ καλή δουλειά στο χώρο του κέντρου οδηγώντας τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου να προσπαθούν να φτιάξουν παιχνίδι από τον άξονα. Μάλιστα όσο ο Πέλκας ήταν εγκλωβισμένος και οι Μαουρίσιο και Σάκχοφ, έψαχναν να βρουν τον τρόπο με τον οποίο θα ξεκλειδώσουν την τον άξονα του Πανιωνίου είχε ως αποτέλεσμα ο Βιερίνια να είναι αυτός με 40α μπαλιά να προσπαθεί να βρει την επιθετική τριάδα του ΠΑΟΚ.

Την καλύτερη τους στιγμή οι Θεσσαλονικείς την είχαν στο 27′ με την κεφαλιά του Μάτος και τον Μανοϊλοβιτς να διώχνει με τα πόδια. Ενώ στο 29′ ένα μακρινό σουτ του Βιερίνια υποχρέωσε τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου να πέσει στη γωνία και να διώξει σε κόρνερ. Ο Δικέφαλος που ανέβασε την απόδοσή του και τον Πανιώνιο να αφήνει τη μπάλα στους φιλοξενούμενους για να κάνουν παιχνίδι Στο 38ο λεπτό ο Δικέφαλος απείλησε την εστία των γηπεδούχων με τον Σάκχοφ να κάνει το γυριστό σουτ με τη μπάλα να κοντράρει στον Ντομίνγκες και να περάνει κόρνερ γυριστό σουτ.

Ο Πανιώνιος που είχε σιγήσει επιθετικά μετά το πρώτο 20λεπτο στο 41′ απείλησε την εστία του Πασχαλάκη μετά από αρκετή ώρα. Ο Ντουρμισάι με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής υποχρέωσε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να πέσει στη γωνία του και να απομακρύνει . Αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν κουρασμένοι και επηρεασμένοι από τον αποκλεισμό που είχαν μεσοβδόμαδα από την Μπενφίκα. Ο Πανιώνιος από την άλλη πλευρά είχε σε καλή ημέρα το κεντρικό του αμυντικό δίδυμο, αλλά και τους χαφ που είχαν κόψει όλους τους δρόμους προς την εστία του Μανοϊλοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές δεν προχώρησαν σε κάποια αλλαγή, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στους ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν το παιχνίδι. Σ’ αυτό το δεύτερο 45λεπτό δεν υπήρξε κάποια από τις δύο ομάδες που κυριάρχησε με το παιχνίδι της. Ο ΠΑΟΚ έγειρε επιθετικά από την αριστερή πλευρά, ενώ ο Πανιώνιος προσπάθησε από τα δεξιά. Ναι μεν οι Θεσσαλονικείς είχαν περισσότερη ώρα κατοχή της μπάλας όμως ήταν τελείως ακίνδυνοι επιθετικά ενώ είχε ένα θεματάκι με αμυντικό transition.

Ο Λουτσέσκου αποφάσισε να βγάλει τον μέτριο Πέλκα και να περάσει στη θέση του τον Ακπόμ, θέλοντας να εκμεταλλευτεί περισσότερο τα γεμίσματα από τα άκρα. Όμως το γκολ δεν ήρθε από τον αέρα, αλλά με τη μπάλα στο χορτάρι. Ήταν η πρώτη φορά που ο Δικέφαλος πάτησε τη μπάλα κάτω και βγήκε δίχτυα. Στο 68′ ο Ελ Καντουρί με προσωπική του ενέργεια και αφού ελίχθηκε στην περιοχή του Πανιωνίου έπιασε το συρτό διαγώνιο σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Μετά το γκολ και την ένταση που υπήρξε στις εξέδρες, ο ΠΑΟΚ, κατέβασε ταχύτητα καθώς η κούραση ήταν εμφανής στα πρόσωπα των παικτών του Λουτσέσκου. Ωστόσο ήταν η ομάδα που αναζήτησε ένα δεύτερο τέρμα, όπως στη φάση του 88 λεπτού. Ο Ακπόμ «έσπασε » τη μπάλα έξω στον Κάνιας, ο Ισπανός έκανε το δυνατό σουτ με τον ο Μανοϊλοβιτς να απομακρύνει με τις γροθιές του. Ο Πανιώνιος έχασε την πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο στο 90′ όταν η κεφαλιά του Μασούρα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Πλέον ο ΠΑΟΚ ζευγάρωσε τις νίκης του με καρμπόν νίκη (1-0) φτάνοντας τους 4 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Πλέον οι Θεσσαλονικείς θα μπορέσουν να πάρουν κάποιες ανάσες λόγω της διακοπής στο πρωτάθλημα με τον Λουτσέσκου να ετοιμάζει καλύτερα την ομάδα του ενόψει τη δύσκολη συνέχεια, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

10άρι: Ο Ελ Καντουρί με το γκολ που πέτυχε έδωσε στην ομάδα του τους βαθμούς της νίκης. Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός με προσωπική του ενέργεια βρήκε το χώρο και με συρτό σουτ πέτυχε το ένα και μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Στον πάγκο: Η απόφαση του Λουτσέσκου να αφήσει κάποιους ποδοσφαιριστές στον πάγκο, λόγω κούραση δεν τον δικαίωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό καθώς όσοι αγωνίστηκαν κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Γιατί κόουτς: Ο προπονητής του Πανιωνίου Ζοζε Ανιγκό κατάφερε με τον τρόπο που παρέταξε την ομάδα να περιορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους επιθετικούς, αλλά και τα χαφ του Δικεφάλου από την εστία του Μανοΐλοβιτς. Εκτός από τη φάση του 68λεπτού όταν έχασαν μέσα από τα μάτια τους τον Ελ Καντουρί. Επιθετικά εκτός από το πρώτο 20λεπτό για το υπόλοιπο του αγώνα ήταν ακίνδυνος.

Διαιτητής: Ο Αναστάσιος Παπαπέτρου δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στην αναμέτρηση της Ν. Σμύρνης. Ο Αθηναίος ρέφερι ήταν κοντά στις φάσεις και δεν αδίκησε με τις αποφάσεις του κάποια από τις δύο ομάδες.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ

Γκολ: 68′ Ελ Καντουρί

Κίτρινες: Χατσερίντι, Σάκχοφ

Κόκκινες:

Γήπεδο: Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Βασίλειος Καμπούρης (Εύβοιας), Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνάς)

Τέταρτος διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Πανιώνιος: Μανοΐλοβιτς, Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Κεϊτα Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς (85′ Αλί), Καμαρά (65′ Μανθάτης), Ντουρμισάι.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιερίνια, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Πέλκας (67′ Ακπομ), Ουάρντα, Ελ Καντουρί (80′ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ