Ο Μιράντα (2ος) εκτελεστής των πέναλτι!

Ο Μιράντα (2ος) εκτελεστής των πέναλτι!

To10.gr αποκαλύπτει το απίστευτο παρασκήνιο σχετικά την απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να εκτελεί τα πέναλτι ο Μιράντα, εάν δεν είναι στο γήπεδο ο Φορτούνης!

Ο Ολυμπιακός διαθέτει σπουδαίους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του. Παίκτες με τεράστια ποιότητα και ικανότητες. Αρκετοί εξ αυτών έχουν εντυπωσιακά καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα. Εντούτοις, οι εκτελέσεις πέναλτι είναι μια πολύ ιδιαίτερη (και ψυχολογική) διαδικασία. Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν, οι προπονητές συχνά επιλέγουν για την εσχάτη των ποινών ποδοσφαιριστές που αντιδρούν με ψυχραιμία και διαύγεια στην πίεση.

Στα έξι πρώτα επίσημα παιχνίδια της φετινής σεζόν ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τρία πέναλτι. Ενα κόντρα στην Μπέρνλι, ένα στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και ένα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Τον Κώστα Φορτούνη να είναι ο βασικός «εκτελεστής» των πέναλτι των Ερυθρόλευκων. Κάτι απολύτως λογικό και… δεδομένο τα τελευταία χρόνια, καθώς μόνο στο δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς ο Ελληνας επιτελικός μέσος δεν είχε τον πρώτο λόγο στις εκτελέσεις, καθώς ο Ανσαριφάρντ διεκδικούσε την πρωτιά στους σκόρερς.

Το εντυπωσιακό, ωστόσο, δεν είναι αυτό. Εκείνο που προκαλεί αίσθηση είναι ποιον έχει επιλέξει ο Πέδρο Μαρτίνς ως δεύτερο εκτελεστή των πέναλτι του Ολυμπιακού. Οσο κι αν φαντάζει περίεργο, λοιπόν, ο Πορτογάλος δείχνει εμπιστοσύνη για τη συγκεκριμένη ευθύνη στον… Ροντερίκ Μιράντα! Μάλιστα, αυτό δεν πρόκειται απλώς για κάποια πληροφορία, αλλά για ένα επιβεβαιωμένο γεγονός.

Οχι, ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός δεν έχει εκτελέσει κανένα πέναλτι έως τώρα, αλλά το όνομά του βρισκόταν στη δεύτερη θέση της λίστας των εκτελεστών, κάτω από αυτό του Φορτούνη στα τέσσερα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί βασικός έως τώρα. Με τον Μαρτίνς να επιλέγει στα δύο που δεν αγωνίστηκε βασικός ο Μιράντα (με Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα) τον Λάζαρο και τον Γκερέρο ως 3η και 4η επιλογή!

Ο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά τον Μιράντα, καθώς τον είχε ποδοσφαιριστή στη Ρίο Αβε. Και θεωρεί ότι διαθέτει την ψυχραιμία και το… καλό πόδι, για να αναλάβει μια εκτέλεση πέναλτι. Κάτι που έχει προκύψει και από τις προπονήσεις. Ενώ γνωρίζει ότι ο 28χρονος στόπερ έχει… παρελθόν στις εκτελέσεις. Όχι πλούσιο, αλλά είναι αλάνθαστος. Καθώς και τις τρεις φορές που έχει κληθεί να εκτελέσει πέναλτι, έχει ευστοχήσει. Μάλιστα από τα 11 βήματα έχει σκοράρει τα 3 από τα συνολικά 4 γκολ της καριέρας του!

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ-ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΙΡΑΝΤΑ
ΗΜΕΡ.ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΑΓΩΝΑΣΣΚΟΡΛΕΠΤΟ
23/10/2016ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΜΟΡΕΪΡΕΝΣΕ-ΡΙΟ ΑΒΕ1-177
29/12/2016ΚΥΠΕΛΛΟΜΠΡΑΓΚΑ-ΡΙΟ ΑΒΕ1-219
21/01/2017ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΠΟΡΤΟ-ΡΙΟ ΑΒΕ4-249

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ