Τσιγκρίνσκι – Γιαννιώτας: Θέλουν χρόνο και θα… τον έχουν

Τσιγκρίνσκι – Γιαννιώτας: Θέλουν χρόνο και θα… τον έχουν

Το report για τον Γιαννιώτα που έκανε ντεμπούτο και τον Τσιγκρίνσκι που επέστρεψε μετά από 1,5 μήνα

Μπορεί το φιλικό στα Τρίκαλα να μετατράπηκε σε γιορτή για τους ντόπιους φίλους της ΑΕΚ που το έζησαν με την ψυχή τους, αλλά ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει στο μυαλό του πρώτα (και πάνω) από όλα το αγωνιστικό κομμάτι. Εκεί που έχει να λύσει ουκ ολίγα προβλήματα στο ξεκίνημα της σεζόν. Μετρημένοι χαφ, τα κουκιά στα εξτρέμ βγαίνουν όπως-όπως.

Και αν για τον άξονα οι λύσεις και τα πρόσωπα είναι συγκεκριμένα, για τα άκρα της επίθεσης η προσθήκη του Γιάννη Γιαννιώτα μπορεί να προσφέρει πολλά (ενώ αναμένουν άπαντες τον Μπογέ). Χθες ο Ουζουνίδης επέλεξε στο δύσκολο χορτάρι των Τρικάλων να τον βάλει μισή ώρα. Ούτε βασικό, ούτε καν ημίχρονο.

Ξέρει ότι ο Γιαννιώτας το καλοκαίρι δεν δούλεψε όπως θα έπρεπε και τώρα τρέχει να καλύψει το χαμένος έδαφος. Υπέγραψε 29 Αυγούστου και δουλεύει 10 «γεμάτες» ημέρες στην ΑΕΚ. Έδειξε ότι χρειάζεται χρόνο για να μπει στο τακτικό κομμάτι και στο πλάνο Ουζουνίδη.

Και τον χρόνο αυτόν θα τον έχει. Το ματς με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ απέχει μία εβδομάδα και αυτό στο Άμστερνταμ με τον Αγιαξ 10 ημέρες. Και αν συνεχίσει με το ίδιο πάθος και την ίδια κάψα τη δουλειά ο Γιαννιώτας, θα είναι δεδομένα στην αποστολή και στα δύο ματς. Και η ταχύτητα του είναι κάτι που δεν είχε η ΑΕΚ και καλείται να το εκμεταλλευτεί. Στα δύσκολα ματς, κυρίως της Ευρώπης.

Το άλλο μεγάλο ζήτημα του Ουζουνίδη στα Τρίκαλα ήταν η κατάσταση του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Τον έβαλε στην αρχική ενδεκάδα δίπλα στον Τσόσιτς. Ο έμπειρος Ουκρανός έμεινε για 45 λεπτά στο γήπεδο, για να μπορεί να μπει σε ρυθμούς αγώνα ξανά. Ήταν 1,5 μήνα εκτός και ο προπονητής του δεν ήθελε να ρισκάρει. Στο ημίχρονο τον έβγαλε, με τον Τσιγκρίνσκι να δείχνει ότι ψάχνει τα πατήματα του ακόμη και το πώς κινείται. Κάτι που φάνηκε και στο γκολ των Τρικάλων.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο από το φιλικό των Τρικάλων ήταν η παρουσία του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς στο αρχικό σχήμα για 60 λεπτά και του Ερίκ Μοράν στον άξονα για 45 λεπτά. Ο Ουζουνίδης δεν… παίζει με τις εντυπώσεις. Με ότι έχει στα χέρια του θα δουλέψει.

Ακόμη και αν δεν τρελαίνεται με το υλικό που έχει στα χέρια του. Το απέδειξε και στον Παναθηναϊκό πέρυσι. Όταν πρέπει και χρειαστεί θα μπει και ο Μοράν να βοηθήσει στα χαφ, σε ματς Κυπέλλου ή αποστολές αν χρειαστεί θα ξαναδούμε τον Αϊντάρεβιτς. Με τη δουλειά του και το αποτέλεσμα ο Ουζουνίδης δεν παίζει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ