Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Με πρωταγωνιστή τον Λέο Μπατίστ, ο οποίος μέτρησε ένα γκολ και μια υπέροχη ασίστ, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 2-1 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και πήρε τους πρώτους βαθμούς του στη φετινή Superleague. Τρίτη ήττα σε ισάριθμα ματς για την Ελαφρά Ταξιαρχία, ντεμπούτο για τον Στέφανο Αθανασιάδη.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε πολύ σημαντική νίκη καθώς επικράτησε του Απόλλωνα στην Ριζούπολη με 2-1. Κορυφαίος παίκτης των φιλοξενούμενων ήταν ο Λέο, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του και δημιούργησε το δεύτερο οδηγώντας την ομάδα του στην δίκαιη επικράτηση.

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε καλά το ματς, στο ντεμπούτο του Αλμπέρτο Μοντεαγούδο στην τεχνική ηγεσία των γηπεδούχων. Η Ελαφρά Ταξιαρχία θέλησε να πιέσει τον ΠΑΣ αλλά δεν μπόρεσε να βρει το γκολ που θα του έδινε άλλον «αέρα».

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ισορροπήσουν το παιχνίδι μετά το εικοστό λεπτό. Οι παίκτες του ΠΑΣ βρήκαν καλές συνεργασίες και είχαν μάλιστα την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι.

Σούπερ σταρ ο Λέο

Ο ΠΑΣ κατάφερε μάλιστα να βρει το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (41’). Ο Λέο έκανε ωραία ατομική προσπάθεια «άδειασε» την άμυνα των γηπεδούχων και μ’ εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΣ κατάφερε να προηγηθεί σ’ ένα κομβικό σημείο του ματς εκμεταλλευόμενος την ποιότητα του Λέο.

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ της ομάδας των Ιωαννίνων ήταν ο δημιουργός του δεύτερου τέρματος των φιλοξενούμενων. Μια υπέροχη «σκαφτή» πάσα στον Νικολιά και το καλό πλασέ του τελευταίου συνέθεσαν το 2-0 για τον ΠΑΣ.

Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί πως μετά το 2-0 οι φιλοξενούμενοι βρήκαν κι άλλες φάσεις για να πετύχουν κι άλλα τέρματα.

Η ομάδα του Απόλλωνα μείωσε στο 79’ με τον Χελβέ σε 2-1 αλλά δεν μπόρεσε να γλιτώσει την ήττα.

Η ουσία είναι πως ο ΠΑΣ κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα ήταν μια νίκη εκτός έδρας, απέναντι στον Απόλλωνα που δεν τα κατάφερε στην πρώτη παρουσία του Μοντεαγούδο στον πάγκο της Ελαφράς Ταξιαρχίας.

Το 10άρι: Ο Λέο έκανε την διαφορά για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σκόραρε κι έκανε την ασίστ στο δεύτερο γκολ.

Το «κλειδί»: Το χρονικό σημείο που η ομάδα των Ιωαννίνων κατάφερε να πετύχει το δεύτερο γκολ.

Στον πάγκο: Η αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Απόλλωνα δεν πήγαν καλά στον συγκεκριμένο τομέα και ο ΠΑΣ έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα τέρματα.

Γιατί κόουτς: Σωστός ο τρόπος με τον οποίο ο Πετράκης εκμεταλλεύτηκε τα κενά των φιλοξενούμενων στα μετόπισθεν, με τον Απόλλωνα να μην βρίσκει λύσεις.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-2

ΓΚΟΛ: 79’ Χελβέ – 41’ Λεό, 60’ Νικολιάς

Αποβολές: 85’ Κάστρο

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Στάθης, Ναδάλες, Τζανετόπουλος (73’ Γκίνο), Κύργιας, Γκονζάλες (59’ Σικαμπάλα), Τριάδης, Ντ’ Ουρσό (78’ Χελβέ), Μάντζιος, Πέδρο, Μπεντινέλι.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Λίλα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κάστρο, Νικολιάς, Βιδάλ (87’ Σκόνδρας), Λέο (69’ Κρίζμαν), Μυστακίδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ